úterý 23. prosince 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Kaleb – postava z jeskyně 1001. Dračí jeskyně

Hraničáře Kaleba hraje v této jeskyni d3stiny.

Mé jméno je Kaleb. Touto dobou už dlouho sirotkem, vlastně už od dětských let. Vyrůstat s cizími lidmi, protože nikoho jiného jsem neznal a rodiče nebyli místní, nebylo kdo ví co, zvláště když chtěli, abych se zapojil do chodu hospodářství, či spíše abych k němu zůstal uvázaný na zbytek života. Mne to ale táhlo pryč, do přírody, do lesů... Později jsem se chtěl stát hraničářem - nějak se jeden živit musí a ze všech možných povolání se mi toto zamlouvalo nejvíc. Vždyť co bych si mohl přát víc, než moci být stále venku a umět si vždy poradit? Dokonce jsem si vyrobil i improvizovaný luk a učil se s ním střílet, protože to patří k známým dovednostem hraničářů a já jednou chtěl přijít a ukázat jim, že už něco umím. Stopování jsem trénoval taky, v lesích kolem vesnice bylo šancí nepřeberně...

Už starší jsem se pak skutečně začal hraničářem cvičit a dával do toho všechno. Všechny mé snahy pak nakonec i byly korunovány úspěchem a od té doby se toulám a kde je potřeba, tam přispěju svými dovednostmi, případně se na práci vyptávám. Tohoto dne zavedly mě pak kroky sem, do této vesnice. Něco málo prodat, něčím si naopak přilepšit a udělat tak takový malý svátek.

Vzhled:
Kaleb je šestadvacetiletý mladý muž, na první pohled spíše štíhlejší, však život hraničáře nemálo ho zocelil a zdánlivá štíhlost má sklony klamat. Na sobě obvykle nosívá kalhoty z nebarvené pevnější látky, šedozelenou halenu, delší hnědý kabát s vysokým límcem a lučištnickým nátepníkem přes rukáv na levém předloktí, nezbytností jsou pak vysoké pevné kožené boty s kovem vyztuženou špičkou a patou. Obvykle nosívá ještě navíc velký šátek z lehké látky šedivé barvy omotaný kol krku a na rukou bezprsté kožené rukavice. Vlasy, podobně hnědé, jako kabát, pravidelně zkracuje, však přesto mu běžně padají do modravých očí a krom mytí jim mnoho pozornosti nevěnuje. Na zádech mu visí tlumok s věcmi (náhradní oblečení, nějaké to jídlo, koření, přikrývku, křesadlo, troud, kus provazu, příbor), pod kterým se houpe malý kotlík a plechový hrnek, dlouhý luk a toulec s šípy, u pasu pak kožené pouzdro s loveckým tesákem, malá sekerka, měšec a čutora.

= d3stiny =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)