čtvrtek 31. října 2013

O Austinův zlatý brk - vyhodnocení abarinské literární soutěže říjen 2103

I. místo
Autor: Ion
Dílko: Splývání - Business club
Body: 13

II. místo
Autorka: Janika
Dílko: Víla
Body: 7

Ion, věhlasný bard a mistr slova i pera si nervózně odkašlal a přešlápl z nohy na nohu. Všudypřítomný vlhký chlad mu neodbytně zalézal do oblečení. Rozhlédl se kolem sebe potemnělou chodbou, kde mělo i tiché zakašlání sílu hromu a zvuk příboje.
Nikde nikdo. Ani pavouček, ani zrnko prachu. Jen omšelá lavice z masivního dubového dřeva ohmataná časem a knihovníky. Zvala jej do své náruče. Chvíli o tom i uvažoval, nakonec však tu možnost zamítl. Měl z tohoto místa husí kůži a tak chtěl být raději připravený na…

Na co vlastně…?

Z jeho myšlenek jej vytrhlo decentní zakašlání. Lekl se tak, že se mu málem podlomila kolena. Srdce, bušící jak kopyta závodního koně, měl až v krku. Žena v sutaně barvy inkoustu, která se vedle barda objevila snad odnikud, se usmála. V tom úsměvu bylo všechno pochopení světa. Ano, na lidi zvenčí Velká knihovna Palantasu působila poněkud strašidelně.

„Mistře Ione, Austin Vás očekává…“ zapředla knihovnice sametovým hlasem. Při jejich slovech se otevřely dvoukřídlé kované dveře dokořán.
Věhlasný poeta a vypravěč vstoupil do největší meky písemnictví v celých dějinách lidstva. Dnes se mu dostalo největší cti, jaká ho kdy mohla potkat. On, čtyřnásobný mistr zlatého pera, dnes obdrží i Ocelový klíč Velké knihovny. Stane se tak čestným členem tohoto svatostánku. To vše za jeho zásluhy…

„Vítej bratře Ione…“ promluvil prastarý hlas.

Austin…


= Melker =

Opravdu velká gratulace Ionovi! Čtyřnásobné vítězství, to už je tedy něco!
No ostatní mistra těžko překonají, když nepíší – a dobře jim tak ;)

= Janika =

4 komentáře:

  1. Gratulace Ionovi k další Tyrkysovce. Je nad slunce jasné, že je to nejtalentovanější autor, jakého tu na Abu máme.
    Ovšem co se mě osobně nelíbí jeho způsob, jakým aplikuje svoje práce.
    To stylem „Napíšu kousek příběhu a příští měsíc dodám další.“
    Není to o tom, že bych nějak žárlil. Spíš o tom že se mi to zdá nefér vůči ostatním autorům (kteří se snaží své práce zdárně zakončit a pak poslat.), ale hlavně vůči čtenářům (ty autor namlsá skvělí příběhem, ale pak jim to utne a chudáci musejí čekat..)
    Toť k mému názoru.

    Pidzey

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za klíč a ocenění, avšak....jak psala Janika, není tolik autorů, kteří by mohli dostat zlatý brk, když nás píše tak málo:-).
    K reakci Pidzeyho....moje povídky jsou většinou dlouhé a ze začátku jsem sem poslal i něco v celku. I sám Melker mi poté raději doporučil je dělit na přijatelnější a stravitelnější části.
    Ion

    OdpovědětVymazat
  3. Ono s těmi články je to složitější, to formátování na Abu není úplně nejšťastnější, jakmile je v nich povídka příliš dlouhá, stane se z toho dlouhý souvislý text a to spoustu lidí to odradí od čtení (alespoň jsem toho názoru po letitém pozorování). Bohužel je to asi tak, že hodně dlouhý text si pročte max. pár skalních čtenářů, a tak aby to bylo stravitelnější i pro další (třeba i občasné čtenáře) je lepší, aby dlouhý text byl dělen na části (i když to občas vzbudí očekávání a netrpělivost, kdy se objeví část další).
    A v případě Iona je potřeba říci, že už zveřejnil i věc, kterou měl komplet napsanou a pak ji rozdělil teprve do částí… tedy neznamená to, že vždy napíše jen část a pak teprve další…

    Morr

    OdpovědětVymazat
  4. Nu dobrá, beru na vědomí. Tohle jsem jaksi nevěděl.
    Doufám že jsem autora neurazil.

    Pidzey

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)