čtvrtek 28. června 2012

Muzeum pověstí

Genius Loci Pragensis otevírá svou kouzelnou knihu pověstí a času.
Muzeum pověstí vás zve na setkání s bytostmi Staré Prahy, které tu jistě / možná byly kdysi a jistě / možná jsou doteď.


Muzeum Mysteriae Pragensis vám představí výběr z nejzajímavějších a nejznámějších pověstí a strašidel Staré Prahy. Pro náročnějšího návštěvníka, kterého zajímá jak to opravdu bylo má připraveny i příběhy stojícími v pozadí vzniku pověstí a výskytu strašidel. A to i s vizualizacemi.

Muzeum pověstí a strašidel nalezneme kousek od Karlova mostu, před Mosteckou věží. Je označeno anglickým názvem Ghost and Legends Museum. Ve sklepních prostorech historického domu ze čtrnáctého století je vybudovaný model uliček a zákoutí Staré Prahy, který vás zavede do města strašidel a pověstí a kde se s nimi můžete potkat tváří v tvář.

Sklep ze čtrnáctého století, dodává expozici jedinečnou atmosféru. V proslulé uličce duchů se seznámíte s nejslavnějšími pražskými duchy a strašidly, která děsila obyvatele Prahy. Osobně zde straší například Bezhlavý templář, Turek z Ungeltu, Chlupáč, Skřítci z Pražského hradu, Bezhlavá Laura, Železný muž, Kostlivec z Jánského vršku, Vodníci či Nemluvně z Karlova mostu. Mezi další postavy pražských pověstí dále patří například Faust s čertem, Čert z Vyšehradu anebo pražský Golem. Veškeré postavy a strašidla byla vytvořena na základě důvěryhodných historických podkladů, díky kterým se návštěvníci mohou seznámit s nejstaršími a nejzáhadnějšími pověstmi, vážící se k historii Prahy. A když budete chtít, můžete si i vyzkoušet střevíčky z chleba nebo se podívat, jak byste vypadali jako strašidlo... a mnoho dalšího.

Expozice je inspirována pouze autentickými záznamy a legendami, nikoli pohádkami či filmy. Můžete se tedy směle vydat na cestu časem a poznat tajemství Prahy minulé a kouzlo Prahy současné...

Kde muzeum najdete? - V ulici Mostecká, číslo popisné 18.
Kdy tam můžete zajít? - Každý den od 10:00 do 22:00 hodin.

Muzeum pověstí mimo stálé expozice nabízí množství doprovodných programů.

Veškeré informace o tomto muzeu naleznete na jejich stránkách:
www.muzeumpovesti.cz
www.ghostmuseum.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)