neděle 29. září 2013

X-COM: Nová krev

X-COM: Nová krev je třetí hra ze série, a první organizovaná týmem LED Underground + Afri. Hra navazuje na události z prvních dvou, ale velmi volně: není rozhodně třeba znát jakékoliv předcházející fakta.

Země je od 11.7. 2013 oficiálně pod útokem mimozemských entit. V Africe se objevují první území trvale dobytá těmito bytostmi. Organizace X-COM po zrádném úderu z vlastních řad obnovuje svoje pozice a chystá odvetné kroky.

Kdy: 18. – 20. 10. 2013
Kde: Bývalá vojenská základna Žítková (http://www.mapy.cz/s/8l0z)

O čem to bude

Hra přímo vychází z konceptu původních počítačových her. Hráči budou představovat vojáky X-COMu v terénu, operující v malých jednotkách cca pěti hráčů. Náplní je boj (simulovaný s použitím airsoftových zbraní) s neznámým nepřítelem, plnění zadaných misí a odhalování příběhu, to celé primárně v konceptu PvE. Boj nemáme v plánu realizovat realistickým a efektivním způsobem (jako např. na milsim hrách). Klademe důraz na zábavu pomocí designovaných scénářů a jednoduchých herních mechanismů. Těšit se můžete také na funkční základnu, techniku a výzkum

Hra je průměrně fyzicky a psychicky náročná. Není to žádný extrém pouze pro trénované jedince, ale zároveň to není hra u stolu.
Praktické informace o hře
Harmonogram

Čekáme vás v pátek večer, ideálně od 18:00 do 22:00. Hra začíná páteční večer přijímačem a lehkou herní párty. Páteční program končí 24:00. Akční scény budou až od sobotního rána. Hra trvá do sobotní noci. Po ní následuje párty. Odjezd v neděli.
Oblečení

Na hru budete potřebovat zejména teplé spodní prádlo a pořádné boty. Jako svrchní oblečení se přivezte uniformu ČS armády vz. 85. Blůza a kalhoty se dají sehnat velmi levně v každém armyshopu. Na hlavu budete potřebovat zelený baret. V případě naprosto zoufalých jedinců, kteří nic neseženou jsme schopni oblečení zapůjčit. Nicméně hrozí, že vám nepadne. Počítejte s možností celodenního deště a válení v blátě. Mezi misemi bude možnost se ohřát.
Spaní

Budeme spát na vojenských kavalcích ve vytápěných kasárnách. Budete potřebovat pouze spacák. Cena za hru zahrnuje obě noci.

Jídlo

Základní jídlo bude organizátory zajištěno od sobotního rána do večera. Jídlo na pátek a neděli si přivezte sebou. V pátek večer nepočítejte se složitým vařením. Raději si přivezte něco hotového, nebo se najezte cestou. Fasované jídlo vás zasytí a zahřeje. Nicméně nečekejte bohaté hody, naše hra se soustředí na akci. Bude vhodné si přivést různé vyprošťováky a energetické potraviny, které se vlezou do kapsy.
Alkohol a drogy

V pátek večer bude v armádním baru možnost koupit si pivo nebo víno. Tvrdé bude zakázané. V sobotu od rána do konce bojů bude prohibice. V sobotu večer po hře bude párty. Bar bude mít k dispozici lahváče a víno. Cokoli si přivezete, bude dobře. Po dobu hry bude zakázáno užívat omamné látky. Kouřit je dovoleno mimo les, mimo vnitřek budov a pokud to nebude někomu z přítomných vadit.

Zbraně

Na hru budete potřebovat airsoftovou zbraň. Máme zkušenost, že spousta zbraní ve hře selže. Přivezte si tedy prosím všechny zbraně, které jsou použitelné (dostřel nad 10m). Mezi misemi budete mít možnost přezbrojit. Počítáme s tím, že každý bude mít manuální pistoli. Doporučené zbraně jsou manuální brokovnice a manuální pušky. Elektrické a plynové zbraně si vezměte také, ale jejich počet v týmu bude omezen.

Maximální úsťová rychlost zbraní ve hře je omezena na 130m/s.

Pyrotechniku si neberte, ta bude do hry dodána organizátory. Kuličky dodávají organizátoři. Budeme používat bio kuličky madbull 0,25g. Pokud budete potřebovat jinou váhu, přivezte si vlastní bio.

Veškeré informace naleznete na stránkách akce http://xcom.larpy.cz/#game

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)