sobota 31. května 2014

Sigulfar – zážitkové táboření z mystického prostředí Kyjevské Rusi

Zážitkové dobové táboření SIGULFAR je historický LARP s železnými zbraněmi pro 30 hráčů z vikingsko-slovanského prostředí a z přelomu 10. a 11. století, u něhož bude kladen velký důraz na věrohodnost (dobovost) kostýmů, vybavení a rekvizit, ale hlavně na věrohodnost zážitků.

Táboření se uskuteční 28. - 31. 08. 2014 v blízkosti Zruče nad Sázavou. Nachází se v údolí se sráznými stěnami, bez hluku civilizace, obklopena jehličnatým i listnatým lesem.

Uprostřed údolí se rozkládají travnaté stepi, místy podmáčené, a lemují je slunná úbočí.

„…pak však proplouvali liduprázdným územím, kde nebylo vidět nic než koryto řeky a po obou březích nekonečný hustý les. Mužů se ztéto podivné země zmocňovala úzkost. Když přirazili na noc ke břehu a odpočívali u táborových ohňů, slýchali občas z dálky temné bučení, jež nevydávalo žádné zvíře, které znali. Pak jeden druhému šeptal, že toto je možná onen Železný les, o kterém tak často vyprávěli starci a v němž přebývá Lokiho potomstvo. Netrpělivě proto vyhlíželi převlaku, kde doufali potkat kupce a místní obyvatele, od nichž bude možno získat jídlo a pití a posilnit se před další cestou. A také oddechnout si od neustálé dřiny…“

Příběh Sigulfar vás přenese do roku 1014 na úplné pomezí Kyjevské Rusi na řece Narvě – tedy do doby, kdy se na jejím pravém břehu dokončovalo prvotní formování Vladimírova knížectví a na levém ležel pouze řídce osídlený prostor velkých lesů a ledových stepí. Po řekách pravidelně připlouvali vikingové za obchodem a živobytím; někteří jen propluli dále k jihu a další se zastavili na delší dobu a vydávali se do osad v okolí. Někdy i rozbili trvalejší tábor.

Veškeré informace jsou k nalezení zde: www.sigulfar.cz
Aktualizace a další zajímavosti potom tady: https://www.facebook.com/sigulfar
Úvaha o přístupu a motivaci organizátorů viz: http://www.sigulfar.cz/uvod/co-nas-motivuje
FB událost: https://www.facebook.com/events/1386663214908431/?ref_newsfeed_story_type=regular

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)