středa 1. října 2014

Stíny šera

Kdy: 10. - 12. říjen 2014
Kde: Zábřeh na Moravě

Stíny šera jsou městským larpem, od roku 2014 volně navazujícím na původní larpovou serii Úsvit času. Hra je inspirována motivy známých děl jako World of Darkness, Underworld, či Blade, ale jedná se přitom o zcela jedinečný svět vytvořený spolupracujícím organizátorským týmem.

Akce je přístupná od 15 let věku, s možností plnohodnotné účasti pro nováčky i zkušené hráče. Záleží také pouze na vás, zda se rozhodnete využít spíše roleplayingovou, či akční část hry. V obou případech budete mít k dispozici variabilní a propracovaný dovednostní systém pro vývoj vaší postavy. Pro akční část hry se boj obecně řídí podle pravidel ASF, využívá životový systém a je k dispozici poměrně pestrá škála zbraní, včetně střelných NERF či Loktarovek. Roleplaingová část je na druhou stranu pro větší sžití se s postavou a možnost skutečně realizovat vlastní plány podporována několika konkrétními mechanismy, které umožňují nejen přehledně získávat finance a předměty, ale rozvíjet své aktivity i v rámci celého města (už jste si někdy koupili továrnu na boty?).

Svět rámcově odpovídá současné realitě, jak ji znáte z každodenního života. Avšak zatímco lidé žijí v blažené nevědomosti, utajeně mezi nimi existují mnohé nadpřirozené, neboli supernaturální, bytosti. Ty přitom nejsou zdaleka jen hororovými stvůrami, ale tvoří různorodé frakce a mocenské bloky, které využívají lidstvo jako šachové figurky ve vlastních hrách o moc. Zjistíte, že mnohé historické události, jak je znáte, se vlastně odehrály docela jinak, nebo z jiných příčin. Svět je celkově temnějším, ale nikoliv zcela beznadějným místem, kterým by se však přitom lehce mohl stát.

Veškeré informace naleznete na stránkách akce: http://www.stinysera.dark-net.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)