pondělí 31. března 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Zapomenutí – anketa

V této jeskyni hrají hlavní roli nemrtví. A tak jsme se na ně hráčů jeskyně zeptali:

Jaký je tvůj vztah k nemrtvým? A jak se liší od vztahu, který k nim má tvá postava v jeskyni?

Morniel Modrý
Jak mám vlastně definovat svůj vztah k nemrtvým, když jsem žádného nepotkal? Ale jelikož jsem zvídavá duše, asi bych se snažil trochu o něm/ní/tom něco zjistit, hlavně jak se mohl vzkřísit a proč. Pokud by se ale ten zombík/upír/duch snažil mi nějak ublížit, asi bych prostě přešel k plánu "ječet a zdrhat".

Co se mojí postavy Timohama týče, ten by to asi nepovažoval za tak nenormální a nemožnou věc, takže než útěk by prvotně volil obranu útokem, nakonec by se ale taky obrátil na ústup a rozhodně by se neobtěžoval té (ne)mrtvoly při tom ještě ptát, proč mu jde po krku...

.Sinthoras.
Jsou to prima potvůrky do dungu, kterých se pak nikdo na nic neptá a může je řezat, řezat, či mlátit kladivem do hlavy.
S postavou sdílím stejný náhled :-D

Margit
Můj vztah k nemrtvým? Veskrze žádný, zatím jsem žádného nepotkala ;-)

Ale dobře, nemrtví ve hře... Mohou hru zpestřit. Řekla bych, že hodně. Trochu mě mrzí, že jsou nemrtví používání hlavně jako něco na zabití, myslím, že zvláště vyšší nemrtví mají potenciál na víc než že sedí na konci dungeonu, ze kterého ovládají nějaké nižší nemrtváky a čekají, až si pro ně dobrodruhové přijdou.
Nemrtví ve filmech... No, moc nesleduji filmy s nemrtvými, většinou mě nebaví. Ale ocením, když jsou "hezky" namaskovaní a vůbec nějak zajímavě/vtipně zpracovaní.

A jaký má moje postava vztah k nemrtvým? Také zatím žádného nepotkala. Bojí se jich, je na ně zvědavá, až doteď si nebyla jistá, že opravdu existují, že to nejsou jen báchorky.

Lišák
Vezmu-li to z pozice PJ a tvorby příběhu, nemrtví jsou bezesporu zajímavou součástí fantasy světa. Dají se s nimi dělat rozličné kousky, každý z nich může být jiný, dávají PJ popř. hráčům nějakého pokročilého nekromanta různé možnosti. Jsou nebezpeční, vzbuzují často odpor a strach. Také se ale mohou dobře připravit a vypiplat, aby byli inteligentní a komunikativní. Pak mohou ostatní velmi překvapit a často jim i notně zavařit. Každopádně se mohou stát ve zkušených rukou silným motivem pro příběh.
Ale i na druhé straně barikády to s takovým protivníkem nemusí být špatné. Kladným postavám jich zpravidla nemusí být líto a padají morální zábrany, které leckteré z nich mají při likvidaci živých protivníků. Mohou hledat způsoby likvidace těch úporných a těžko zranitelných. A konečně ve vzácných případech se tu může objevit i nějaký tragický motiv. Pokud dotyčný neztratil ještě zcela svou osobnost, pokud si pamatuje předchozí život, pokud dotyčného postava znala… To bývají pěkně zahrané chvilky.
Co se ovšem týče mého osobního vztahu v reálném životě, nějakého toho nemrtvého bych rozhodně potkat nechtěl. :-D

Má postava, Sirien, nemrtvé rozhodně nemusí. Představují pro něj Zlo a zvrácení přirozeného běhu světa. Toho, kdo existenci takových bytostí připustil, kdo je vyvolal, považuje za hodně špatného a je rozhodnutý s ním za to spravedlivě (a celkem velmi jednoznačně) naložit.
K nemrtvým samotným cítí odpor, nicméně je ochoten a také odhodlán je zevrubně prozkoumat. Rád by našel nějakou jejich slabinu, vodítko k jejich snazší likvidaci.

Janika
Ve filmech, knížkách a počítačových hrách rozhodně nemusím zombie. Nesnáším je a děsí mě. Asi kvůli tomu, v co se změní myslící bytosti – v příšeru, kterou zajímá jen jídlo a která prostě po něm jde a jde a jde… ;)
Za to mám ráda upíry. Ti myslí a intrikují a sem tam i něco cítí – no jak kde, to je pravda. Pro upíry mám slabost – pokud nejde zrovna o Stmívání ;)

A můj elf Laidin? No, těžko říct… Nižší a nemyslící nemrtvé určitě bude potírat, co s nimi taky jiného, že? U těch vyšších, inteligentních, to možná bude u něj problém. Záleží na tom, jak budou jednat. On je totiž hodně citlivý na to, aby se někdo odsuzoval jen pro to, že je jiný a vybočuje z toho, co se považuje za normální. Takže uvidíme ;)

Laucian
Nemrtvé beru jako nemyslící vraždící nástroje (což doopravdy jsou), které mohou dopomoct k lepšímu vybavení.

Moje postava je bere prostě jako každé nepřátele - zabít a udělat si zářez do sekery.

Takže se v podstatě moc v názoru nelišíme.

= Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)