sobota 27. srpna 2011

Proč zrovna Knihy, které by neměly zapadnout…

Knižní trh je dnes nemalý, před sebou máme rozmanitou škálu žánrů a autorů. Máme možnost bohatého výběru. Ale není vždy snadné v této záplavě najít něco, co zaujme, co nám otevře nové obzory, co nás pobaví. A když už to bavilo někoho jiného, proč by to mělo zaujmout právě mě?! Na tuhle otázku nikdo nezná 100% odpověď.

Přesto jsou knihy, které se výrazněji zapsaly do žánru sci-fi a fantasy, bez ohledu na mnohdy vyhraněnou chuť čtenářů. Knihy, které se v těchto žánrech staly tak říkajíc klasikou, které i po mnoha letech od svého vzniku stojí za pozornost. Knihy, které by (převážně mladším čtenářům) mohly zůstat skryty v záplavě současné vlny fantastiky. Knihy, které prostě stojí za to!
A právě tahle povedená dílka mě vedla k založení rubriky „Knihy, které by neměly zapadnout…“, kde bych vás chtěl upozornit právě na některé perly, které by vám mohly uniknout. Snad díky tomu alespoň někdo objeví pro sebe nového autora či knihu, která se stane jeho společníkem pro volné chvíle.

A chcete-li i vy seznámit čtenáře s knihou, která si podle vás zaslouží pozornost (a nemusí jít jen o klasiku fantastiky), budeme rádi, když na takovou knihu pro NAMRO napíšete upoutávku.

Pokud se tedy rozhodnete ostatním přiblížit nějakou knihu, posílejte článek do této rubriky na e-mail: niniane.abarin@gmail.com

= Morr =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)