neděle 1. února 2015

Jeskyně na motivy...

Jeskyně Pán prstenů trochu jinak – úvod k jeskyni

Protože víceméně všechny postavy v jeskyni jsou dané a známé, místo představení některé z nich tady je úvodní příběh, tak jak je ve verbářích k jeskyni.

"Frodo, Same! Jé, kde se tu berete, kamarádi?", vyhrkl Sam.
"Zmizte z mého pole, darebáci!", hřímal sedlák Červík.
"Nechápu, proč se tak rozčiluje pro pár mrkví"
"Předtím jsme vzali zelí a tři pytle brambor... A před týdnem ty houby..."
"Ano, Pipe. Ale NECHÁPU, PROČ SE TAK ROZČILUJE."
Hobiti se rozběhli směrem pryč od Červíka. Netušili, že je tam sráz, který je zavede rovnou do spárů nazgúlům.
Když míjeli starý strom, náhle zpoza něj vykročila překrásná žena v šedém plášti: s pružným tělem a nesmírně laskavýma očima:"Tudy, jestli chcete žít!"
Její hlas byl nekompromisní a smrtelně vážný. Když Frodo zaváhal, chytla jej za šaty a strhla k běhu. Sam chtěl protestovat, ale něco v jejích očích budilo důvěru tak, že tomu nešlo odolat.
"Přidejte, ale co nejtišeji," sykla žena a prodírala se přírodou s lehkostí zkušeného lovce. Měla u sebe luk a velkou dýku.
Když uběhli asi půl míle, beze slova zvedla ruku: "Zastavte." A naslouchala. Po chvíli se jí ulevilo: "Jsme sami."
Pipin vyprskl v smích: "Takhle akční jsem to nečekal :-) Hrozilo nám domácí vězení a brigáda na odčinění škody. Ale naše sličná zachránkyně dělá, jako by šlo o život. Šlechetná paní, komu vděčíme za to, že nám Červík nevyrval srdce z těla a neupekl si ho k večeři s čerstvou zeleninou ze svých polí?"
Žena ho přísně zpražila pohledem. Sam si pod záplavou vlasů všiml, že má špičaté ucho.
"Bylo to štěstí, že mně kus jídla upadl přímo na otisk jejich podkovy, v kamenitém terénu prakticky nečitelný. Kdybych stopu ztratila, kdo ví, jak dlouho bych je marně hledala... Promiňte, jsem Arwen a stopuji Nazgúly už dva dny."
Frodo elfce dojatě poděkoval a bratrancům krátce řekl o svém poslání. "Takže kam teď - do Hůrky? Gandalf tam na mě čeká."
"A náš pán Aragorn také," hvízdla a z lesa přiběhl překrásný bílý plnokrevník. "Pojďme rychle!", zvolala když si všimla, že po nedaleké pěšině jde nějaký pocestný.
Sam se však zachmuřil. "Teď pro nás Hůrka bude to _nejnebezpečnější_ místo," řekl, když v pocestném poznal Billa Fernyho.

= Reflame =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)