pondělí 30. června 2014

Abarinská ANKETA

Velmi často se řeší, jestli mají být jeskyně spíše bojové nebo spíše povídavé, jestli má být více nebo méně akce nebo více nebo méně rozvíjení vztahů... A tak jsem několika abariňákům položila otázku:

Dáváš přednost spíše lyrickým (dalo by se říci víc "povídacím a vztahovým") nebo epickým (dalo by se říci "bojovým") jeskyním?


A co jsem se dozvěděla?


Scur
Lyrickým.
Přikláním se k tomu z toho důvodu, že každá jeskyně, kterou jsem kdy zkusila, byla jako otevřená kniha. Občas proběhl boj, ale nikdy ne válka.

Cliff5
Raději dávám přednost těm vztahovým kdy postavy dávají do hry svou duši.

Ion
Tohle je otázka, na kterou nedokážu odpovědět černobíle, i když jinak většinu věcí mám tak postavených. Nemám rád čistě akční jeskyně, jelikož se pak postavy stávají plochými a připomínají spíše tabulky a kostky. Raději mám ty povídací, ale pokud se to přežene a krafe se bez toho, aby se děj pohnul...bez jediné akce, začne to být zase nuda. Nakonec se ale raději přikloním k povídací formě...dobrým role play se dá hra oživit...jen se dostat ke slovu:-)

warsong
Epické... Mám radši epické jeskyně... Ale je pár výjimek... Třeba Stíny nad Antivou vypadají dobře :)

Weltkrieg
No mám rád oba dva typy jeskyní ale spíše dávám přednost Lyrickému typu, přece jenom jeskyně kde se furt jenom bojuje není tak dobrá jako jeskyně kde se spolu postavy více baví atd.

Janika
Tak kdo se mnou hraje, tak ví, že mám ráda povídací a vztahové jeskyně. Patlat se v pocitech, prožitcích a vztazích, to je pro mě a mé postavy to pravé. A taky ráda své postavy trápím, ubližuji jim nebo nechávám ubližovat ;)
Ne, že bych je neměla ráda, naopak, ale se spokojenou postavou, které se nic neděje, je podle mě nuda ;)

Boj je pro mě problém, protože si myslím, že ho neumím popisovat. Což je nedostatkem hlavně v jeskyních, které vedu jako PJka. Občas se prostě bojuje a já se snažím, aby si to hráči užili, i když mě to stojí hodně úsilí a nervů ;)

To ale neznamená, že boj v jeskyních nemám ráda. Náhodou, prožívám ho se svou postavou naplno a když je PJem boj dobře popsaný a podaný, je to adrenalinový zážitek, který stojí za to ;)

Myslím si, že nejlepší jeskyně jsou lyricko-epické, kde je obé zastoupeno přiměřeně ;) Čistě epická (bojová) jeskyně by mě asi moc nebavila, jeskyni bez bojů a svou účast v ní si představit umím ;)

Šiur
Epické jaskyne majú prednosť.
Ale najlepšie je keď je v jaskyni aj jedno aj druhe :)

Morniel Modrý
No, jako PJ mám radši, když je ten příspěvek trochu natažený o tohleto povídání okolo, ale sám to ve hře moc praktikovat neumím...asi že jsem i v reálu spíš samotář:-)
Takže preferuju spíš "akční" jeskyně:-)

Josef1
No já mám rád když je to tak na půl. Je dobrý když si má postava může někde zabojovat, nebo popovídat, ale pokud by měla pořád jen mluvit nebo pořád jen bojovat, tak by jí i mně asi brzo hráblo :D :D

Lescou
Nedávám vyloženou přednost ani jednomu. Naopak mám ráda spíš mix těchto možností. Epika je v hraní velmi důležitá a dává jeskyni spád a naplňuje hráči představu že jde od něčeho někam. Nicméně bez pocitů, konfrontací, konverzace nejsou postavy nijak živé. Byli by to jen loutky. Chce to najít rovnováhu a to je někdy těžké, ale hra která má oboje bývá většinou dost úspěšná a já je rozhodně vyhledávám.

Laucian
Určitě epický, ale lyrický taky není k zahození. ;)

Serath
Tak já sem zastánce toho, že by to mělo být v rovnováze....osobně mě ubijí představa že se měsíce neděje nic než rozebírání vztahů a ultra super drsné minulosti postav....a stejně tak mi přijde otravná představa když by postavy furt měli jen lítat z jednoho boje do druhého a nemít čas si chvíli sednout a pokecat o svých bebíčkách..

Prostě ve správným příběhu by to mělo být od každého trochu...

Osud
To dosť záleží, užívam si oboje stránky a najradšej teda mám jaskyne, kde sa riešia obidve stránky tejto škály. Dosť často sa aspoň u mňa stáva, že epická jaskyňa sa pohne skorej tým lyrickým smerom, alebo naopak. Neviem si napríklad predstaviť jaskyňu, kde 90% by bolo bojovanie, alebo riešenie nejakých problémových "hádaniek" a zároveň naopak si neviem predstaviť jaskyňu, kde by sa 90% riešilo iba rozprávanie a sociálne interakcie (aj keď je pravda, že si to viem predstaviť oveľa viacej, než čisto bojovú záležitosť, takže asi inklinujem kúsok viacej k lyrickým...).

Bludička
Aj keď nepohrdnem občasnou akciu, preferujem skôr sociálne/vzťahové jaskyne. Baví ma vykecávanie a celkové tvorenie vzťahov s inými postavami. Boj cez fórum mi príde zdĺhavý, pri hraní naživo ma určite baví viac. No aj tak si najviac užívam tie lyrické situácie. :)

Engelschalk
Pravdu povediac dávam prednosť epickym jaskyniam ale nevyhnutné su do istej miery aj vzťahy medzi postavami lebo inak je to len akcia ale moja odpoveď by bola druhá možnosť

nkTobias
Davam prednost lyrickým (dalo by se říci víc "povídacím a vztahovým")
pretoze sa tam da lepsie ukazat charakter jednotlivych postav, nemusi ist prave o romantiku, ale ked hram blazna, tak v suboji to az tak nevynikne :D

Rock_Win
Já spíš dávám přednost lyricko-epickým jeskyním.

AlaCz
No tak pařan jako já dává vždy přednost akci takže ano, epickým.

Tessalien
Dávám přednost spíše lyrickým hrám, protože mě více baví řešení situací domluvou a různými vztahovými peripetiemi. Možná je to i tím, že popis bojových scén je pro mě obtížný, jak pro mě samotnou, tak i pro mou fantazii, když čtu popis jiných.


A co vy? Jak byste odpověděli na tuto otázku?
(Vyjádřete se v komentářích, ostatní si váš názor jistě rádi přečtou.)


= Margit =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)