pondělí 30. června 2014

Utajený svět pražský I: Všechno je jednou poprvé

Utajený svět pražský je inspirován počítačovou hrou The Secret World, která nejvíce prosazuje myšlenku, že všechny konspirační teorie jsou pravdivé. Stejně tak jsou pravdivé i všechny mýty, legendy a veškerá modernější knižní a filmová tvorba.

Jsou tři hlavní hráčské frakce: Templáři, Ilumináti a Draci. Víc se o nich dozvíte na jejich samostatných stránkách. Stránky obsahují i videa s titulky, která vypovídají o těchto utajených společenstvích nejvíce.

Kdy: 17. - 30. srpen 2014
Kde: Hrát se bude na celém území hlavního města Prahy s případnou vyjížďkou do Středočeského kraje. Herním územím bude také internet.


Utajený svět pražský je městský larp, který hodně těží z vlastní mystické minulosti Prahy bez nutnosti držet se přímo počítačové hry, která se zabývá jinými místy. Praha sama o sobě má hromadu záhad, legend, pověstí a dalších tajemství, která můžou být někým odhalena. Odhalování tajemství by mělo být tím hlavním bodem celého larpu, ačkoliv samozřejmě dojde i na boj a interakce s jinými osobami, které vědí o utajeném světě.

Chceme využít moderní technologie, především QR kódy, které budou obsahovat přímo text nebo odkaz na stránky s více informacemi. QR kódy budou i na náhodných místech, která nebudou nutně nijak avizována a bude čistě na pozornosti hráčů a náhodě zda někdo odhalí místa s vyšším magickým potenciálem, která jim dají nějakou výhodu, stopu do vyšetřování nebo otevřou nějaký malý vedlejší quest.

Stejně tak moderní technologie umožňují, aby celá postava se svými získanými zkušenostmi, úrovněmi a schopnostmi mohla být po přihlášení plně k dispozici tady na webu včetně možnosti vytisknutí aktuálního stavu. Stejně tak pak výběr nových schopností po získání levelu z velmi širokého stromu/kruhu schopností, které nabízejí hromady různých možností a kombinací, ať už u jedné postavy nebo u skupiny, která spolupracuje.

Web: http://www.u-s-p.cz, http://www.utajeny-svet-prazsky.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)