pondělí 31. března 2014

Nákaza - Fáze 1: Karanténa

Kdy: 16. - 18. květen 2014
Kde: Bratronice, okres Kladno

Nákaza - Fáze 1: Karanténa je postapokalyptický outdoorový larp se zombie prvky. Hráči mají možnost zahrát si kromě tradičních rolí lidských uprchlíků také nepříliš běžné role samotných zombies a korporátních žoldáků. Příběh se bude odehrávat na kraji hermeticky uzavřeného města, které pomalu podléhá zkáze v podobě ničivé smrtící nákazy.

Hra bude z atmosferických důvodů probíhat zejména večer a v noci v ohraničeném prostoru. V rámci larpu bude použit systém šatrh, zbraně Nerf nebo ekvivalentní, krátké měkčené zbraně a některé zbraně netradiční.


Popis

Ještě nedávno si všichni mysleli, že budoucnost lidstva nemůže být růžovější – závislost na fosilních palivech prakticky zmizela, lidský život se prodlužoval a takřka všechny nemoci ustupovaly před novými léky. Zejména před léky farmaceutické korporace Odagra. Nic ale nemohlo být vzdálenější od pravdy …

Nikdo přesně neví, co se stalo, ale jedno je jisté – Odagra vážně překročila svoje kompetence v honbě o prvenství ve výzkumu léku proti rakovině. Před třemi měsíci se jí jeden laboratorní experiment na dobrovolnících vymkl z ruky a testovací subjekty po injekci zkušebního séra uprchly z laboratoře neznámo kam. To sérum bylo ovšem neskutečně nebezpečné a způsobovalo genetickou mutaci nebývalých rozměrů. Nakažení, neboť jinak se jim opravdu říci nedá, byli agresivní a rychle nákazu šířili mezi ostatní populací.

Dnes, tři měsíce a dva dny po útěku z laboratoře, je okolí Elefantry zaplaveno infikovanými tvory, kterým z lidskosti nezbylo vůbec nic. Město se uzavřelo ocelovými zdmi a vyhlásilo karanténu. Celá spádová oblast města byla izolována od zbytku státu a na tomto území bylo vyhlášeno stanné právo. Lidé nevycházejí ze svých domovů a městská infrastruktura pomalu kolabuje. Vojenské síly likvidují každého jedince, který projeví byť i nepatrnou známku zásahu virem.

Přeživší v zasažené oblasti nemají na výběr a skrývají se. Den za dnem přežívají v neustálém strachu z nakažených i z vojáků a paběrkují na tom, co zbylo z lidské společnosti, ve snaze najít si bezpečný úkryt …


Veškeré informace naleznete na stránkách akce: http://nakaza.larpovadatabaze.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)