pondělí 30. června 2014

Audiokniha Hra o trůny

Příběhů, které dokáží ovlivnit svou dobu a stanou se fenoménem, které překonají generace, mezilidské rozdíly, hranice zemí a vytvoří ze svých fanoušků doslova národ, není mnoho. Pokud se jen na okamžik zamyslíte, která knižní (a posléze filmová či seriálová) sága má moc spojovat čtenáře v jednu masu dychtivě očekávající každé další pokračování, jistě Vás napadnou tituly jako Harry Potter, Twilight nebo Pán prstenů… Zcela jistě v nich pak nebude chybět ani ten poslední, Hra o trůny.

Monumentální sága George R. R. Martina s původním názvem Píseň ledu a ohně si za svůj krátký život vydobyla punc klasiky a stala se jedním z pilířů moderní fantastické fikce. Od svého nástupu v roce 1996 Martinova fantasy série zbořila příčky bestsellerů, zazněla ve více než 30 jazycích a stala se předlohou veleúspěšného seriálu HBO. Nyní se konečně dočkává také své audioverze a čestného místa mezi tituly předního českého vydavatelství Tympanum.
Mrazivý první díl v podání zkušeného vypravěče Františka Dočkala nabídne téměř 45 hodin zábavy.


O audioknize Hra o trůny

Ve světě, kde léto může trvat desítky let a zima celý život, vzrůstá nepokoj. Železný trůn Západozemí přitahuje bezpočet mocných, leč jeho jako břitva ostré hrany mohou být i smrtelnou pastí. A na severu, tam za ochrannou Zdí, se mezitím houfují nadpřirozené síly temnoty…

ÚvoÚvodní část románového fantasy eposu ze světa temného středověku, zmítaného magií, intrikami, zradou i věštbami. Územím Sedmi království zrozených v zapomenutých časech otřásá krvavý boj. V centru konfliktu stojí Starkové ze Zimohradu, rod stejně tvrdý a houževnatý jako země, z níž vzešli. Strážce severu lord Stark je povolán do role královského pobočníka, svým odchodem k Železnému trůnu však spouští řetězec událostí, které záhy zasáhnou pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí. Osud Starků, jejich spojenců i nepřátel se ocitá čím dál víc na hraně, jak každý z nich usiluje o vítězství v nejničivějším boji ze všech – hře o trůny. Monumentální sága George R. R. Martina si za svůj krátký život vydobyla punc klasiky a stala se jedním z pilířů moderní fantastické fikce.

A ta nejlepší zpráva nakonec – krvavý boj o Železný trůn nekončí, na další audioknihy série se posluchači mohou těšit na podzim (II. Střet králů) a v roce 2015 (III. Bouře mečů, IV. Hostina pro vrány a V. Tanec s draky).

Nahrávka vznikla podle knihy George R. R. Martina Hra o trůny. Píseň ledu a ohně 1 vydané nakladatelstvím Talpress v roce 2011 | Copyright © George R. R. Martin, 1996 | Z anglického originálu Game of Thrones. Song of Ice and Fire 1 přeložila Hana Březáková | Translation © Hana Březáková, 2011 | Nahrávku vytvořila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2014 | Foto autora David Shankbone | Design obalu Ondřej Fučík | Odpovědná redaktorka Karolina Srncová | Vydalo Tympanum, s.r.o., v červnu 2014.

Délka: 44 hod. 33 min.
Další informace: audioteka.cz
Audioukázka: soundcloud.com



Zdroj: Tympanum

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)