neděle 30. června 2013

Legendy Klubu dobrodruhů

Zavítejte do světa tajuplného Impéria, na vrchol Britské historie, kde se technologie skloubí s magií a kde je jen na vás, zda se podaří ochránit civilizovaný svět, jak jej známe…

Můžete použít šavlí a pistolí, diplomacie i kouzel, vražd, vydírání i temné nekromancie. Můžete jít vlastní cestou, vlastním způsobem, zkoušet nápady, které byly doposud zapovězené, nebo ještě nikdy nikoho nenapadly. Osud světa je ve vašich rukách. Ne vše proto bude snadné, pokud přijmete výzvu…


Je něco zvláštního na organizovaném hraní RPG. O čem to má být? O plnění úloh? Hraní postav? Hledání cest vytvořených autory příběhu? O kombinování pravidlových možností? Nebo o nápaditých řešeních? Každý na to má určitě vlastní názor a neexistuje jednoznačná odpověď.


Letos vám proto chceme vedle Mistrovství nabídnout i něco nového. Ne nutně lepšího, ale prostě jiného. O co půjde?


  • Všechny skupiny budou hrát v tom samém prostředí souběžně, budou se tedy i vzájemně ovlivňovat (v určité míře) a tvořit dohromady jeden jediný příběh
  • Příběh bude svou osnovou jen jeden pro všechny, nicméně každý Vypravěč si jej zasadí do vlastních kulis a stylizace.
  • Hra bude rozdělen do dvou částí, z nichž každou projdete pod jiným vypravěčem v jeho prostředí. V prvním kole vstoupíte do nedotčeného prostředí, v němž odehrajete svou část. V druhém kole se vaše postavy přesunou do jiného prostředí, dříve obývaného jinou skupinou - můžete tak těžit z jejich výsledků, nebo se muset vypořádat s jejich chybami (tak jako někdo jiný s těmi vašimi)
  • hrát se bude v prostředí i systému Příběhů Impéria, které ale není potřeba znát předem! Pro zájemce budou dopředu připravené postavy i krátké shrnutí světa a pravidel, jenž jsou ve skutečnosti velice jednoduchá a brzy vám přejdou do krve
  • Díky narativním mechanikám v Příbězích Impéria nebudete světem a příběhem hry jen procházet, ale budete jej i ovlivňovat a spoluvytvářet. Tvořit vlastní prvky a měnit či přímo převracet ty, které pro vás Vypravěč připraví.
  • Budete mít určeny určité cíle, ale bude jen na vás, zda se po nich vrhnete, po kterých nebo jakou cestou jich dosáhnete…

Přihlašování a organizace


Umístění v programu: Legendy Klubu dobrodruhů se letos budou hrát dvakrát, v první (čt+pá) a druhé (so+ne) půlce Gameconu. V obou "bězích" se odehrají obě kola hry samostatně, avšak v obou budete hrát ten samý příběh (nemá tedy smysl hlásit se na oba běhy)


Přihlašování (technikálie): Vyberte si z seznamu her (/prostředí /vypravěčů) tu, která se vám v daném bloku (čt+pá nebo so+ne) líbí nejvíce, a přihlašte se na její první kolo – automaticky budete přihlášeni i na druhé kolo. I v druhém kole si budete moci vybrat, kam (k jakému Vypravěči) se jako skupina přesunete (takže se vyplatí podívat se i na ostatní hry v daném bloku), tato volba ale bude udělána až později e-mailem.


Cena: Cena aktivity u přihlášení je uvedena pouze za jeden blok, za celé LKD (dva herní bloky) je tedy dvounásobná než vidíte (je tedy stejná jako u otevřených RPG) - za nejasnost se omlouváme, ale bohužel nám systém v tomto roce neumožňuje vyřešit věc elegantněji


Skupiny a přihlašování: Ideální by samozřejmě bylo, kdybyste se na hru přihlásili jako kompletní hráčská skupina (podobně jako na Mistrovství v DrD). U her je ukázáno, kdo se na ně již přihlásil, takže se můžete v klidu hlásit ke svým spoluhráčům.


Nežijeme však v ideálním světě. Pokud nemáte skupinu (nebo dostatečně velkou skupinu), nebojte se zkusit (např. na GC FB) domluvit s dalšími lidmi, případně kontaktovat nějakou již existující nekompletní skupinku (přímo nebo skrze organizátory GC) či se prostě přidat někam, kde je hráčů ještě málo.


Za kompletní skupinu považujeme skupinu alespoň 4 hráčů, kteří přišli hrát LKD společně. Jste-li ale pouze 4 (popř. i když vás je 5), nebojte se prosím dát případně příležitost dalším hráčům, kteří svou skupinku nemají a chtěli by se k vám přidat, předem vám za ně děkujeme :)


(V případě sporů platí, že zástupce 4členní skupinky má právo rozhodnout, kdo s ním bude nebo nebude hrát, v případě střetu dvou tříčlených skupinek má případně právo výběru ten, kdo se přihlásil jako úplně první - i když samozřejmě doufáme, že na žádné podobné spory nedojde)

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)