úterý 23. prosince 2014

Letopisy - jeskyně Ledová bouře

Město ještě v květnu sužované zimou, sněhem, vánicemi. Znepokojení lidé, zneklidněný vévoda. A skupina dobrodruhů, která tomu všemu má přijít na kloub, popřípadě záhadu nekončící zimy rovnou vyřešit. Tak to je ve stručnosti to, o co v jeskyni Ledová bouře šlo. Jeskyně se hrála od 15.5.2003 do 7.9.2011 a jejím PJem byl PEEPA.

Vybrala jsem ji z několika důvodů. Za prvé se tematicky hodí k zimě (i když ta letošní vlastně ani zima zatím není), za druhé je to jedna z mála jeskyní, která byla ukončena, tedy dohrána. A také bych vám na ní chtěla ukázat a vysvětlit několik věcí ohledně jeskyní v Letopisech.

Pokud si Ledovou bouři otevřete, zjistíte, že u většiny postav není uvedeno její jméno, ale „Neznámá postava“. Je to způsobené tím, že je občas potřeba zredukovat a promazat databázi Abarinu. Mažou se dlouhodobě neaktivní hráči a i postavy. A pokud se toto stane dřív, než je jeskyně zařazená do Letopisů, dojde k tomu, že při smazání postavy je pak postava v jeskyni uvedena jako „Neznámá postava“, při smazání účtu hráče bohužel zmizí všechny jeho příspěvky. Ano, je to nemilé, ale je to daň za potřebnou údržbu Abarinu.

Také jste si mohli všimnout, že u postav v jeskyních v Letopisech se nezobrazuje ikonka, kterou jste jim přiřadili, ale ikonka, kterou máte vy jako hráč.

A ještě jednu věc je nutno uvést. Pokud „recyklujete“ postavy – myšleno tak, že přejmenujete postavu, která hrála v jeskyni, jenž byla zavřena a použijete ji v další jeskyni, musíte počítat s tím, že pokud už nebyla jeskyně, ve které hrála postava původně zařazena do Letopisů, přejmenuje se vám postava i v této jeskyni.

A věc, které jste si určitě všimli – v Letopisech se zobrazují i šeptané příspěvky, myslete na to, při jejich psaní, na to, že si je pak může přečíst kdokoliv.

Tohle vše sem píšu pro to, že někomu může záležet na tom, jak jeho jeskyně nebo jeskyně, ve které hrál, v Letopisech bude vypadat. Že se může stát, zvlášť pokud jeskyně jela roky a roky, že zobrazení postav a příspěvků díky promazávání databáze nebude tak, jak byste si přáli. Počítat s tím, že budou vidět šeptané příspěvky – a to třeba i mimoherní, pokud jste je do jeskyní psali.

Vím, že teď byla dlouhá pauza v přidávání jeskyní do Letopisů a také vím, že jsem slibovala, že to brzy napravíme. Omlouvám se, že se tak ještě nestalo, ale vyskytly se jisté technické zádrhele. Ale pracujeme na tom a věřím, že se brzo dočkáte.

A jak to vlastně dopadlo stou nekončící zimou, co nebo kdo byl příčinou těchto problémů? Pokud máte zájem, přečtěte si to ;)

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)