neděle 30. června 2013

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Časová brána otevřená

Skoky v čase, časové paradoxy, možnost na vlastní oči vidět historické události, snaha dostat se zpět do „svého“ času – taky tohle všechno máte rádi a vzrušují vás tyhle představy? Tak to se vám jeskyně Časová brána otevřená, kterou vede PJ Morniel Modrý, bude určitě líbit.

Začneme tradičně - byl bys tak hodný a představil našim čtenářům jeskyni Časová brána otevřená? Prozraď, co sám uznáš za vhodné ;)
Takže, jeskyně je založená na jednom z mých nejoblíbenějších sci-fi témat, časového paradoxu. Říkal jsem si, že by bylo pro někoho zajímavé si vyzkoušet, jak těžké je nezměnit běh dějin za běhu směr člověk, který se právě o změnu běhu dějin pokouší:-)
Takže pár vteřin poté, co se kdosi vrátí do minulosti, se začne to, co tam způsobil, projevovat změnami současnosti, a tak se za ním vydají ti lidé, kteří byli právě poblíž jiného funkčního stroje času-žádní hrdinové, ale jen ti, kdo mohli zrovna pomoct, což je jedna z věcí, která se mi líbí, protože se tam tak mohl vetřít i uklízeč:-)
No a ještě řekni, že nejsi rád, že tam Joshe máš ;)

Které knihy nebo filmy patří k tvým oblíbeným, co se časového paradoxu týká?

Seznámil jsem se s ním ve Stargate, od té doby jsem vždycky rád sledoval různé paralelní reality a tak, ale není to už dnes jenom sci-fi, ale i pár hezkých sci-, tedy knížek, kde se téhle problematice věnují vědecky... Ovšem musím sebekriticky říct, že jsem jistě víc než devadesát procent dostupné literatury nečetl;-)
No nevadí, člověk se pořád učí ;)

A co doba, ve které se naši cestovatelé ocitli? Válka Severu a Jihu? Taky tvé oblíbené téma?

Ne:-)
Válka Severu proti Jihu nebyla jediná varianta, jediné, co jsem potřeboval, byla nějaká významná historická událost poblíž, a i když jsem chvíli koketoval s bitvou o Anglii, nakonec jsem zvolil starší období:-)

Máš vymyšleno do detailu dopředu, co s postavami bude a co zažijí, nebo vymýšlíš děj jeskyně za pochodu?
Celkem za pochodu, ačkoliv mám určitou vizi, kam by se příběh měl celkově ubírat. Ono totiž nejtěžší je vždycky vymýšlet detaily, aby to do sebe logicky zapadalo a mělo to smysl...

A prozradíš nám něco z toho, co na postavy čeká? Nebo alespoň to, jestli se jim podaří vrátit se do svého času?
Ježišmarjá nepodaří, co by se potom v té jeskyni dělo!:-)Všechny postavy zůstanou ještě aspoň nějakou dobu v minulosti, načež budou různě skákat, plánuju taky nechat minimálně jednu z postav zemřít, načež se určitě ty ostatní budou chtít vydat ho zachránit...Prostě bude ještě zábava:-)
S tím návratem jsem to myslela samozřejmě až na konci jeskyně ;) Tak to se mají postavy opravdu na co těšit ;)

Někteří hráči z jeskyně vypadli – jsi ochotný nabrat nové, pokud by je jeskyně zaujala? A pokud ano, čím bys je, kromě už řečeného, nalákal?

Jo, určitě bych rád, aby se jeskyně rozšířila, červená hvězdička blikala častěji a vzbuzovala můj zájem o jeskyni:-)
Přitom by to nebylo vůbec potřeba, kdyby zůstali byť jen ti ohvězdičkovaní. Musím se o nich zmínit, protože nechápu hráče, který se přihlásí do jeskyně a vzbudí u mě dojem, že o ni má zájem, a potom prostě nenapíše, ani do jeskyně, ani vysvětlení...
No ale pro kohokoliv, kdo by chtěl do jeskyně dodatečně přijít, mám připravenou druhou linii děje. Původně to byli profesor a jeho pomocníci, kteří se vydali bezprostředně po katastrofě zachránit svět, no a další grupa půjde zachránit je, popřípadě svět před nimi, a bude se už skládat výhradně z odborníků, takže si budou hráči moct vyzkoušet, jaké to je být Boss:-)
Zachránit svět před první skupinou, to se tedy postavy z ní dočkaly… ;) Ale tak nějak si dovedu představit, že to možná bude potřeba :-D
Takže koho tato jeskyně zaujala, neváhejte a ozvěte se ;)

A tobě, po této krátké reklamě, děkuji za tvůj čas a ochotu.

Vždycky rád posloužím;-)

= Morniel Modrý a Janika =

1 komentář:

  1. Safra práce!

    Na první pohled je toto téma k jeskyni jednoduché jako facka. Má to kouzlo a super možnosti.
    Ale když si to uvědomím zpětně, nechtěl bych být PJ bo to musí být strašidelně, ale strašidelně těžké!!

    Smekám klobouk, že se ti to daří ukočírovat...

    Melker

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)