pondělí 18. září 2017

Sraz očima Janiky

S blížícím se datem a pak i hodinou srazu rostla má nervozita. Tak trochu jsem začínala mít dojem, jestli jsem nepodcenila přípravu a organizaci. Nebýt Miri, která přišla tuším den před srazem s nápadem zahrát ne klasický dračák, ale Příběhy impéria založené na systému Fate, program by nebyl. Tedy kromě toho, že jsem Miri a následně i sally.owens požádala, aby vzaly nějaké deskovky. Vzaly – a vůbec se na ně nedostalo ;)

No a pak už, kromě problému s programem, tady byly takové mé běžné obavy. Jací jsou a budou ti, které uvidím naživo poprvé? Čili kromě Miri a d3s všechny? Co řeknou na Rosnatku, která je moc fajn, ale taková… no prostě trochu skladišťově pojatá chata – jako tak, že je tam spousta… všelijakých… tentonoc a tam toho a onoho. Prostě žádná načinčaná a naklizená chata. Nebudou se nudit? Když ano, co udělám? A hlavně - je jedna láhev Morgana málo nebo moc? :-D

Na chatě, na kterou jsme dorazily ve třech, čili Miri, d3s a já, byl klid a my v poklidu při vybalování a povídání čekaly na ostatní.

Mé obavy z možných chvilek trapného ticha a nudy vzaly za své okamžikem příjezdu Melkera a Ulbe. Rázem to totiž vypadalo, že nepřijel jen jeden chlap, jedna dívka a jeden pes, ale že je najednou tak nějak plná chata. S Melkerem se z Abarinu znám už hodně dlouho a opravdu jsem se na setkání s ním těšila – a nezklamal! Prostě je to… no, když ne rebel, tak živel určitě ;)

A když pak dorazil zbytek účastníků srazu, čili sally.owens, Pidzey a Hauser, uklidnila jsem se a bylo mi jasné, že tenhle sraz bude stát za to. Prostě že se na Rosnatce sešli lidi, co si sednou a dokáží si spolu ten víkend opravdu užít. Prostě taková fajn grupa osmi lidí, dvou psů a zatím jedné kočky. A tak se povídalo, jedlo, pilo, smálo se – a ano, hlášky se měly zapisovat od prvopočátku ;)

Zábava pokračovala i druhý den, i když s vlastně tak moc ze začátku nedělalo, kromě toho, že se povídalo, jedlo, pilo, smálo se… Ale zdání klame, probíhala příprava na hraní a to intenzivní. I během procházky, kdy jsme využili toho, že přestalo pršet.

A pak se začalo hrát. Co k samotnému aktu hry říct? Sešli se skvělí hráči se skvělými postavami a všichni hráli opravdu s velkým nasazením. A samozřejmě, že legrace nechyběla ani teď, ostatně, je fajn nebrat se moc vážně, ne? A tak se bavil i Melker a d3s, kteří nakonec nehráli.

Dobrodružství se ještě dohrávalo i v neděli a jak už bylo jinými řečeno, pro velký úspěch pokračuje i na Abarinu. A víte co? Já mám z tohoto srazu moc dobrý pocit. Poznala jsem osobně lidi, které jsem do teď znala jen z Abarinu a zjistila, jak moc jsou fajn. Pobavila jsem se a nasmála jako už dlouho ne. A hlavně, jsem šťastná, že se sraz líbil všem, kteří se odhodlali přijet. Ano, bylo to na nich vidět a jejich „reporty ze srazu“ mi to jen potvrdili. Prostě každý odjížděl plný dojmů… a doufám, že ne trvalých následků ;)

A musím odpovědně říct – nebýt vás, toho, jak jste byli skvělí, tak tahle akce není to, co byla. To vy jste ji „udělali“ a moc vám za to děkuji.

Musím ale uvést na pravou míru pár věcí:
- hlášky je třeba zapisovat od samého počátku a průběžně – co na tom, že nezúčastněným pak většina z nich nebude dávat smysl ;)
- jedna láhev Morgana byla málo, i když se ani nevypila ;)
- nerada bych, aby mezi těmi, kteří na srazu nebyli, vznikl – dle popisu některých… většiny - dojem, že se na Rosnatku sjel spolek alkoholiků. Množství alkoholu vzhledem k počtu osob a času bylo naprosto adekvátní ;)
- na srazech tohoto typu není třeba vařit – stačí, když se dá tak nějak hromadně na stůl kdo co má, a nikdo hlady neumře – a vaření zdržuje ;)
- nehrál se dračák, ale Příběhy Impéria ;)
- když Janika požádá – vemte nějaké deskovky – vemte je, i když je asi ani nevybalíte ;)
- když Janika požádá – vemte si šátek – vemte si ho, i když se na jeho využití kvůli dešti nedostane ;)

= Janika =

2 komentáře:

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)