úterý 1. března 2011

Cesta do Mandalay - recenze

Dílek na Abarinu přibývá pomálu a tak jsem se na základě tipů od ostatních v NAMRO redakci podívala do archivu. Málokdo má čas probírat se starými články a hledat to, co by ho zaujalo a tak vám přináším jeden tip, který je, dá se říct, tutovka.
Je to povídka Cesta do Mandalay z ledna 2004, jejímž autorem je ija. Příjemná, svěží, s lehkým napětím. V podstatě jen pootvírá příběh, který už si každý může dovyprávět po svém.
Ujede vám vlak a tak vás čeká cesta pěšky, abyste dohnali kámoše. Podzimní les voní vlhkou hlínou a tlejícím listím, sluneční paprsky prozařují barevné listy. Cesta ubíhá v příjemném zamyšlení. Začíná se smrákat a před vámi se naštěstí vyloupne stará, vetchá zvonice. Fajn, aspoň nebudete muset sušit spacák od ranní rosy. Složíte hlavu a zdá se vám sen… nebo to není sen? Kdo ví, co je sen a co realita? A bude to tak jasné i ráno?
Určitě to stojí za přečtení i těm, kteří nejsou zrovna literární nadšenci. Moc času to nezabere a může to přinést i nečekanou inspiraci.
A teď už jen tip, kde tohle velice povedené dílko naleznete: v levém menu na Abarinu kliknete na kategorii "Články". Hned první je kategorie "povídka" a tam stačí kliknout na odkaz "celá kategorie...". A teď přijde na řadu malá vychytávka. Stačí stisknout „Ctrl+F“, zadat část názvu „Cesta“ a povídka už na vás jukne. Mimochodem tohle šikovné vyhledávání funguje například i v momentě, kdy chcete někomu poslat mail abarinskou poštou a nechcete projíždět celým seznamem.
Takže příjemné toulání podzimním lesem…
Niniane

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)