středa 30. dubna 2014

TWD Larp: Smutek nás pozůstalých

Pro všechny fanoušky fenoménu Walking dead se připravuje Zombie Larp zaměřený na HC survival ve světě po apokalypse. Hráči se vžijí do rolí zoufalých Přeživších, z nichž každý je jiný a má vlastní minulost, rozdílné cíle, touhy a potřeby. Hráči, co naopak preferují role krvelačných Chodců zažijí drsnou akci, možnost „utrhnout se ze řetězu“ a dát si Lidstvo k obědu. Místo bude i pro ztvárnění dalších rolí, které by se v takovém světě mohli objevit.

Larp se bude odehrávat o víkendu, od 30.5. do 1.6.2014, poblíž Voznice u Prahy. V pátek v podvečer se bude realizovat příjezd do Voznic, sraz v hospodì u zastávky, sobota ráno až veèer hra a v neděli ráno odjezd.

Veškeré informace:
Web: www.zombielarp.4fan.cz
Fórum: https://www.facebook.com/groups/446618662117015/


Civilizace je v kýblu.

Stalo se to jednoho obyčejného dne. Možná jste šli zrovna do práce, do školy, na nákup či se psem. Možná jste jen měli kocovinu po perné noci, psali román svého života, rvali se na ulici o niklák nebo zrovna uzavírali výhodnou smlouvu v kanceláři. Na tom všem od té chvíle přestalo záležet, když si vás našla první oživlá mrtvola. Myšlenky byli u každého z vás jiné- to se přece nemůže dít mě, to musí být nějaká skrytá kamera, to se mi jen zdá. Bylo to však skutečné. V jediném okamžiku jste se museli rozhodnout. Budete žít anebo to vzdáte?

Celý svět se dostal do ohniska smrtící nákazy během několika málo dní. Nákaza cestovala s lidmi v letadlech, autobusech, loděmi, auty. Civilizace začínala umírat díky své achillově patě- kvůli globalizaci. Desítky milionů lidí umíralo jen ze svého strachu. Internet, rádia, televize, tisk, zásobování, ochrana, všechno se pomalu, ale jistě začalo hroutit. Den apokalypsy nakonec opravdu nadešel.

Představy vlády, jak rychle a efektivně znovu dostane věci pod kontrolu, vzali všudypřítomnou panikou za své. Plán byl prostý- s pomocí policejních, vojenských a nemocničních složek, co ještě zbyly, v hlavních městech zbudovat dočasná Záchranná centra, kam by směřovali kroky občanů z širého okolí. Netrvalo to ale dlouho, než se i tam vše vymklo jakékoli kontrole. Zákonodárci si neuvědomili, že svým rozhodnutím sjednocení dosáhli jedině toho, že akorát shromáždili všechno žrádlo na jednom místě.

Každé velkoměsto padlo zhruba do týdne. Ten, kdo byl pokousán, sice dokázal ještě nějakou dobu bojovat nebo utíkat, ale nakonec se dříve nebo později změnil na jednoho z „nich“- na Chodce. Nemyslící mrtvou bytost, která je hnána jediným pudem a to žrát. Kousnutí je pro člověka definitivní rozsudek smrti. Protilék neexistuje.

Někteří se ani po pádu měst nevzdali. Většinou se zbylý Přeživší usídlili nedaleko ruin metropolí na opevněných místech, kde se rozhodli pod velením ozbrojenců vyčkat na „pomoc“. Jedním z takových míst se stala i velká vojenská základna Fort Benning v Georgii. Její velitel vyhlásil naprostý zákaz vycházení, nikdo nesměl ani ven, ani dovnitř, fungoval přídělový systém, ploty drželi. Několik měsíců se nic zvláštního nestalo. Pak někoho uvnitř pokousali. Nikdo se nedozvěděl proč, ale následný zmatek z rostoucího počtu Chodců uvnitř narostl do neuvěřitelných rozměrů. Lidé si odvykli myslet na hrozbu. I tak by však vojáci měli šanci na uklidnění situace, kdyby někdo neotevřel hlavní bránu.

Hordy mrtvol, které již teď nic nezadržovalo pronikli do základny a pak už šlo všechno k čertu. Několika skupinám se podařilo utéct, ať už roztříštěným vojenským jednotkám či odvážným civilistům. Jedna taková smíšená Skupina uniká před hordou do okolních lesů. Zklamaní, vystrašení, deziluzovaní, s minimem naději, přesto však pokračují dál. Kamkoliv, kde by se dalo žít. A snad i Apokalypsu nějakým způsobem zastavit.

Nebezpečí však nepřichází jen ze strany Mrtvých. Chodci jsou především katalyzátorem, zdrojem své zkázy jsou si lidé sami. Ve světě bez pravidel a morálky může každý ztratit to, čím býval. U mrtvých totiž alespoň víte, jak na tom jste..

U Živých to nevíte nikdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)