pondělí 1. prosince 2014

Jeskyně na motivy...

Maeve – postava z jeskyně Brumbálova výprava

Maeve hraje v jeskyni Brumbálova výprava hráčka Margit.

Ve skutečnosti by se jí mělo říkat "lady Maeve", protože pochází ze starého a váženého šlechtického rodu. Sice v současné době již nepříliš významného - ale přesto starého a váženého. To ale v Bradavicích není až tak podstatné. Mnohem podstatnější je, že je z rodu mudlovského. Je jedna z těch zvláštností, které se občas přihodí.

Maeve je dívka snivá, ne zcela praktická, občas prostě žije "ve svém světě". Možná proto začala psát povídky. Plné tajemných bytostí, kouzel, tajemství...

Maeve nikdy moc nevěřila na kouzla, nejspíše vlivem její pragmatické mudlovské rodiny. A to, i když se jí občas děly zvláštní a těžko vysvětlitelné věci (se kterými se raději nesvěřovala) - ale to neznamená, že si něco takového nepřála. Přála. A velmi. Přála si, aby kouzla existovala, přála si, aby uměla kouzlit... Možná se tak prostě jen projevovalo její přirozené nadání.

A tak, když náhle přišel dopis, byla ohromena, ochromena - a nadšená. Její rodiče si již zvykli na její různé nápady a eskapády, ale Maeve je jasné, že tohle by asi velmi "těžko skousli", a tak jim ve výběru své školy zalhala.

Maeve je nejmladší ze čtyř dětí (z toho tři dívky) a je považována za benjamínka, kterému na jednu stranu mnoho věcí projde, ale na druhou stranu se s ním prostě nijak zvlášť nepočítá. Protože je nepraktická, snivá, tak nějak se do tohohle světa a prostředí nehodící... - prostě přesně taková, jaké jsou v rodinách z jejího prostředí hýčkané a nebrané vážně, ochraňované a počítá se s tím, že buď poněkud výstředně zůstanou "rodině na krku" anebo budou mít to štěstí, že se vhodně vdají za někoho, komu tyto vlastnosti připadají roztomilé. Díky tomu ale na druhou stranu není zdaleka tak ostře sledovaná a hlídaná jako její starší sourozenci.

Maeve je velmi dobře finančně situovaná, ale nepřeje si, aby se to v Bradavicích obecně vědělo. A ani si nepřeje, aby se obecně vědělo, ke kterému rodu patří. Jediné, po čem touží je zapadnout do Bradavic, mezi studenty, učit se, psát a prožívat ta úžasná dobrodružství a kouzla, o kterých zatím vždycky jen snila. A tak se do studia a do Bradavic hodlá vrhnout se vší vervou a naivitou sobě vlastní...

Příjmení:
Maeve by opravdu nechtěla, aby se vědělo, kdo je. Pokud by ti to vyhovovalo, tak by raději v případě nouze použila příjmení matky za svobodna - to není zdaleka tak známý a význačný rod, jako ten, jehož příjmení nosí. Jméno matky za svobodna je Monfourny. (Skutečné příjmení je Monckton.)

= Margit =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)