pondělí 31. března 2014

Střípky Snů: Sny o Svobodě

Skřítčí svět z prostředí pohádek tisíce a jedné noci vysněný dětmi v pracovním táboře z nedaleké budoucnosti.

Hra se bude odehrávat na zámku v Rosicích a bude rozdělena do dvou víkendů, a to v termínech:
2.5. - 4.5. 2014
16.5. - 18.5. 2014


O hře:

Pojďte s námi do nedaleké budoucnosti, do slunné Francie. Do země, kde kulturní a především náboženské neshody vedly k deportaci a represím muslimské menšiny. Staňte se dítětem, které prošlo hrůzami zadržovacího tábora a nyní bylo umístěno do převýchovného ústavu.

Třicet uměle vytvořených sirotků s hrůzou očekává, co je v rámci programu Integrace a vzdělávání čeká. Byli odtrženi od svých rodin a umístěni do převýchovného zařízení při továrně zpracovávající chemikálie. Čeká je šeď nudných dní, nepochopení, nucené vedení ke křesťanství a především práce v podmínkách a prostředí, které nedává naději na dlouhé přežití. Majitel továrny se netají tím, že mu na osudu dětí nezáleží, zajímají ho jen tučné dotace, které za provozování zařízení dostává.


Jediné, co dětem zůstává, je popletená víra, vzpomínka na rodiče a sny. Sny o dvoře dobrotivého Sultána, o písečných dunách a létajících kobercích, o džinech, ifrítech a kouzelných lampách. Sny o bájných městech, o loupežnících a pokladech, o létajících kobercích, o slávě a moci, ale i lásce a zradě. Nikdo již pořádně nerozlišuje mezi dětskou fantazií a halucinogenním účinkem zpracovávaných chemikálií. Ať si děti blouzní, hlavně když plní pracovní plán. A děti sní a jejich největším snem je Sen o Svobodě...


Počet rolí je omezen, tak neváhejte s registrací!

Veškeré informace naleznete na stránkách akce: http://sny-o-svobode.webnode.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)