středa 1. října 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Battlestar Fenix - anketa

Řekla bych, že na Abarinu sci-fi jeskyní zase tolik není. Pro to mně zajímalo, jaký mají vztah k tomuto žánru hráči jedné z těchto jeskyní. A když už jsem byla v tom vyptávání, vyzvídala jsem i ohledně povolání jejich postav.

Chtěla bych se zeptat, jaký je tvůj vztah ke sci-fi všeobecně a pak trochu adresněji – jaké povolání jsi zvolil(a) pro tuto jeskyni a proč?

Pidzey
Sci-fi je můj dost možná nejoblíbenější žánr, ale nejspíš ho mám raději ve filmu, než třeba v knize nebo hrách.
Všeobecně platí, že opravdu kvalitní sci-fi, bychom spočítali na prstech jedné ruky.
Já sám mám nejvíc v oblibě Star Wars (i když se o nich říká, že je to fantasy ve vesmíru) a asi úplně nejvíc Battlestar Galacticu, podle které je inspirována jeskyně Fénix.

Mezi knihami mě nejvíc oslovili Jumper a Já, legenda a co se her týče, tak takový Mass Efect je dobře odvedený kousek.

Já mám v jeskyni dvě postavy, sourozence a oba jsou piloti. Jeden je specialista na stíhače (vipery) a druhá na dopravní nebo výsadkové (Raptory)
Vždycky jsem chtěl být pilot a tohle byla nebližší možnost jak se k němu dostat. A taky mně to připadlo logické, když se to odehrává ve vesmíru na válečné lodi, která je něco jako letadlová loď.

Krom toho, vipeři jsou hlavní obranou i útočnou složkou v boji s Cylony a to jsem si nemohl nechat ujít.

Azuzula
Ahoj,
sci-fi mám moc ráda, je to jeden z mých nejoblíbenějších žánrů hned vedle fantasy.
(Víš že: většina sci-fi filmů/seriálů dnešní doby ukazuje technologie, které už existují a jsou reálně funkční, ale na trhu budou ještě roky nedostupné?)

Co se Battlestar týká, nikdy jsem seriál nesledovala, ale chtěla jsem si zahrát v podobném prostředí a tady je navíc parta skvělých lidí se kterýma hraju i v jiné jeskyni. Takže moje volba byla jasná.

A můj výběr povolání? Inspiraci na postavu mám ze seriálu Firefly.
Suzane Kinoto, mechanik se specializací na lodní pohony a systémy.
Mám ráda postavy, které se vymykají zažitým konvencím, jsou trochu tajemné, uzavřené a jsou mi charakterově podobné.

Harrieta
Můj vztah ke sci fi ... Hvězdné války, Firefly, Hvězdná brána, Battlestar Galactica... kdo by odolal takovým krásným seriálům. Doslova jsem je hltala. Takový svět, který je mezi pohádkou a dobrodružnou cestou, drsný a místy dost krvavý, ale napínavý se strhující atmosférou.

Povolání mojí postavy, Lisy Hamilton, je lékařka, psycholožka. Netroufala jsem si na žádného pilota nebo něco podobného a tak jsem nakonec po dohodě s PJ zvolila lékařku. Příběh se nedrží seriálu, což je moc dobře, protože my nikdy nevíme dopředu, co se nám postaví do cesty. Hauser je výborný PJ a připravuje nám skvělé dobrodružství.

Samgar
Jak jsem uvedl v rozhovoru pro Namro, sci-fi pro mě znamená živou přítomnost, protože my žijeme v době sci-fi. Všechno se rychle mění a technologie se zlepšují každým dnem. Vyrůstal jsem na knihách Asimova, Bradburyho, Resnicka, Aldisse, Herberta a jiných. Vrcholem filmové sci-fi jsou je pro mě Gattaca, Alien(první díl), Aliens, Terminátor 1 a 2 a nakonec Hvězdné války (tady se pouštím na tenký led, jsou i lidé, co tvrdí, že Star Wars nejsou sci-fi). Ze seriálů považuji za vrchol Firefly a pak dlouho nic. Dokonce ani Star Trek, nebo Star Gate mě toliko neoslovili.

Když jsem tvořil postavu Thomase Moora, rozhodl jsem se, že Tomáš bude vojenský vyšetřovatel. Jak známo v Battlestar Galactice jde hodně o problematiku Cylonů, kteří velmi obratně pronikají do lidské struktury. Tomáš je velmi dobře s touto problematikou seznámen a snaží se odhalit cylonskou infiltraci v armádní struktuře. Je to jenom člověk, který má spoustu svých problémů, kromě toho užívá hypnotika, kouří a pije. Ještě bych dodal, že mluví jako dlaždič, postava je volně inspirována filmem Poslední skaut, konkrétně rolí Bruce Willise :-)

Hauser
Vztah ke sci fi mám kladný. Úžasně doplňuje fantasy. Je mi asi i o kousek blíž než fantasy, protože sci fi má všechno, co fantasy, a něco navíc. A to navíc z toho dělá to sci fi.

Povolání. To je těžké, když vedeš jeskyni. Mám jich mnoho. Ale kdybych si si měl vybrat, co bych tam hrál, kdybych nebyl PJ, asi bych volil pilota. Ale samotné povolání by pro mě nebylo nijak určující a důležité. Spíš bych si vyhrál s nějakým složitějším charakterem.

sally.owens
Sci-fi není můj šálek kávy. Spíš je to něco, čemu absolutně nerozumím. Představit si tu technologii a všechno co je se sci-fi spjato je pro mě dost náročné. Proto jsem i váhala, zda se mám do takové jeskyně pustit.

Jako povolání jsem si pro svoji postavu zvolila navigátora. Doufala jsem, že je to něco, co bych mohla v případě potřeby nějak okecat. A zatím mi to prochází. S mechanikem nebo pilotem bych si moc neporadila.

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)