čtvrtek 30. dubna 2015

Smršť pro zvídavé abariňáky

Mesiac ubehol ako voda (pre nás, čo riešime školu a bakalárku snáď ešte rýchlejšie!) a znova sa Proutník (nebojte sa, aj na vás ostatných sa dostane! ;)). Odpoveď bola rýchla a ochota veľká a tak tu máme opäť ďalší diel Smršte! Poďme si teda pozrieť, čo o sebe tento, zatiaľ neohviezdičkovaný abariňák prezradil. :)
predo mňa postavila otázka, kto bude obeťou tohto mesiaca. Priznám sa, veľmi nezodpovedne som túto dilemu riešila na poslednú možnú chvíľu, ale ako vždy, šťastena sa na mňa usmeje a niekto sa mi pripletie do cesty. Pozerám kto je online a ahaho, vyskočí na mňa nejedno meno, ktoré sa ešte Smršti vyhlo, jedno z toho aj tyrkysový
(Phew! Tento krát to bolo naozaj len tak tak!)


Takže môžeme sa na to vrhnúť? :)

Ano jsem připravený. :)

Tak začneme tak zľahka. Aké magické sily ťa zaviali na abarin? ;)
To je moc dobrá otázka a stojí za ní dlouhý příběh. Když jsem chodil do šesté třídy na základní škole, tak jeden ze spolužáků, se kterými jsme hrávali dračí doupě mi ukázal abarin. Vysvětlil mi, že to je stránka, kde se dá prostřednictvím internetu hrát dračí doupě. Našel jsem v tom velké zalíbení. Byl jsem ale příliš líný, než abych sám začal hrát, tak jsem pouze přes kamárádův účet pozoroval vývoj v různých jeskyních. Pamatuji si jeskyni HALO, která mě bavila ze všeho nejvíc a vždy jsem se těšil, jak se posune dál. Jenže to už je nějaká doba. Do šesté třídy jsem chodil před nějakými osmi lety. Při nástupu na střední školu se mé časové možnosti začně zredukovaly a já se věnoval čistě jen škole a sportu. Poté ale přišla vlna neskutečné chuti hrát dračí doupě, a protože se mnou nikdo hrát nechtěl, napadl mě abarin. Od té doby mě tu máte. :)
Pekný príbeh. Je naozaj skvelé, že tu máme abarin na tieto naše chúťky. :)


Takže už nie si len pozorovateľ, ale už sa aj spolupodieľaš, na tvorbe úžasných abarinských príbehov. :) Máš teraz nejakú obľúbenú jaskyňu?

Ve všech jeskyních, ve kterých hraji jsem maximálně spokojený a musím říct, že PJové odvádějí doopravdy úžasnou práci. Jejich světy jsou dokonalé a já si nemůžu stěžovat vůbec na nic. Vybírat mezi nimi nějakou více oblíbenou, by byl doslova hřích. :)
Pravda, tiež by som s takou otázkou mala problém. ;)


Jaskyne z akého sveta ťa zaujímajú najviac? Vyššie si spomínal HALO, čiže ťa zrejme zaujíma sci-fi. :)

Ano, sci-fi společně s fantasy je jedním z mých nejoblíbenějších žánrů. Rád zabloudím jak do nevlídné budoucnosti vesmíru, tak do středověké výpravy za zabitím draka. :) Dříve jsem měl nejraději dobrodružný žánr, který postupně přešel právě ve fantasy a následně sci-fi.

A máš nejaké obľúbené sci-fi? Či už knižné, filmové alebo herné.
Ano, to mám. :) Mezi moje nejoblíbenější sci-fi patří jednoznačně série Gauntovi duchové od Dana Abnetta, nebo série Hvězdný vlk od Williama Kinga. Myslím, že jde o skvělou četbu zasazenou do světa Warhammeru 40 000. Samozřejmě nemůžu opomenout již zmíněné HALO. :) Osobně nejsem nějaký filmový typ, ale Star Wars okouzlilo snad každého kluka a mě možná i dvojnásobně. Na hry mi bohužel nezbývá moc času, tak nevím. :)
Star Wars oslovilo nielen chlapcov, takže na to pozor. ;) (áno, mierim tým na seba :D)


Keď už sme ale pri tej knižnej tvorbe, minulý mesiac si získal tyrkysovú hviezdičku za súťaž Sklerotivký knihovník, kde sa hľadal autor Neil Gaimann a jeho román Neverwhere. Si jeho fanúšikom? 

Nemůžu o sobě říct, že bych byl jeho fanouškem. K jeho tvorbě jsem se dostal díky dnes bohužel zesnulému Terrymu Pratchettovi. Tvorba Terryho Pratchetta byla jedna z mých nejoblíbenějších dlouhou dobu. Hltal jsem jeho knihy jednu za druhou, až jsem se jednou dozvěděl, že napsal knihu společně s Neilem Gaimanem. Tak jsem se k němu dostal. Bohužel jeho četbu zatím nemám nikterak zmáknutou, až na tu knihu s Terrym, která je úžasná a právě hledaný titul Nikdykde, který jsem viděl v televizi. :)
Áno, to, že nás opustil pán Pratchett bola veľmi smutná správa..


Ešte sa vrátim naspäť k abarinu. Čo tvoja prezývka Proutník? Prečo si si ju zvolil za svoju?

Napřed tě musím ujistit, že skutečný proutník nejsem. Doopravdy jde jenom o přezdívku. :D Tato přezdívka vznikla, když jsme jednoho dne hráli dračí doupě a kamrád vyrukoval se jménem Krutej Sandál. Doopravdy podivné jméno pro trpaslíka válečníka. Nějak to rozjelo myšlenku vytvořit co nejvtipnější jméno postavy. Najednou začala padat jména jako Prokop Dveře, Famózní Roura a Nepřekonatelný Proutník. Tolik ke vzniku mé přezdívky. :) Dnes mě pod ní můžete nalézt na všelijakých internetových stránkách. :)
Úprimne? Takéto historky sú najlepšie. :D

Pomaly sa chýlime k záveru, tak ti musím ešte položiť naše štandartné otázky, nech vieme čo zlepšovať. ;)
Je niečo, čo by si chcel na abarine zmeniť?
Ano, doopravdy je to tak. :)


Těžká otázka. :) Myslím, že není třeba něco měnit. Abarin je výborná stránka, která nabízí lidem skvělé možnosti seberealizace a útěku do jiného světa, kde si můžou odpočinout od starostí toho skutečného. :) Pohybují se zde doopravdy skvělí a zajímaví lidé. Jedni se starají o chod stránek, jedni tvrdě pracují na NAMRU a jiní pomáhají nováčků. Někdy dokonce pracují všichni na všem. Dohromady tvoří perfektně fungující stroj, který uspokojuje potřeby všech náročných pisálků. Jediné co by se snad mohlo vylepšit je reklama, která by abarin uvedla do širšího podvědomí všech hráčů dračího doupěte a rozšířila tak zdejší komunitu o další pisálky. :)
Noo, to znie rozhodne ako dobrý nápad. ;)


Je ešte niečo čo by si chcel odkázať ostatným abariňákom?

Děkuji. :)


Rád bych poděkoval všem lidem, kteří se mě tu na abarinu ujali a vysvětlili mi hru, protože díky nim jsem pronikl do tohoto úžasného světa. :) Hlavně ať vás abarin neomrzí, máte to štěstíčko, protože to je třeba a samozřejmě nápady, které přenesete na papír a podělíte se s námi. :) Na závěr bych ti chtěl poděkovat, že jsi mě tu tak krásně vyzpovídala. Doufám, že jsem přinesl alespoň něco zajímavého a trochu vám pomohl. :)

Ja ďakujem za tvoj čas a ochotu aj keď takto na poslednú chvíľu. ;)
A samozrejme to bolo zaujímavé aj pre mňa  - každá Smršť je jedinečná a dôležitá. ;)

Tak ještě jednou děkuji a loučím se. :)

= Proutník a Bludička =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)