pondělí 18. září 2017

A co Ulbe na sraz?

No, jak jen začít.
Sešli jsme se v hojném počtu osmi lidí. Ach ano, a dvou psů a koček, ty bych nerada opomněla. Všichni dorazili v pátek, někteří zbloudilci až pozdě večer.
Já jsem jela do Vrbna s Melkerem a mohu jen říct, že cesta byla skvělá. Kupříkladu jsme vůbec nezabloudili v žádné z vesnic, kterými jsme projížděli. Ne, nic takového. Zabloudili jsme těsně po výjezdu z Brna.
Řeknete si, stane se, jenže když se dva lidé shodnou, že by opravdu nebyl dobrý nápad přejet odbočku - protože se to řidičovi již několikrát stalo a ví, že si na to má dát pozor - aby ji následně suverénně skutečně přejeli, může to působit poněkud humorně. Obzvlášť vyprávíte-li to po příjezdu svým odporně škodolibým kamarádům.
Ale přežili jsme a to se počítá. Cesta neproběhla v tichosti zásluhou Melkera a já mu za to děkuji, protože způsobil, že jsem téměř neusnula. Jak všichni víme, spolujezdec by měl zůstat vzhůru.

Na chatě jsme rychle zapadli, psi se očuchali, neznámí se seznámili a vše probíhalo celkem hladce. (Pokud nepočítám pokusy nejmenovaných osob podstrčit mi místo bílého vína červené, protože ta potvora d3stiny ví, že na mě působí mnohem víc, a vždycky je větší sranda opít někoho jiného.)
V sobotu jsme vstali porůznu, nakonec jsme se však shodli na procházce. Ta se konala v blízkém okolí a nezúčastnila se pouze d3stiny, která zřejmě potřebovala dokončit své plány na ovládnutí světa. To se potvrdilo, když jsme se vrátili a našli ji spát.

Večer se hrálo dračí doupě. Melker, který se nezúčastnil, nás obšťastňoval svými komentáři a ostatní si rozebrali úlohy. Osobně jsem plánovala poklidnou hru bez toho, aby moji postavu čekal nějaký příliš velký problém – to se zvrtlo už chvilku po začátku, kdy se málem poprala s jinou. Nutno dodat, že šlo o čest dámy, a tak je to snad omluvitelné. Ve hře se nakonec pokračovalo i v neděli a dosud se přes internet dokončuje.

Tím bych zakončila svůj krátký popis. Dodám snad jen, že jídlo bylo výborné, Melker měl tendence neustále něco zahajovat či končit, chvílemi padaly hlášky, které podle mého názoru nejsou publikovatelné, pes zvracel, kočky spaly na přítomných, občas netekla voda a vůbec to byla paráda. Kdo nejel, může teď v tichosti litovat.

= Ulbe =

1 komentář:

  1. Už se těším až zas někam vyrazíme.
    Jen ne po dálnici směr Olomouc! :D

    M.

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)