úterý 6. června 2017

Abarinská ANKETA

Otázka do tohoto NAMRO nebyla herní, ale... ale... no, pousuďte sami.

Ptala jsem se:
Máš nějakou knihu/seriál nebo film, který tě tak zasáhl (negatívně nebo pozitívně) a nebo tě jiným způsobem ovlivnil velmi silně v životě, že na ní/něj nedáš dopustit a čteš/pouštíš si ji/ho stále dokola?

A jaké jsou odpovědi?


Bludička

Hmm, priznám sa, mám nejednu takúto záležitosť ku ktorej sa pravidelne vraciam - StarWars, X-Men či Harry Potter, všetky tieto veci sú veľkou súčasťou toho kto som. Ale v tomto prípade musím povedať seriál Avatar, The last airbender (odporúčam všetkými desiatimi každému kto nepozná!). Seriál má úžasný svet, hudbu, animáciu a nemá zbytočnú postavu či epizódu. Obzvlášť ma však ovplyvnil príbeh a vývoj charakteru jednej postavy - princ Zuko. Jeho večný boj medzi samým sebou a hľadanie svojej cti, komplikované vzťahy a neľahké rozhodnutia boli často krát momenty, s ktorými som sa až príliš dobre vedela stotožniť.
Aj keď som tento seriál objavila iba asi pred piatimi rokmi, videla som všetky diely toľko krát, že už to ani nepočítam. :)


Jacobo

Fantasy : Kroniky Prydanu, Goblin I,II,III ... pán prstenů ... meč pravdy ..
Scifi: Star Wars ( film, legend - knihy ...) , Star Trek, Equilibrium

Steampunk: Sucker punch, Name of the wind

A mnoho a mnoho dalších ... a ano má jeskyně má s nimi hodne společného, ikdyž nejvíce odpovídá Shanaře :D


Cliff5

První knihu, kterou jsem dostal v sedmi letech byl Robinson Crusoe. Pak mi učarovaly knihy, které napsal Jules Verne. Pak především knihy Lovci mamutů a další z této řady od Eduarda Štorcha ilustrované Zdeňkem Burianem.
V dnešní době Terry Pratchett a jeho Úžasná Zeměplocha.


ashuas

M.A.S.H.


Serath

Hezká otázka...

Mám jich spousty....a nelze vybrat jen jeden kousek...kniha, hra, seriál, film to je fuk všude se něco najde....Nejsem ten typ co si něco pouští do kola...tedy kromě muziky....A právě hudba, soundtracky jsou to co mi utkvívá v paměti a když si nějaký úryvek pustím tak si vybavím celý ten příběh a co to ve mě zanechalo....A vzhledem k tomu, že si pouštím muziku i u čtení tak to taky funguje...

Asi bych těžko vyčetl všechno takže vypíchnu poslední kus. Teď ve mě zrovna podstatný kousek zanechala sága Stín krkavce od Anthonyho Ryana... opravdu výborné fantazii se skvělým vyložením postav i příběhu.....vřele doporučuji.


AlaCz

Za mě to osobně bude Pán Prstenů, celá tato trilogie patří mezi mé nejoblíbenější knihy vůbec přičemž hodně ovlivnili jak jsem se díval na fantasy.


Morniel Modrý

Noo... mám hodně knih a filmů, co mě zasáhly, ale nečtu (resp. nesjíždím) snad žádnou/ý pořád dokola, spíš si je nechávám ležet v hlavě s občasným obnovením stopy, při kterém přijdu na nové důvody proč se vracet.
Potom bych do té významné skupiny zařadil Počátek, Minority Report, a z knih Stopařova průvodce galaxií a Atlas mraků...a nesmím zapomenout na Pána prstenů v obou podobách:)


.Sinthoras.

Z knih je velmi pěkná série Malazské knihy padlých. Je to sice série o 10 knihách, ale v rámci stávajícího šílenství Hry o trůny musím říci, že je převyšuje ať už komplexností příběhu a nebo počtem postav, které umírají. A má jednu nepřekonatelnou výhodu - jedná se o dokončenou sérii...

Z filmů si pouštím často tyto dva filmy "Trestná lavice" a "Drž hubu".
Prostě proto, že se u nich dobře odpočívá...


Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)