pátek 30. prosince 2011

Vánoční (bestie) bytosti

Hola hej, již je po Vánocích... No, co naplat, doufám, že pro vás byly stejně tak příjemné jako pro mě. Tedy až na to, že ty mizerný vánoční mršiny na mě neustále čučí z televize a otravují mi můj život různými propagacemi komerčních výrobků. (Obzvláště těch černých a tekutých.) Mno a proto sem se rozhodl, když už mi tak pokazili krásnou rodinou vánoční pohodu, že udělám takovou malou osvětu všem, co je mají jen za miloučké a hodňoučké bytůstky, které dělají dětem radost…

Santa (Satan) Klaus
Takže hned na úvod uvedu hlavního kápa snad všech světových, ale bohužel už i domácích scén, a tím není nikdo jiný než Rudoch Pupkáč Santa Klaus. Hned na první pohled vás mate svými naleštěnými botkami, krásným rudým úborem s běloučkými okraji, sympatickými brejličkami, sněhobílým vousem a vřelým dědečkovským úsměvem. CHYBA.

Je to nebezpečný šílenec a výtržník. No uvažte sami, nevím jak vy, ale já bych nikdy nevlezl do ničeho co lítá a přitom to táhnou sobi a už vůbec bych si nelajzl s tím přistávat někomu na střeše. No a co to lezení lidem do bytů? Mě osobně by se moc nelíbilo, kdyby mi nějaký starý páprda lozil bez dovolení po baráku. No a v Americe mu tam ještě nechávají sušenky a mléko… Za další tu máme rušení nočního klidu. Já kdybych někomu vylezl na střechu a začal mu tam hulákat HOHOHO, veselé Vánoce, tak mě buď sám sestřelí, nebo na mě zavolá Chocholouška. No a ty dárky... Co mám, hernajs, dělat, když ti jeho elfíci v továrně něco zmrší a dáreček nefunguje? Už vidím, jak jdu posílat reklamaci na jméno Santa Klaus s adresou Severní pól. A to ani neřeším zdanění jeho dárků či pracovní povolení a zdravotní prohlídky elfů... I když, ono asi v Grónsku to je fuk.

Proto vás varuji. Nenechte se zmást jeho zjevem a tím, že vám předá jakési hračky nevalného původu a nízkorozpočtové výroby a pořiďte si nějakou solidní protiletadlovou obranu. A pokud máte krb nebo kotel, tak v něm zatopte tak, až vám plameny budou šlehat z komína. A pokud máte plyn, tak se modlete, že se tou malou škvírkou v komíně neprorve.

Děda mráz
A hle, máme tu dalšího páprdu s miloučkým úsměvem a krásným ohozem. Tak tenhleten pán nemá bydliště v Grónsku jako náš předešlý rudoch, ale žije v Rusku. A jak vám všem asi došlo, je to Rus. Takže vypadá jako Rus, mluví jako Rus a chlastá jako Rus. Tenhleten pán má fajnovou práci, a to tu, že nahazuje na stromy sníh pomocí své berly Mrazilky. Což o to, pohled na krásně zasněženou jedličku potěší, ale když vám auto zasype 5 kg sněhu, které vám na ně jako na potvoru rupnou ze stromu… V tu ránu by jste měli chuť ho zabít.

No, a co teprv když se na vás naštve a bací vás svou berlou. "Kdo se mé berly dotkne, usne a už neprocitne..."(Mrazík). Ta hůl by se mu měla sebrat. Copak taková věc patří někomu, kdo oslovuje neznámé holky po lese a myslí si, že je zahřeje tím, že běhá okolo stromu jako idiot? A co víc, ještě je prakticky unese a nalifruje si je do baráku? Jako by nestačilo, že vlastní tryskový saně bez hnací síly a fičí s nimi po polňačkách.

Proto vám dám radu, jakmile vám na stromy začne padat sníh, zamkněte dveře, zatlučte okna, schovejte všechen alkohol a nevylézejte do jara. A pokud by se k vám do baráku přece jen nějak dostal, pusťte na něj fén.

Ježíšek
A hle, tu je poslední z trojice všeobecně známých banditů současných Vánoc. Malé boží děťátko narozené ve chlívku. A tohle nám má nosit dárky jo? Víte vy vůbec, lidi, kolik toho unese batole? Takhle malej špunt je tak maximálně schopný nadělit vám pod stromeček zapomenutý dudlík a bobek. Navíc je to dítě z chudých poměrů, otec neznámý. Tedy, říká se, že je to Bůh, ale v tom případě by mohl v Řecku nadělovat i Herkules (a že by tam jeho síly bylo třeba). Ale to nic nemění na tom, že je to dítě zrozené z nemanželského svazku a co víc, je to Žid. No a Židé, jak známo, slaví místo Vánoc Chanuku. Tak proč se prcek tak moc angažuje? Mno, kdo ví? Jo a je tu ještě jedna věc, co mi vrtá hlavou. Jak takhle malý batole dokáže oběhnout celou naši republiku, když se vlastně jen batolí? A to nezmiňuji to, že sebou tahá pytel s těmi všemi dárky.

Jedno ale musím uznat. Jeho dary mají slušnou formu, neprojevuje se tak často v komerčních reklamách, a co víc, je to NAŠE vánoční postavička. Tak si ho i na příští rok važme a neměňme jej za Pytloně Rudého a Mrazouna Ožralého.
Zdar jak sviňa a šťastnej zbytek svátků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)