pondělí 30. ledna 2012

ZOO Praha - Cestovatelská setkání 2012

Že zoologická zahrada a cestovatelská setkání nejsou tématicky pro nás?
A co takhle voodoo a zombie? A vůbec, podívejte se nejen na názvy přednášek, ale i na obsah toho, o čem se bude vyprávět...

7. 2. Brazílie moje láska
Zuzana Kačerovská - CK Livingstone
Brazílie si vás okamžitě získá svou přátelskou atmosférou. Společně podnikneme cestu do srdce amazonského pralesa. Kouzla pralesních šamanů a život původního indiánského obyvatelstva. Kontrasty měst. Pohoda i chudoba v Riu de Janeiru. Nikde jinde na světě se neumí lidé tak dobře bavit jako právě zde.

14. 2. Voodoo a zombie
Miloslav Stingl (spisovatel)
Nejplodnější český spisovatel navštívil 150 států, Novou Guineu jedenáctkrát během 35 let. Cestoval čtrnáctkrát kolem světa, v zahraničí strávil přes 20 let. Z cest připravil 40 knih, 230 vydání ve 31 jazycích, celkem 16 000 000 výtisků. Zabývá se etnologií, studiem národů nejodlehlejších oblastí planety. Je uznávaným odborníkem v celém světě. Vypráví o voodoo i o lidojedech, lovu lebek a zajímavém sexuálním životě domorodců.

28. 2. Indonésie, země dětí a slunce
Karel a Jana Wolfovi (cestovatelé)
Cestovatel a fotograf Karel Wolf a zakladatelka občanského sdružení Kintari foundation o.s., Jana Wolfová, vás seznámí s kulturou, tradicemi a přírodou jedinečných indonéských ostrovů, kde s přestávkami strávili již několik let. Podělí se s vámi o své osobní zkušenosti z pobytu v této zemi rýže, slunce a úsměvů přátelských obyvatel. Seznámí vás s rituálními pohřby Toradžů na Sulawesi, s divokou přírodou na Sumatře, bažinami na Siberutu, kde domorodce místo šatů zdobí jen tetování. Proniknete s nimi do tajů hinduistických ceremonií na Bali doprovázených transovými tanci a navštívíte i ostrovy jako je Sumba nebo Lombok, kde jakoby se čas zastavil na liduprázdných bílých písečných plážích a v hliněných chatrčích Sasaků. Na ostrov Lombok také Kintari foundation o.s. směřuje své rozvojové projekty na podporu vzdělání chudých dětí a vy se dozvíte, jaké to je stavět školu právě zde v zapomenutém koutě země.

6. 3. Indie a Dalajlama
Rudolf Švaříček (cestovatel)
Ledové štíty, tropický prales i vyprahlé pouště. Buddhismus, bönismus, hinduismus, džinismus, sikhismus, islám, šamanismus i erotické tantrické kreace. Žádná světová superstar nezpůsobí v Ladaku větší ohlas než Jeho Svatost dalajlama...

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)