čtvrtek 30. dubna 2015

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně honba za dobrodružstvím - rozhovor

Jeskyně, která byla otevřena nováčkem na Abarinu 4.4. letošního roku a už má přes 130 příspěvků, což je úctyhodné. Co nám o ní tedy její PJ Attylloe všechno prozradí?


Honba za dobrodružstvím - prozradíš nám, o čem tvá jeskyně je, o co v ní jde? Ať mají naši čtenáři povědomí, o čem se tady bavíme ;)
No.... Nerad bych toho vyzradil moc. Zpočátku se jedná o obranu země proti krutému a zlému Králi severu. Postavy jsou v armádě a budou napomáhat tomu, aby jejich země nebyla podmaněna tímto utlačitelem. Postupně se ale začnou dovídat, že vše není takové, jak se na první pohled zdá a zjistí, že čím úspěšnější budou, tím více škody napáchají.
Tak myslím, že jsem toho vyzradil až moc....
Neřekla bych ;)

Jaký je svět, ve kterém se tvé dobrodružství odehrává? Je to svět, který sis vymyslel, nebo nějaký konkrétní svět třeba ze hry nebo knihy, nebo je takovým světem inspirovaný?

Svět jsem si nevymyslel celý, ale také ho nikdo nikde nenajde....
Inspiroval jsem se v několika hrách, pár knihách a filmech....
Obsahuje prvky Newerwinter nights, Dragon age, něco je tam také z Eragona a obsahuje i prvky Tolkienovského světa...

A prozradíš nám o svém světě něco víc? Jaké rasy se tam vyskytují, jaké nestvůry, jak funguje magie?
To prozradit klidně mohu. V mém světě se vyskytují téměř všechny fantasy rasy, co znáte. Dokonce ani hráče prakticky neomezuji ve výběru rasy. Dokonce tam máme jednoho kentaura. Nestvůry se v mém světě také vyskytují prakticky neomezeně, rozhodně není problém potkat jakoukoliv nestvůru z bestiářů pravidelj 1.6, ale klidně můžete potkat, cokoliv jiného mě zrovna napadne. Samozřejmě v mezích fantasy světa, těžko tam bude pochodovat terminátor.

Magie je v mém světě také vcelku běžná. Ti, co ji dokáží ovládat, jsou všeobecně spíše uznáváni, někdy budí respekt nebo dokonce strach. Zvlášť u obyvatel, co ji běžně nevídají. Ale existují zde i státy, na jejichž území se magie skoro nevyskytuje a ti, co ji používají, jsou pronásledováni Inkvizitory.
Inkvizitoři jsou vlastně válečníci specializující se na boj proti magii. Něco na způsob Templářů v Dragon Age.
Tak to zní opravdu zajímavě.

Všimla jsem si, že co se týče ras, je družinka celkem pestrá. Nedělá ti tedy problém přijmout do jeskyně opravdu nezvyklé rasy? Žádná omezení?

Úplnou toleranci ras nemám. Například vyloženě zlé rasy nemám rád. Pak totiž vznikají spory mezi hráči, většina hráčů obvykle totiž hrají za kladné hrdiny. Zlou rasu akceptuji v případě, že hráč souhlasí s jakousi chybou přírody a má kladné přesvědčení.... Dále naprosto odmítám rasy, co se naprosto neshodují s pravidly, většinou je problém ten, že je rasa o hodně silnější, než ostatní, například kdyby chtěl někdo hrát za něco okřídleného, rozhodně bych mu zakázal létat. Ale jak říkám, pokud na tom hráč trvá, vždy se to dá nějak vyřešit. Může být slabší jedinec své rasy nebo třeba utržil zranění, které mu trvale zakazuje létat atd....
Chápu, vždycky je to na domluvě.
A bavíme se tady jen teoreticky, nebo bys do jeskyně ještě přibral další postavy, kdyby někdo projevil zájem?

Jasně, jsem vždy rád za další hráče. Dokonce přemýšlím, že jeskyni opět pošlu do verbíře. Pokud by měl kdokoliv zájem, nechť mi klidně napíše a můžeme se domluvit na čemkoliv…

Na Abarinu nejsi moc dlouho, přes to jsi s vervou založil jeskyni. A jak jsem se dívala, jeskyně opravdu žije, píše se do ní často. Jaký máš recept na úspěch? ;) Když spousta jiných jeskyní jede pomalým tempem? ;)
Nemám žádný recept na úspěch. Měl jsem pouze štěstí na dobré hráče. Já se samozřejmě snažím být, jak nejaktivnější je to možné, ale bez dobrých hráčů by to stejně nepomohlo. Také je to možná tím, že je hráčů dost málo, takže nemusíme čekat na lidi, kteří nepíší včas. Samozřejmě na ně někdy také čekáme, ale jelikož je to většinou třeba jeden nebo dva, mnohdy se dají prostě vynechat...

Takže s hráči jsi spokojený? Splňují jejich postavy a to, jak hrají, tvé představy?
Oni mé představy splňují určitě. Jsem velmi spokojen. Zda jsou oni spokojeni se mnou a zad splňuji jejich představy, to se musíte zeptat jich, nemohu za ně odpovídat.

Někdy mají připomínky k mému vedení hry, ale většinou mají pravdu. Snažím se jim vyhovět a jsem rád, že se od nich dovím, jaké dělám chyby. Samozřejmě se mi už stalo, že jsem s připomínkou nesouhlasil, ale to není moc často.

Když už jsme se bavili o možných nových postavách v jeskyni, je nějaký typ postavy – ať už rasou nebo povoláním, který ti v družince chybí a který by se ti do jeskyně hodil?
No..... rozhodně bych uvítal hraničáře. Ve skutečnosti mi jich chybí docela dost, jsou tam totiž jen válečníci a kouzelníci. A kentaurský hraničář, ale rozhodně by se hodil nějaký klasický lovec, který se dobře vyzná ve stopování, který zvládne ulovit srnku takže družina nemusí tahat zásoby jídla, které jsou dost těžké.... Alchymista nebo zloděj by se také hodil. To ovšem neznamená, že je to podmínka. Nikomu nic nenařizuji. To znamená, že kdyby dorazil další válečník, vůbec mi to nevadí...
Chápu ;)

Co bys na závěr popřál své jeskyni, jejím hráčům a jejich postavám?

Tak asi odpovím retrospektivně. Postavám přeji hlavně splnění jejich cílů, naplnění jejich tužeb a hlavně mnoho úspěchů a co nejméně zranění či dokonce úmrtí.
Hráčům přeji zejména mnoho zábavy a pevné nervy s PJem
A své jeskyni? Té přeji, aby vydržela co nejdéle a aby byla neustále plná tak dobrých hráčů, jako je doteď.
K těmto přáním se připojuji ;)

Děkuji ti za tvůj čas a trpělivost ;)

Nemáš vůbec za co, naopak, já děkuji za ochotu číst, co jsem psal a hlavně za tuto poctu, pro mou jeskyni.

= Attylloe a Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)