neděle 30. září 2012

Literární soutěž O Dračí řád 2012 se rozroste o sci-fi

Třetí ročník soutěže O Dračí řád přináší další zásadní změny. Po loňském zavedení slovního hodnocení to je především přidání nové kategorie sci-fi. Důvodem je nedávný vznik magazínu ScifiZin, který soutěž pořádá společně s MFantasy. Z dalších změn lze jmenovat prodloužení limitu délky povídek na 25 stran či možnost poslat do každé kategorie dvě povídky.

Soutěž má i v roce 2012 uzávěrku 31. prosince, ale zbytek pravidel prošel změnami. Nově lze poslat ne jednu povídku, ale celkem čtyři – do každé kategorie maximálně dvě. Vítězové budou vyhlášeni a ohodnoceni zvlášť v kategoriích fantasy a sci-fi. Povídky na pomezí žánrů budou moci autoři poslat do kategorie podle svého uvážení.

Ti nejlepší samozřejmě opět získají zajímavé ceny, o Dračím řádu pro vítěze kategorií snad ani netřeba mluvit. Nejkvalitnější povídky také čeká zveřejnění, podobně jako u předchozích ročníků (nejlepší desítka za rok 2011 se brzy dočká elektronického i papírového vydání; 11. a 12. povídka již byly zveřejněny v srpnovém MFantasy e-magazínu).

Pravidla soutěže a další informace naleznete na www.mfantasy.cz a www.scifizin.cz. Novinky můžete také sledovat přes facebookovou stránku soutěže www.facebook.com/draci.rad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)