pondělí 18. září 2017

A co že se to vlastně na srazu hrálo?

Ve všech reportech ze srazu bylo zmiňováno hraní. Jak by taky ne, určitě hra zanechala ve všech nezapomenutelné dojmy. Ale co jsme vlastně hráli? Mirelaridon byla tak hodná, že si pro nás připravila hru podle Příběhů Impéria, které jsou založeny na systému Fate.

Fate je velmi jednoduchý a hráčsky přívětivý systém, který hráče a jejich postavy nesvazuje přísnými pravidly, naopak umožňuje jim ovlivňovat děj i prostředí hry a stát se tak o to víc spolotvůrci děje a dobrodružství.

Na RPG Forum.cz, kde zde najdete český překlad Fate v pdf, se píše:

„Fate je univerzální systém bez specifického prostředí, použitelný pro prakticky každý žánr. Od ostatních her se liší především svým přístupem k pravidlům. Jednoduchý systém Fate vůbec nerozeznává klasické vlastnosti (síla, obratnost, inteligence) a místo nich je celý postaven na tzv. aspektech, které neodráží „zdatnost“ postavy, ale pouze její „příběhový potenciál“.

Zajímavé na Fate je především to, že hráči mají jistou kontrolu nad dějem a mohou zasahovat do hry i jinak než skrze postavu. Pravidla operují i s nezvyklými prvky, jako jsou například vypravěčské pravomoci, posilování žánru či tvorba atmosféry. Fate je velmi netradiční hra, jen málo podobná jiným RPG. Je vhodný především pro hráče, kteří hledají jednoduchý systém zabývající se rozvíjením příběhu.“

Samotné Příběhy Impéria jsou českým RPG založeným na systému Fate, autoři Kryštof a Jonáš Ferencovi. Osloví každého, komu učaroval steampunk a Viktoriánská Anglie. Více o této české RPG hře se dozvíte zde.

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)