neděle 29. ledna 2017

Smršť pro zvídavé abariňáky

Dnes tu máme zase prozměnu jednoho nováčka. I když, nováčka... Už tu s námi chvíli je a myslím, že v ní máme přeci jen nového hráče do party. A že vcelku aktivního. ;) A kdo že t otedy je? Dámy a pánové, po nějakém tom přemlouvání, Saoirse!


Obvykle se začíná tradičním "co tě k nám přivedlo", nicméně život je změna, takže začnu něčím jiným: ve Spamu si jednou zmiňovala, že ne všichni umí "Saoirse" správně vyslovit - jak se to tedy čte správně? :D

Saoirse se vyslovuje šír-ša [:Šírša:], a v irštině to znamená "svoboda"
:)


Vida, tak tuhle výslovnost bych vůbec netipovala, i když sem si na tohle téma u svých postav užila svoje - občas vymyslet, jak to skloňovat, je o nervy. :D
A co že jsi zrovna Saoirse? Má pro tebe nějaký zvláštní význam? :)


Já bych Saoirse považovala za nesklonné jméno. ;) Líbí se mi, jak zní i jak vypadá napsané. A řekla bych, že svoboda je něco, čeho si cením nejvíce.

Problém je, když to vyslovuješ - v psané formě ok, nesklonné, ale [Šírša] už by se raději asi skloňovat měla, jinak je z ní chudáka občas chla: "Viděla si Šírša?" ;)
Tak svoboda je určitě něco, čeho si stojí za to cenit :) 

A teď přeci jen tu tradiční otázku, bez které by to nešlo: Co za vítr tě k nám přiválo? ;)

Na Abarinu se to ale nevyslovuje, jen píše :)
Bez svobody je to asi pohodlnější, ale já myslím, že dost na nic...
Takže se tradiční otázce stejně nevyhnu? :D Náhoda - Abarin je hotel v Baden-Badenu, věděla jsi to?
:)

Jo, objevila sem to, když sem se snažila přijít na to, co "Abarin" znamená. :D Takže si chtěla hotel u našich sousedů a místo toho skončila u nás? To není zase tak zlé, ne? :D

Není, mě se tu líbí, i když se stále rozkoukavám :) A co tedy Abarin znamená, mimo to, že je to hotel? :)

Na to sem se kdysi zkoušela ptát služebně starších, ale to tajemství jsem neodhalila. Jen to, že začíná na A, kvůli tehdejšímu řazení výsledků ve vyhledávači. ;)
Ale prosímtebe, ty už se dávno nerozkoukáváš. :P Účast v pěti hrách, aktivita ve Spamu, to je rozkoukávání asi jako Lotrandovo kácení lesa Zubejdě pod oknem šolíchání. :P Na "nováčka" jsi rozhodně aktivní. ;)
Podle čeho si vlastně vybíráš jeskyně? Protože koukám, je to docela pestrá směska.


Třeba je to nějaké zaklínadlo, jehož účinky jsme dosud neobjevili, protože ho neumíme správně použít :D Ve Spamu mám pocit, že si poslední dobou povídám skoro jen sama, škoda :) Já si ráda hraju, a mám ráda, když se dá hrát příběh bez přílišného svázání pravidly, bez neustálého házení kostkami, listování pravidly a hádkami o slovíčka "ale to se tam nepíše", "ale tady je napsáno tohle". Takže si vybírám jeskyně, kde to vypadá, že bude důležitý ten příběh a to si hrát.

"Švihnout a mávnout!" :D Úplně jsem si teď vzpomněla na prvního Harryho Pottera a levitační kouzlo :D
No jo, chtělo by to trochu rozproudit zase nějakou debatu. :)
Tak to jsme na tom podobně. :) Taky si moc na pravidla a hlavně kostky nepotrpím. Koneckonců, když umí člověk svou postavu dobře vyprávět a dobře popíše, co dělá, nejsou nějaké systémy a házení potřeba.
A nějaký oblíbený žánr nebo námět máš? :)


Jo, tak nějak :D To bych byla ráda, debata o filmech a hrdinech byla zajímavá :) Souhlasím, já si myslím, že je lepší napsat, co se děje a co postava dělá nebo jak to co udělala dopadlo, než říct "padlo ti pět a nevyšlo / vyšlo ti to", nebo "tak si hodím na obratnost, jestli tu zeď přelezu". To je nuda. A nejhorší je podle mě "tak si hodím na charisma na vyjednávání". Tak jasně, nemusím být tak skvělý vyjednavač jako moje postava, nemusím mít takové charisma, ale tak to sakra aspoň zkusím napsat, a PJ to zohlední, že postava je v tom podle toho, co má v popisu nebo životopisu lepší. Ale zkusím to. Oblíbený žánr nebo námět? Mám ráda western, steampunk, klasickou fantasy... na sci-fi jsem málo technicky založena, ale líbí se mikombinace, jako je třeba Westworld nebo Firefly.

A nebo si neudělá postavu, co nedovede zahrát, žejo. ;)
Právě, jak sem tak ty žánry četla, okamžitě mě napadlo právě Firefly. :D A koukám, že v Měsících to máš taky všechno hezky pohromadě - jen ten divoký západ s indiány a vlakovými loupežemi doufám, že tam nezatáhneme. :D
Vzpomeneš si ještě, co tě, a kdy, k fantastice přivedlo? :)


Zase chápu, že si člověk může chtít vyzkoušet něco nového, ale soudnost by mít měl :) Firefly je moje srdcovka, hrozná škoda, že ten seriál zařízli tak brzo. A co takhle Divoký západ s rotačním kulometem? :D Ne, nedělám si srandu, stačí se podívat, od kdy do kdy vlastně Divoký západ trval :) - Calamity Jane zemřela 1903, Buffalo Bill dokonce 1917 :) To je chvíle, sto let, tou dobou už byla na světě moje prabába :)
Co mě přivedlo k fantastice? Knížky :)

Tak rotační kulomet na kličku se v nějakém filmovém westernu skutečně objevil. ;)
Nějaká konkrétní knížka? ;)
A na svoji první hru na hrdiny s jinými živými hráči, ne jen na počítači, si ještě vzpomeneš? Co první postava? ;)


A ne v jednom :) Gatling byl sestrojen nějak chvíli po roce 1860 :) Což je paradox, protože ve válce 1866 u nás se ještě používaly předovky :)
Spíš autor než knížka - Terry Pratchett, Robert. S. Howard, Raymond Feist, samozřejmě Tolkien... První hra na hrdiny s živými hráči... vzpomínám... Jo, na škole, šlo o klasické prozkoumávání podzemí, podle pravidel, hrála jsem elfí čarodějku, taková klasika :) 

No jo, a podobně byl zapalovač vynalezen dřív než sirky. ;)
Klasika není na škodu. ;) Vydržela ti ta čarodějka pak i dál? Nebo ji dokonce máš ještě stále? :) Co za typy postav vůbec preferuješ? Protože třeba Shi by nemohla být elfí čarodějce o moc vzdálenější... :D


Fakt? Myslíš kámen, ocílku a troud? Hrála jsem s ní i dál, ale už je nekde v propadlišti času :) Ani neměla pořádně vytvořenou minulost. Preferuji postavy, které se mi jeví něčím zajímavé, už mám plné zuby klišé :) Shi je ideální postava na vyzkoušení si něčeho nového a netradičního :D 

Myslím normální benzínový zapalovač. ;) Ten byl skutenčně na scéně dřív, jak staré dobré sirky. :)
To rozhodně. :D Ale myslím, že se ostatním líbit nebude, když jim bude říkat "holé opice". :P :D
Koukám, že se ale docela vyznáš ve spoustě věcí - kde na to všechno chodíš? :)


Aha, tak na to se budu muset podívat, to mě zajímá :) Tak oni stejně nebudou Shi rozumět, i kdyby jim nadávala :) - a navíc tak vypadají! :D Spíš bych řekla, že se ve spoustě věcí nevyznám :) Ale ráda zjišťuji nové věci, naštěstí je mnoho knížek i článků na netu, kde se dá přečíst si o mnoha věcech :) 

Shi zase vypadá jako ještěrka chodící po dvou. S křídli na zádech. :P :D
To mi povídej, já se tomu musím vyhýbat jak čert kříži, protože pak se přistihnu, že několik hodin studuju to či ono a práce odvedená žádná. :D :D
Mimochodem, co nějaká vlastní jeskyně? Zkoušela si nějakou vést? Nebo se na to chystáš? :)
 


No myslím, že ji vůbec nepřijde, že by vypadala divně :) Tak to se mi stává celkem běžně :D Jsem ráda, že v tom nejsem sama :)
Já ještě nevím, na jednu stranu mě to láká, na druhou stranu se ještě neodvažuji :)
V reálu jsem párkrát jeskyni vedla, na netu nikdy :)


Tak to ani těm "holým opicím" nepřijde, že by vypadaly divně. :p
No to vážně nejsi. :D
Já myslím, že se není čeho bát. ;) :)
A protože se mi blíží uzávěrka, měla bych pomalu končit... :D Takže už jen posledních pár otázek. ;)
Prozradíš nám, čím jsi v reálném životě?


Třeba se časem bát přestanu :)
V reálném životě přednáším lidem o tom, jak se poprat s počítačem :)

To znám po té programátorské stránce - chce to kladivo a pevné nervy. :D Dokázat počítači, že ty jsi tady alfa a že on bude poslouchat tebe a ne si dělat, co se mu zlíbí :D
Čímž se dostáváme k něčemu zajímavému - už jsi měla možnost vidět "facelift" Abarinu - jak se ti líbí nový vzhled, byť zatím spíše pracovní?


Tak já zase počítačů nerozumím po programátorské stránce :) Já to vidím tak, že chyba bývá většinou mezi židlí a klávesnicí ;)
Viděla jsem ho jen na rychlo... Je vidět, že je pracovní, myslím, že novému Abarinu prospěje, když to nebude vypadat jako svázané v tabulkách :)

Kdybys jen věděla, jak doslova to s těmi tabulkami je. :D (cirka čtyři vnořené do sebe jsou standart, aspoň u staré verze)
S zímhle se nám vlastně pojí předposlední otázka, tradiční stejně jako ta první, nebo tedy dnes druhá. ;)
Co bys na Abarinu změnila/zlepšila? :)


To zní děsivě :) Takzvané "vlakové programování" - tr td td td td td? :) Do programování opravdu nevidím, takže můžu říct, že grafiku, ta dělá hodně. Odezva se mi zdá dobrá, ovládání není moc složité, což je plus. Takže zachovat jednoduchost ovládání, i když bude nový Abarin určitě umět vic, různá vylepšení pro usnadnění hraní.

Spíš "table tr td table tr td table table table table tr td..." :D :D
Tak na grafice se pracuje Liraell už přislíbila některé věci, o které sem ji požádala, a rozhodně to už nebude černá plocha a pár rámečků. ;) Po stránce uživatelského rozhraní zastávám minimalismus, takže jo, jednoduchost by měla být v tom základu zachována - nicméně pro fajnšmekry bude možnost si s některými věcmi pohrát víc. :)
A tedy poslední otázka - je něco, co bys vzkázala ostatním?
;)


Tak na to se těším a jsem na to opravdu zvědavá :) A to uživatelské nastavení pro fajnšmekry zní dobře :)
Uch, vzkaz? Hrajte si a bavte se :)

Tak tomu se tu asi nikdo vzpírat nebude... :D
Tak já ti tedy děkuji za rozhovor, rozhodně si nezklamala, a hodně štěstí ve hrách i životě.
;)


To by taky neměl, nikdo, kdo má rozum :) Děkuju, dost jsem se Smršti bála, ale nakonec to ani nebolelo :D I tobě, to štěstí je v životě - i ve hře - taky třeba :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)