sobota 25. června 2011

Postapolarpy

Larpy z prostředí a doby po tzv. apokalypse, zkráceně PostApo či PA larpy, tvoří na naší larpové scéně téměř autonomní skupinu.

Počítačová hra Fallout nebo filmy jako Mad Max, Tank Girl, Doomsday aj. vám o světě těchto larpů poskytnou velmi dobrou představu. Kromě toho, že se tyto larpy odehrávají desítky až stovky let po události, která vyhladila většinu obyvatelstva Země, spojuje je ještě náhled na strukturu společnosti, atmosféru a techniku té doby. Pravidla jsou si navzájem dost podobná. Základ tvoří myšlenka "postava umí to, co hráč dokáže zahrát". V pravidlech téměř neexistují vlastnosti, schopnosti či dovednosti a díky tomu bývají velmi krátká a jednoduchá. Pravidla ošetřují jen situace, jež se s ohledem na bezpečí hráče nedají realizovat přímo – boj, zranění, nemoc, ozáření, bezvědomí. Tyto larpy se často odehrávají v opuštěných objektech, většinou původně vojenských, které se po odchodu Rusů přestaly využívat. Prostředí je tedy jen málokdy nutno upravovat. Z toho vyplývá další důležité pravidlo: Vše je přesně takové, jako ve skutečnosti.

A pokud vás postapo larpy oslovily, kde a kdy si zahrát?
(Nezapomeňte, že je vždy lepší předem kontaktovat organizátory, projevit svůj zájem o účast u nich a domluvit se s nimi.)

Akce, co se ještě budou konat v roce 2011:

Stalker V: Objekt Gema
Koná se 1.–6. července.
Pořádají "Rebjata Zony" (Thales, Case, Šlauch, Prsnaj a další).
Larp je poněkud vytržen z larpové komunity a více ho navštěvují airsofťáci než larpeři.
Akce se více než larpu podobá milsimu, akorát na méně realistické téma - téma PA futuro akční počítačové hře STALKER. Předlohy se ale orgové nedrží striktně, a naopak mají svůj směr.
stránky: http://stalker.scorpions.cz/larp/ nebo http://www.larp.cz/akce/2202/stalker-v-objekt-gama

PASS: Wranovská výzva
Koná se 22.-25. září 2011.
Příběh je prostý: Lokální vládce každoročně vyhlašuje soutěž vozidel. Nesoutěží se pouze v rychlosti ale i v jiných disciplínách a účast je otázkou prestiže. Samozřejmě, že pro hráče, kteří nevlastní své vozidlo bude akce nabízet kromě zajímavé podívané i jiné atrakce. Akce je zaměřená hodně na atmosféru PA světa, přežívání, obchodování a příběhy.
Informace: http://passnet.ning.com/ nebo http://www.postapo.cz

Střepiny
Jde o hi-tech scifi a půjde o indoorový larp. Příběh je o vesmíru, kde byly světy provázány důmyslnou komunikační sítí umožňující mezigalaktické cestování. Ta se však zhroutila a mnohé planety zůstaly odříznuté od vyspělého centra, civilizace upadly do technologické krize. Hra se bude odehrávat na jednom z odtržených světů. Čekat se dají mimo lidí i zástupci různých ras, roboti a množství technologických vychytávek.
Zatím bez bližších termínů, další informace na http://strepiny.wordpress.com/

Stalker larp - Nová zóna
Koná se pravděpodobně začátkem listopadu.
inspirován především knihou Piknik u cesty a měl by se odehrávat v Československu roku 1976. Spíše než o střílečku jde o simulaci totalitního řežimu té doby a letos chtějí orgové pořádně propracovat Zónu jako takovou. I zde by zřejmě měly být použity elektronické pasti. Akci pořádá Prkvoj (má stejné id na Hofylandu) a k akci je na Hofy už založený klub s bližšími informacemi (32496 - Stalker - Nová Zóna). Místo konání by mělo být poblíž Ostravy.

Operace Paranoid
Pořádají Templáři Vaultu Šílené Brahmíny.
Veškeré informace na jejich stránkách http://templari.tecka.eu/a_celek.htm nebo stránce na Facebooku.

Forgotten Warriors
Pořádá Academie Draconica, pravděpodobně podzim.
Informace na jejich stránkách http://www.draconica.net/?p=2099

Olmecium 2011
Koná se v říjnu 2011.
Zatím bez bližších informací, průběžně na stránkách organizátora http://www.kahla.cz

Svět po pádu
Larpy organizuje též Svět po pádu. Bližší informace se dají získávat průběžně na stránkách http://svetpopadu.blogspot.com/2010/12/vanocni-darek-dalsi-larpy.html či na stránkách http://www.facebook.com/svetpopadu.
Avizované akce na rok 2011: http://svetpopadu.blogspot.com/2010/12/vanocni-darek-dalsi-larpy.html.

Dvě akce z trochu jiného soudku:

Wolfenstein 4 - Team America
7. - 9. říjen 2011
Evropa 21. století, ovládané silnou Třetí říší. Jsme ve světě alternativní současnosti, kdy Německo neprohrálo WW2, ve světě rozvratu, moci a utrpení, ve světě gestapa a výslechů, ve světě, jaký si nikdo z nás raději ani nepředstavuje. Východní fronta je stále živá, což rozhodně nejde říct o odbojářích z Protektorátu Böhmen und Mähren... Je čas jít dál...
Další informace na stránkách http://www.larp.cz/akce/2235/wolfenstein-4-team-america

Steameventualita
Koná se 8. října 2011
Steampunk larp - užijte si světa poháněného na páru! Můžete se stát skvělým vynálezce, bohatým továrníkem nebo jenom prostým občanem Londýna.
Prozatimní informace na stránkách http://www.larp.cz/cs/akce/2184/steameventualita

Mezinárodní akce:

Doroga Domoj
Koná se 12.–13. srpna, na Slovensku.
Příběh je o třetí světové válce vyvolané kvůli závodu v získání mimozemských návstěvníků, kteří chtěli lidstvu pomoct. Hra samotná se bude točit kolem lidí, kteří po staletích vyšli znovu na zemský povch a začali kolonizovat co z planety zbylo.
Informace: http://www.slad.sk/forum/viewforum.php?f=265

Oldtown
Koná se 28. června – 2. srpna, v Polsku.
Monstrózní polský sraz fandů Falloutu, airsoftu a PA kár.
Veškeré informace: http://oldtown.info.pl/www/pl,main,init/category,2/newsy.html

= Margit =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)