pondělí 1. prosince 2014

Abarinská ANKETA

Otázka (nebo spíše otázky) se tentokráte týkaly přímo NAMRO.
Zněly:
Jak často čteš NAMRO?
Co se ti v něm líbí / nelíbí, co tě v něm zajímá / nezajímá?
Co by se ti líbilo, kdyby v něm bylo / nebylo?


A co jsem se dozvěděla?


Ion

Většinou se mrknu do každého. Automaticky mrknu na Smršť otázek....zajímá mě, jaké "typy" se na Abu pohybují a s kým mám na jeho stránkách vlastně tu čest.
Dále mě zajímá cokoliv vtipného, ať už kreslený či psaný humor. Pokud by měla redakce po ruce, ocenil bych pokaždé alespoň jeden vtipný komentář, hlášku, výseč z průběhu hraní drd. Pamatuji si takových situací bezpočet a myslím, že pro staré drd harcovníky, kteří tu atmosféru znají je to k popukání. Moc mě pak baví poslouchat či číst si o podobných situacích.

Pro příklad: Parta drdařů....kamarád věčně hrající trp válečníka (věk skupiny hrajících myslím kolem 14 let)...poprvé si zkusil PJ. Jak se může zvrtnout popis jeskyně v podání rozličných PJ.
PJ: "Chodba se stáčí mírně doprava"
Hráč: "Jak dlouho se takhle mírně stáčí?
PJ: "Hmm...", zarytě hledí do poznámek,"asi dva kilometry"

Nehledě na to, že pak ještě v 1,5 sáhu vysokém sále seděl na vyvýšeném trůnu kroll.....

Dále mě zajímají témata k jeskyním...když mě zaujme námět, sem tam něco tématického o původu různých svátků atp.

Ruard

Když jsem dostal dotaz do ankety o NAMRU, musel jsem si poslední číslo znovu a důkladněji prohlédnout – pročíst. Nemůžu říct, že bych nespal napětím v očekávání dalšího čísla, ale pokaždé když vyjde nové číslo, rád si ho přečtu. I když někdy jen tak proletím.

Nikdy si nezapomenu přečíst Smršť – rád poznám, kdo se skrývá za tajemným či poetickými nicky. Doporučuju všem si alespoň tuhle rubriku přečíst, seznámíte se se spoustou zajímavých lidí se zajímavými názory. Já si například s chutí přečetl poslední Smršť otázek s Vegašem. Hraje v mé jeskyni, a já třeba pochopil, proč si vybral právě takovou postavu, jakou má.
Jako PJ mě baví Letopisy – další z rubrik v NAMRU. Zjistím, které jeskyně byly úspěšné, a proč asi mohly být. A přiznám, někdy se nechám trochu inspirovat. A někdy jen tiše závidím. ;)

A stejný zájem mě vede ke čtení Jeskyně nejen na motivy... Nakouknu do cizí jeskyně a zjistím podrobnosti o ní. O příběhu, lidech i postavách, které tam ztvárňují.

Poslední věc, kterou si prohlížím důkladněji bývá Abarinská anketa. A zase je to podobné jako u Smrště – poznávám blíž lidi na Abarinu.

Pozvánky na akce nesleduju, ale je to spíš tím, že nějak nemám čas se podobných akcí účastnit. I přes to, že většina zmiňovaných akcí mi připadá zajímavá.

Ještě musím zmínit tématické články. Jejich témata mě někdy moc nelákají a jindy si je opravdu pozorně čtu. To podle toho, co mě baví. Ale rozhodně musím pochválit jejich autory. Články jsou dobře napsané a stojí za nimi spousta práce.
No a sem tam se bavím u vtipů nebo komixů.

A co mi v Namru chybí? No teď nastoupí opět Sklerotický knihovník. Třeba, jaká knížka někoho zaujala. A konec konců nemusí to být jen kniha – filmy by taky neškodily. A s RPG vlastně přímo souvisí i počítačové hry – takže i přiblížení zajímavých her s tématikou sci-fi nebo fantasy.

Děkuji za prostor daný mým grafomanským sklonům. ;)

Morniel Modrý

Musím říct, že se na NAMRO vždycky těším. Ne že bych četl všechno, protože třeba na cony apod. nechodím, některá tématika přidružená k fantasy jako zombie mě vůbec neberou...

Zato mě baví objevování Abarinu, rozhovory s lidmi a PJi o jejich jeskyních, zrovna tahle otázková rubrika je moc fajn:-)
A pak ty různé perličky z všemocného Internetu. Mám pocit, že si musíte dávat strašnou práci s hledáním toho všeho, protože mě tam zatím vždycky některé vtípky opravdu rozchechtaly a většinu z nich jsem nikdy neslyšel. Jen tak dál:-)

Mario Black

Tak NAMRO čtu pravidelně každý měsíc, i když pravda že ne celý. Sekci Fesťáků například vůbec, protože stejně bych se tam neměl jak pořádně dostat.

Hodně se mi líbí seznámení se s hráči, jeskyní i postavou.
Stejně tam jsou zajímavé jeho ankety. Člověk potom více pozná ostatní hráče a může tam i něco pochytit jak reagovat na určité herní situace.

K NAMRu nemám žádné výtky, je vidět, že si s ním naši redaktorové dávají hodně záležet.
Těžko hledat něco, co tam chybí. Pravda, že svět fantasy nabízí hodně možností, ale kdyby to už bylo moc přeplácané ztrácelo by to své kouzlo.

Serath

No mrknu se na Namro pokaždý...

Libí/nelíbí, zajmá/nezajmá... to je pokaždý jiný, někdy mě zaujme nějaká povídka, někdy nějaká zajímavost, někdy jeskyně nebo postava... Asi tak.

Bylo/nebylo... no těžko říct, možná by bylo zajímavý občas vypíchnout nějaký dobrý příspěvěk, nebo děj z jeskyně. Vím, že nějaké soutěže v příspěvcích byly ale nevím jestli se to objevilo i v Namru. A nebo třeba něco na styl....Nahodit situaci a postavu a vybrat nebo poprosit pár hráčů aby na dané téma napsali příspěvek. Třeba by bylo hezky vidět různé herní styly...

Lord Matej IX.

Namro čítam občas tak 1-3 krát za štvrťrok, najviac ma zaujíma humor, informácie o herných svetoch a jaskyniach, ankety a informácie o hráčoch/postavách na abarine. Ak je to niekto s kým sa poznám veľmi rád si prečítam čo o svojej kariére/postave/jaskyni/sebe prezradí. Angrimova rubrika o pravidlách (som pravidlofil ;)) poteší rovnako ako aj sekcia vtipov ktoré čítam vždy a všade. Bludičkine spovede sú tiež príjemným čítaním, obyčajne však čítam len tie o niekom koho poznám. Zvyšok NAMRA ma skoro vobec nezaujíma a obyčajne ho ani nečítam. Najviac by som si asi prial viac ankiet, prieskumov, štatistík (dávno dávno tu bola robená štatitstika v akom settingu je koľko postáv a ktorý Pj ktoré svety/žánre vedie) či rozhovorov s Pjmi, hráčmi a rozoberanie jaskýň a postáv. Možno by bolo príjemné pridať stať o akú jaskyňu je záujem aby sa otvorila poprípade aké postavy/setting/ruly by si hráči radi zahrali(Wishlist?).

Cliff5

Když mám čas tak si ho prolistuji a vyhledávám co mně zajímá.
Pokaždé najdu něco co mne zaujme. Vyhovuje mi to tak, jak to je, nic bych neměnil.
Nejvíc mně baví to, že z každého příspěvku vyzařuje jiná osobnost.

Abarin mně třeba donutil se zklidnit a nevyjíždět na lidi co mají jiný názor. pak když s někým komunikuji nejdřív si jeho názor nechám projít hlavou a pak podle toho jak moc mi je proti srsti odpovím. Buď se dohodneme a akceptuji to, nebo dohodneme kompromis a nebo se nedohodneme a ve stylu "ano to kolečko je opravdu hranaté" z diskuze bez urážení vycouvám.

pán vlků

Tak zkusím odpovědět co nejpřesněji :D Jak často čtu NAMRO no jelikož jsem si vědom jeho existence už dlouho,ale narovinu nepročítal jsme ho i když jsem o něm věděl. Až později zhruba po prvním roce na Abarinu jsme se jednou večer začal do článku. Pak když jsme se nudil a šel odepsat na Abarin,rychle jsme shlédl nové články. dnes už mám vybrané rubriky. Které pravidelně pročtu. Většinou recenze všeho druhu a nějaké povídky ;)

Co se mi líbí?
Jeskyně na motivy...
Paříš - pařím - paříme
PJská AKADEMIE
Recenze

To co se mi nelibá na NAMRU asi nevidím, protože ho tak moc neznám.

Miastro

Dá se říci ano...

Jeskyně na motivy...
Smršť ...
Letopisy... ty jsem začal včera...

Jinak čtu náhodně na co je chuť... nárazově s časem co mám volnej.
Nejsem něják vyhraněnej čtivec. Je těžké se trefit každému do noty...

Nelíbí... bych neřešil...
A co bych tam chtěl? No něco, co pomůže v hraní nebo představě.... diskuze o magii, kouzla... rasy...

Je to přeci jen fantasy.
Zajímavosti o zbraních a pod...

Děkuji a rád jsem napsal.

Vash

Jak často čteš NAMRO?
Momentálně se mi nedostává tolik času, abych jej stíhal číst, takže nové číslo vždy jen tak proletím a pročtu něco, co mě opravdu upoutá

Co se ti v něm líbí / nelíbí, co tě v něm zajímá / nezajímá?
Hodně mě zajímají ankety či rozhovory s hráči, to mi přijde jako velmi dobrý způsob jak se o spoluhráčích a komunitě dozvědět něco víc.

Co by se ti líbilo, kdyby v něm bylo / nebylo?
Více rozhovorů :))


A jak byste odpověděli vy?
Vyjádřete se v komentářích... NAMRO je tu pro vás...

1 komentář:

  1. Letopisy, diskusia o rasách/mágii/kúzlach či výseky z jaskyní (trebars jedna scéna) znejú dobre :)

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)