pátek 28. února 2014

Abarinská ANKETA

Také si občas vzpomenete, jak to vlastně všechno začalo? Kdy se vám do života přimíchali elfové, trpaslíci, hobiti a draci?

„Kdy (popř. v kolika letech) a jakým způsobem jste se dostali k hraní DrD a podobných PR her?“


A jak to začalo u vás? Podělte se pod článkem o své začátky i vy…

Samgar
K hraní DrD jsem se dostal ve 12 letech, přesněji v roce 1995, kdy náš spolužák na závěr školního roku přinesl příručky Dračího doupěte, položil je před nás a řekl: „ Kluci tohle je nejlepší hra na světě, abyste to mohli hrát, musíte si všichni přečíst Hobita od Tolkiena a naučit se trpasličí runy, budete to potřebovat.“ Tak jsme naběhli do knihovny a četli Hobita a učili se během školní výuky runy, psali jsme si v nich i vzkazy. *Pak jsme si každý vybrali postavu. Moje volba byla hobit alchymista. Nejlepší postava vůbec.

*Poznámka pod čarou: Ještě na gymnáziu jsem napsal na protest test z Dějin umění v runách, to jsem ovšem netušil, že můj profesor je Tomáš Kučera, autor kreseb pro DRD pokročilé. Test mi přinesl, byl za dvě a řekl: „ Tady máš chybu.“ Stál jsem tam a koukal na něj, oči vytřeštěné jako pavián.

Reflame
Zhruba v 16 letech od spolužáků na gymplu.

Serath
No to už je asi dost dlouho...poprvé asi někde..v devíti, deseti letech? Nebyl to ani tak dračák, jako spíš jsem četl první Gamebook a dračák až pak někdy v 11, 12....na táboře...ale hráli jsme jen tak, bez kostek a čehokoliv jinýho....

Když nad tím tak přemýšlím, já nikdy dračák doopravdy nehrál...

Kara
Niekedy v 13 som objavila bojovky, v 14 larpy. Keďže obdobie bez larpov bolo dlhé a nudné, prijala som pozvanie do jednej skupiny. Ak si dobre spomínam, tak išlo o dračák - teenage skupinka. To boli zaujimavé skúsenosti, no dala som trochu prednosť škole a tak trochu sa na partu vykašľala.V priebehu rokov som zahrala ešte zotri dračáky a jedno famózne WOD. V poslednom čase sem tam prispejem do jaskyní a naživo hrám už len jedno DnD. Fúfa, to už je doba, dobrých osem rokov.

Weltkrieg
K Dračímu doupěti jsem se dostal zhruba v 10 letech, teď přesně nevím, a bylo to tak, že jedna holka vedla poblíž mého bydliště kroužek Dračí Doupě. Když jsme si to přečetl, tak mě to zaujalo. Řekl jsem o tom kamarádovi a už jsme jeli. A nás dva to tak chytlo, že jsme tam asi 2-3 roky jezdili. Potom bohužel ta holka dělala maturitu a dračák skončil. No a asi za půl roku jsem objevil Abarin. No do dneška jsem tu vystřídal hned několik účtů :).

Riwelleth
Dračák a vůbec všechno o psaní pro mě začalo Abarinem asi před šesti lety, to mi bylo... Hmm, asi osm/devět let :D
A jak k tomu došlo? Je mi to až trochu trapné... Vlastně jsem tenkrát hledala knížku, kterou jsem si přečetla, a ta se jmenovala Abarat - jenže já si zaboha nemohla vzpomenout právě na tohle jméno, věděla jsem jen, že je tam Aba. To jsem taky napsala do vyhledávače, kde se jako první zobrazila možnost Abarin. Na to jsem tedy klikla, a pak jen vidím: Dračí doupě online. A protože miluju draky... Klikla jsem na to :D A už se to se mnou veze :D

Arathorn
Tak zrovna u mě to bylo celkem rozhozené, jelikož k samotnému DrD jsem se dostal celkem nedávno, bylo to někdy na podzim roku 2011, kdy vlastně bylo vydáno DrD II a jeden známý mi DrD doslova vnutil. Jinak k RP hrám jsem se dostal o dost dříve a celkem náhodou, to mi snad bylo kolem 12. Jistě, že jsem vůbec netušil, na co zrovna civím. Tehdy mě zajímaly hlavně krvavé věci na PC, takže jsem na to rychle přestal myslet... A nakonec jsem se někdy před rokem a půl dostal sem na Abarin. Což bylo asi obvyklým způsobem, jako každý druhý člověk na Abarinu... v okolí neznám moc lidí, co DrD zajímá, a ani tu pořádně není místo, kde by se dalo nerušeně hrát. :)

Bludička
Nuž, ja som sa ku DrD hrám dostala až dosť neskoro. V mojom detstve zrejme nebol v okolí nikto taký, čo by hral. Kedy som zachytila prvú zmienku o ňom, to si naozaj nespomeniem, ale prvé hranie som si zažila až niekedy v 18/19tich rokoch, čo je oproti iným asi dosť neskoro :) Len pre upresnenie, teraz mám 22.
Avšak, už od detstva (teda základnej školy) som prežívala svoje obľúbené knihy a filmy, tým, že som si vytvárala v hlave svoje postavy a predstavovala som si ich ako súčasť tých svetov. Som naozaj šťastná, že teraz si tie postavy môžem aj zahrať! :)

= Niniane =

2 komentáře:

  1. To si pamatuji přesně! :)
    Psal se rok 1993 a já si na "učňáku" zakládal svou první postavu - trpaslíka Melkera.

    Tím je asi řečeno vše... :)

    Melker

    OdpovědětVymazat
  2. Je to strašně dávno a pokud se bere hraní na hrdiny, i mimo DrD, tak kolem roku 1995.
    To jsem dosáhl krásných 9 let. A drží mne to stále. Dračák si vzal z mého života opravdu hodně. Doprovodil mne k lukostřelbě a vrhání nožů. Podílel se na 10leté závyslosti ve formě WoW.

    Miastro

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)