úterý 30. dubna 2013

Jeskyně nejen na motivy...


Nisenna – postava z jeskyně Strážná věž

Dnes vám představím druidku Nisennu, kterou hraje ve Strážné věži Marín

Nisenna se narodila jako nechtěné dítě páru, který se nikdy neměl dát dohromady. Oba byli svobodomyslní, oba si chtěli užívat. Nikdo z nich nechtěl tři děti, které z toho svazku vzešly, vychovávat. Chtě nechtě se toho musela ujmout Nisenna a strávila tedy své dětství výchovou svých dvou mladších sourozenců, což ji v tomhle věku pranic nepříslušelo. Předčasně vyzrála, předčasně zestárla. Navíc se u ní objevil talent k ovládání přírody. Matka ji nakonec poslala z domu pryč, aby se učila u skupiny druidů na západ od města. Bez svých dvou sourozenců se Nisenna cítila osamělá. Jako hrníček bez ouška. Připadala si zbytečná. Marná. Zbytečná.
Kolem jednadvaceti let odešla z lesa a učinila bláhový pokus o normální život. Toužila po dítěti a rodině. Připojila se k muži jménem Elrik. Nemilovala ho, ale doufala, že po jeho boku najde to, v co doufá. Navíc to byl dobrý muž a vážila si ho. Po roce společného soužití porodila mrtvé dítě. Prosmutnila se do dalšího roku a porodila další. Tentokrát žilo, ale bylo hanebně znetvořené. Nisenniny pokusy o přeměnu, zanechaly na jejím těle nenávratné stopy. Nebyla schopná zplodit normální zdravý život. Rezignovala.
Dítě žilo tři měsíce a umřelo. Neduživé a slabé. Strašlivé.

Nisenna, která se kroutila výčitkami a zklamáním, Elrika nakonec opustila. Odešla a chvíli se potloukala sama. Živila se prodejem bylinek a drobným léčením. Hledala své sourozence, ale nenašla nikoho. Matka s otcem se odstěhovali a nejspíš je vzali s sebou. Žádný vzkaz pro ni nezanechali.
Snažila se najít rovnováhu ve svém životě a právě touha po rovnováze ji nakonec přivedla zpět mezi druidy. Stala se tím, čím být asi měla. Druidem. V 28 přežila rituál a stala se právoplatným členem společenství druidů.
Našla tam klid a smíření a svým způsobem i nový boj.

Jediným stálým průvodcem, kterého Nisenna má a jehož se v žádném případě nehodlá vzdát, je její pes Faro.

= Marín =

2 komentáře:

  1. Uch... ten životopis je tak reálný i na naši dobu, že mě z něj až mrazí...

    OdpovědětVymazat
  2. To chce lepší fusakle a trochu portského! ;o)

    A to tam eště nenamóglovala svá učednická léta u trpasličího druida Rada - chechechce, aj slzu bys uronila! :D

    Melker

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)