pátek 28. února 2014

Jeskyně nejen na motivy...

Jeskyně Kniha II - rozhovor

Představovali jste si někdy, že byste se ocitli někde v minulosti, v těle nějaké slavné osobnosti – anebo taky úplně obyčejného člověka? A šli byste opravdu do toho, kdyby to bylo možné? Postavy jeskyně Kniha II, kterou vede Caney, právě tohle prožívají.

Představíš našim čtenářům tuto jeskyni? O co v ní jde, aby byli v obraze?
O cestování v čase. Dvojice přátel navštěvuje pomocí náhodně nalezeného artefaktu (Knihy) různá období historie tak, že se vtělí do tamějšího obyvatele. Po mnoha úspěšných cestách přibrali další dva a co čert nechtěl, hned první výlet skončil místo ve Versailles Ludvíka XIV. v Čechách konce 14. století. A artefakt někam zmizel. A samozřejmě by to nebylo dokonalé, kdyby se je poměrně záhy nepokusila zabít ochranka, která má jejich hostitele chránit. Neboli to jde víc a víc do háje, a nezdá se, že by se to mělo změnit.

To je opravdu netradiční a neotřelý nápad na jeskyni. Kde se ten nápad vzal?
On ten nápad je vlastně recyklovaný z jeskyně z období druhé světové války, která bohužel skončila kvůli neaktivitě části hráčů. Jeskyně, ne válka. ;)
Po čase jsme to zkusili znovu s Knihou II, jen téma se vyměnilo, protože 2. světová neseděla každému. Jinak k tomu nápadu obecně: Kdo mě zná, ví, že téma převtělování mám celkem v oblibě, historii taky a pak už k tomu stačí přičíst můj zvyk vést jeskyně tak, že postavy namočím do nějakého problému, z kterého se hrabou ;)

Takže se dá předpokládat, podle toho, co říkáš, že se z problémů jen tak nedostanou a domů do svých těl nevrátí? ;)
No netřeba prozrazovat dopředu něco, co ještě neví postavy, ale většina z nich má slušnou šanci se vrátit, tedy, pokud přežijí ;)
No ano, přežití je takový celkem podstatný předpoklad ;)

A dostanou se i do jiné doby a jiných těl? ;)

Nepředpokládám to. Některá či některé z postav cestovat nemohou, pokud si nechtějí zopakovat náhodné losování místa, času a těla, a že ty možnosti jsou opravdu bohaté. Samozřejmě, nemůžu vyloučit, že se tak postavy rozhodnou, nebo rozdělí, ale obecně to nepředpokládám.

Nedávno se v jeskyni objevilo tvé CPčko Kateřina. Prozradíš nám něco o ní?
Kateřina, či spíše Kusajika, která se do postavy číšnice Kateřiny vtělila, je dle svých slov záchranným týmem vyslaným postavám na pomoc. Stejně jako postavy, i ona mohla přenést jen své vědomí a Knihu, takže si musí poradit s tím, co má v novém těle k dispozici. Ale jak se už postavy přesvědčily při jejím entrée během boje v hostinci, její výcvik s tím zjevně počítá. Co se boje týče, je to vlastně tak trošku Trinity z Matrixu. Zdá se, že přesně ví, proč postavy při své cestě havarovaly a zatím jim, z už uvedených důvodů, zakázala další pokusy, přestože Kniha se už objevila. V mých představách byla původně dost ztřeštěná až dětinská, zatím se ale projevovalo spíše její profesionální já, tak čekám, jak to s ní dopadne. Holt postavy neposlouchají ;)
To, že postavy neposlouchají, je dobře, ne? Alespoň se nenudí ani PJ ;)

Můžeš nám prozradit alespoň něco málo z toho, co na postavy ještě čeká?

Nevím, jestli není dost smutné už to, že neposlouchají hráči. Ještě aby s nimi rebelovaly mé vlastní postavy...
Co se týče toho, čím si postavy ještě projdou, tak můžu snad prozradit, že (pokud mě tedy opět nepřekvapí) postavy poputují až do podzemního města trpaslíků pod Šumavou, o jehož existenci teeedy není zrovna přemíra informací, ale to nic nedokazuje :-P
Co je potká po cestě, to nechávám na momentálních nápadech, to tempo není až tak závratné, aby bylo nutné to mít promyšlené vše předem do detailů. ;)

Bylo v předchůdkyni této jeskyně nebo bude v této vysvětlené, kde se vlastně Kniha či Knihy vzaly?
Zatím nebylo, ale doufám, že to vysvětleno bude. Moc by mě to totiž zajímalo :))
Ne, v tuto chvíli není původ Knih až tak zásadní pro směřování příběhu, podstatné je, že tu prostě jsou ;)
Chápu, ale věřím, že jednou přijde na přetřes i tahle otázka ;)
Mně by to taky zajímalo ;)

Máš nějaké přání, co se jeskyně týká? Nebo hráčů, postav?

Tak otázka určitě přijít může, pak ovšem záleží zda, a případně jaká, přijde odpověď ;)
Přání? Asi stejná, jako by měl každý PJ, promptní psaní příspěvků ze strany hráčů a naopak neskutečnou trpělivost při čekání na mě :-D Né, prostě ať se baví, vždyť o tom to je ;)

Tato jeskyně se nepyšní velkým počtem hráčů, což ovšem není na škodu. Byl to záměr, takhle ti to vyhovuje?
Jeskyně byla koncipována pro malý počet hráčů už dějově. Přece jen, mít Knihu vyžaduje od postav být trošku diskrétní a nepořádat zájezdy do historie ;)
Někdy to pravda nese logický negativní efekt, kdy každý výpadek některého hráče znamená větší či menší zaseknutí děje, ale s tím se dá žít. Větší problém u těch charakterově uzavřených jeskyní vidím u vyložené náhrady jednoho hráče jiným, tam holt ten nový musí převzít už zavedenou postavu.
Takže odpověď je ano, vyhovuje mi to tak.

Takže tohle bude jedna z mála jeskyní, uveřejněných v této rubrice, kde rozhovor neposlouží i jako možnost doplnění hráčů ;)
I tak věřím, že se čtenářům představení této jeskyně bude líbit a poslouží třeba jako možná inspirace.
Děkuji ti za čas a ochotu ;)

Není zač ;)

= Caney a Janika =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)