pondělí 1. prosince 2014

Audiokniha Pán Prstenů

V současné době získalo práva pro nahrání Tolkienových děl vydavatelství Tympanum, které se rozhodlo posluchačům přinést důstojné zpracování těchto legendárních knih.

První ochutnávku jsme si mohli užít již loni na podzim, kdy nám Tympanum přineslo nezkrácenou verzi Hobita v podání Vladimíra Kudly. Letos se konečně dočkáváme první části trilogie Pán Prstenů: Společenstvo prstenu.

Filmy se od literární předlohy v pár bodech malinko liší a ti kdo nečetli knihy, mohou být občas trochu překvapení. Tempo je oproti filmům pomalejší a těm, co nejsou příliš zvyklí číst může připadat až rozvláčné. Audiokniha má v tomto ohledu oproti filmu nespornou výhodu. Věrně se drží literární předlohy a v nezkrácené formě tak dokáže poskytnout posluchačům stejný zážitek, jako při četbě knihy.

Jak už si asi většina posluchačů u Tympana zvykla, ani Společenstvo Prstenu není nijak dramatizované. Vše obstarává pouze Aleš Procházka, kterého doplňuje hudba Jana Koukala. Stejně jako v Hobitovi je spíše doplňkem, který pomáhá v orientaci v příběhu.

http://www.tympanum.cz/cs/tvurce/2-ales-prochazka
http://www.tympanum.cz/cs/e-shop/181-pan-prstenu-dve-veze/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)