úterý 3. března 2015

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Alenky v říších Eosu - anketa

Otázka sama o sobě je natolik obsáhlá, že k ní není co dodat ;)

Vaše postavy pochází ze Země a jsou tudíž rasy ryze člověčí. Přesto jste si ještě před začátkem hry povinně volili i cosi jako svou Druhou rasu. Na kolik teorií ohledně jejího skutečného účelu a významu jste zatím přišli? Která z nich je podle vás nejšílenější / nejzajímavější?
PS: Ani zde prosím neprozrazujte Druhou rasu, kterou jste své postavě vybrali, a rovněž nic o ní. ;)


.Sinthoras.
Pokud postava cestuje mezi světy, pak je potřeba ji do nového světa svým způsobem začlenit. A od toho by tady měla být druhá rasa. Tj. Se svojí druhou rasu bude pravděpodobně postava časem získávat snadněji dovednosti, na které má dle své druhé rasy talent. A v konečném důsledku se ve svoji druhou rasu může postupně přeměňovat, jak bude postupovat čas strávený v Eosu.

Stouny
Abych se přiznala, tak jsem nad touhle otázkou zas tolik nedumala. Těším se, co mi příběh a PJ přinese a neodhaduji dopředu. Samozřejmě se nabízí, že se v druhou rasu budeme pozvolna měnit nebo že nás tak uvidí všichni ostatní (myšleno nehráči).
A pokud jde o šílené teorie: Tak já nevím, co třeba… noční výlet do jiných těl? Popřípadě reinkarnace až umřeme.
A moje oblíbená…rasodlak? Při úplňku nebo jiné příležitosti se ve svou rasu změníme?

Lord Matej IX.
Mnom nám dali vědet, že bude druhá rasa něco jako reprezentace té psychiky postavy, čili je-li někdo nóbl a s nosem nahoru, může to být třeba vysoký elf ;)

Pak tedy na herní benefity to moc nebylo převedeno, krom tedy mírných psychických odlesků v chování, ale prý se to projeví, třeba že skuteční trpaslíci budou někomu s druhou rasou elf nesympatičtí nebo tak něco. Možná z toho budou třeba časem nějaké výhody, jako třeba zlepšené léčení při konzumaci nedopečeného masa pro někoho s rasou upír nebo tak něco, nebo všeobecně zlepšené léčení pro trolly nebo já nevím co :D

AndyLendragon
No... jelikož jsme teprve začali, tak skutečně mi zůstaly pouze teorie...:D Podle mě by to mohlo ovlivnit pohled ostatních na nás, jelikož uvidí dejme tomu tu druhou rasu... Nebo nás to ovlivní v tom, jak se zachováme podle PJejky... :D A pak nejšílenější teorie je, že se v rámci nějakého vedlejšího questu do té rasy skutečně převtělíme.. :D Ale všechno to jsou jen teorie a věřím, že skutečnost bude zajisté mnohem šílenější, protože kdo ví co se v Eosu za zrcadlem může stát... :D

Janika
Stejně jako Stouny se nechávám ráda překvapovat věcmi příštími. Ale tak dumala jsem, ne že ne. Samozřejmě mě napadlo, že se budeme této druhé rase přibližovat – spíš tak nějak vnitřně, řekla bych, transmutace asi neproběhne ;)

Pak ještě zůstává k zamyšlení, proč se ve světě Eosu objevily zrovna naše postavy – všechny lidské rasy, všechny ze Země, i když z různých časových epoch. Byla to jen náhoda? Nebo to má hlubší význam? Je Země s Eosem nějak propojená a lidé, kteří se tam objevili, jsou zvláštní právě třeba tím, že vnitřně jsou něco jiného, než lidé a pro to si je Eos „přitáhl“?
Uvidíme ;)

d3stiny
Pravdou je, že jsem byla tou otázkou docela překvapena, nad nějakými teoriemi do té doby nepřemýšlela ani se žádného brainstormingu neúčastnila, beru to celé jako atribut s vlivem na fungování postavy. K čemu slouží u mě, to vím velice dobře, takže mě ani nenapadlo hledat v tom nějakou záhadu. Podle mě v tom ani žádný inhumovaný pudl není. Samozřejmě se nabízí myšlenka, že v rámci kompenzací universa Eosu, jak se bude vypořádávat s následky dočasného průniku s universem Země, se začnou postavy více či méně měnit do něčeho mezi člověkem a alterrasou. (popravdě, léta už si s myšlenkami průniků realit a mezisvětovými paradoxy hraju, takže rozebrat všechno, co se podle mého může dít, jaké by to mělo principy, následky a příběhový smysl atd by bylo na dlouho... :D)

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)