čtvrtek 2. března 2017

Abarinská ANKETA

Tuto otázku jsem již jednou v NAMRO položila. Ale říkala jsem si, že s jinými respondenty bude stále zajímavá.

Teď jsem se zeptala:
Kdy (popř. v kolika letech) a jakým způsobem se dostal/-a k hraní DrD a podobných PR her?

A co jsem se dozvěděla?


Mirelaridon

To už je hodně dlouho :-D.
Tehdy mi bylo asi třináct, možná ani ne. Jeden z mých tehdejších kamarádů jezdil na letní tábor, kde jim praktikanta dělal človíček, který se pak na dva nebo tři roky stal naším prvním PJ. Vyložil před nás pravidla, nechal nás naházet postavy a už se hrálo.

Začátky byly hodně drsné, postavy obvykle nepřežívaly ani jedno dobrodružství. Vzpomínám si, jak nás nechal lehnout si na zem, zavřít oči a pak nám do podrobna líčil atmosféru zatuchlé tmavé chodby mdle osvětlené loučí...
Řešili jsme logické hádanky, luštili elfí runy, četli šifrované texty. Z té doby též pochází legendární hláška: "Ani nemá cenu si házet..."

Ale pak odešel na vysokou a my si po čase našli jiné PJ, dokonce dva zároveň. A u nich hraji dodnes :-).


Liraell

K dračáku jsem se dostala cca v devíti letech. Bylo to o jarních prázdninách a hrálo se podle Tolkiena :-)


TommyUnreal

Bylo to asi tak v 11 letech a krom čtení fantasy za to mohl starší brácha, který DrD přitáhl od svého kamaráda. Pravidla jsme nejdřív opisovali na volné papíry, podle kterých jsme hráli asi tak dva roky, než jsme si pořídili tištěnou edici. Od té doby mě to nepustilo.


Vegaš


K hraní DrD jsem se dostal zhruba ve dvanácti letech, kdy ho pár dalších kamarádů hrálo, tenkrát bez použití kostek, tužky nebo papíru. Maximálně jedna mapa města. Postupně jsem se o tom dozvídal víc a víc, až jsem skončil u internetových textových her. Občas si zahrajeme i naživo, ale online je to přeci jen častější.


Harrieta

Nevím přesně kdy, ale už to bude tak 12-15 let, možná dýl. Narazila jsem tenkrát na jiný server, hrála jsem tam asi 5-6 let, server pak skončil. Pak jsem to zkoušela na víc serverech, až jsem narazila na Abarin. To bylo 1.7.2009 a od té doby tu jsem s jednou půlroční zdravotní přestávkou.

Jinak jsem hrála různé hry, hlavně Lineage2 nebo Dragon Age, Letohradské noci a tak.


Cliff5

Kdy jsem na Abarin poprvé vstoupil si již nepamatuji. První jeskyni "Ukradený trůn" jsem jako PJ rozjel 8.3.2014, začínal jsem hrát na Dark Age asi v roce 2010. Tam jsem hrál až do 9.3.2011, kdy mne postihla mozková mrtvice.
Po návratu z nemocnice a po operaci, kdy mi vložili stent do pravé krční tepny jsem pomalu rehabilitoval. Kvůli tomu, že tam byly problémy abych se znovu zapojil. Dal jsem si pauzu a cvičil jsem, dokud jsem nerozhýbal pravou ruku, kterou sem měl lehce ochrnutou. Teď už jsem schopen psát všema deseti, i když ta pravá ruka není úplně v pořádku.
Nevím už kdo mi poradil, že na Abarinu je celkém dobrá parta. Zkusil jsem to. Ujala se mne Harrieta a začal jsem pravidelně psát. brzy jsem se pod jejím vedením začal v Abarinu orientovat a pak mne napadlo zkusit to jako PJ a 8.3.2014 jsem otevřel jeskyni "Ukradený trůn". Pak jsem se na čas ujal jeskyně "Na divokém západě" a v současné době vedu jeskyni "Šílený zámek." Až na výpadky, kdy jsem měl oteklou ruku tak, že jsem musel dostávat injekce proti bolestem a 3.9. 2016 jsem měl infarkt. Teď v pohodě se cpu prášky, chodím na vyšetření a hlavně pravidelně chodím na Abarin. Udržuji kontakt s Harrietou, která mne, když se flákám hned nabudí to jde skvěle.



A co vy?
Vyjádřete se v komentářích ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)