pátek 28. února 2014

1. Blaker

Jakožto Drow se narodil v Drowském podzemním městě Baltrazzan. Jeho rodiče, oba Drowové, ho odmalička otužovali, nutili ho cvičit, posilovat, chovat se jako drow, být zuřivý, prostě být drowem.

Po šesti rocích takovéhoto života ho rodiče přihlásili do učení k Drowskému hraničářskému mistru Durongovi, u nějž se jeho svaly a všechno, co u něj rodiče trénovali, zdokonalily.

Bohužel jeho rodiče chtěli, aby byl dokonalý nebo aspoň co nejdokonalejší, takže zákonitě k tomu muselo dojít. Byl už vyučeným hraničářem, už se neučil, bylo mu 21 let a živil se sám jako Baltrazzanský hraničář.

Bohužel ale jednou měl hlídat důležitý městský majetek, tak hlídal skoro celou noc, ale k ránu usnul a majetek mu ukradli. Městská rada ho vyhnala z města a rodiče ho v slzách vydědili.

Od té chvíle neměl žádnou rodinu. Rozhodl se tedy zkusit své štěstí na povrchu. Vyrazil. Po dlouhé a strastiplné cestě plné nástrah a nebezpečí se konečně dostal na povrch jednou norou.

Naneštěstí ho přitom ale uviděl člověk z jedné blízké vesnice, strnul, odhodil košík a s křikem: "DRÓW!!!" utekl do vesnice. Blaker radši rychle zmizel a od té doby si téměř pořád zakrýval tvář kapucí.

Potom zase nějakou dobu bloudil krajem, jednou přespal na zemi, příště zase v hostinci, párkrát někomu pomohl a vydělal si peníze.

Při zase nějaké potulce se koukl do jednoho opuštěného seníku a někoho tam uviděl spát. Probudil ho a zjistil, že to je taky Drow s podobným příběhem jako Blaker. Dohodli se, že budou cestovat spolu, a stali se z nich nerozluční přátelé a byli pořád spolu.

Pak zase chvíli putovali krajem, až se dostali do jedné vesnice a tam se usadili jako dvojice hraničářů a pomáhali místním lidem. Žili tak do jeho 30 let.

Potom šel jeho společník sám na jednu výpravu a už se nevrátil. Blaker ho šel hledat a po asi měsíci hledání zjistil, že ho zajal obávaný černý drak. Našel ho a po souboji ho zabil a vrátili se domů.

Byli tam tak další rok, až tam Blaker společníka nechal se slibem, že se vrátí zase samotného a šel na výpravu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)