neděle 8. září 2013

Sekery a Vařečky

Kdy: 7. - 8. září 2013
Kde: zřícenina Nový hrad - Olomučany (Jihomoravský kraj)
Pro koho: pro hráče ve věku 10 - 18 let

Mír mezi hobity a trpaslíky byl vždy velice křehký. Na první pohled by se vám snad mohlo zdát, že tyto národy nemají žádný důvod ke svárům.

Ale opak je pravdou. Až na svůj nemalý vzrůst a lásku k pivu nemají hobiti a trpaslíci nic společného. Sousedské vztahy jejich zemí bývají často vyhrocené. Drsní trpaslíci obývající hory bohaté na rudy a minerály pohlížejí na hobití sedláky z nížiny svrchu s nafoukaným despektem. Šikovní hobiti pak považují trpaslíky za rouhačské barbary, kteří neznají úctu k půdě ani jejím darům.

Jedni i druzí však nakonec obvykle najdou důvod ke spolupráci a spory vyřeší mírumilovně. Až do tohoto podzimu!

Existují urážky, které nejde odčinit a témata, o kterých se nikdy nediskutuje. Některé křivdy nelze odpustit… zvláště pokud jde o jídlo!… zvláště pokud jde o zlato!


Abych trochu oživili západočeskou larpovou scénu, uvádí Moravian LARP, o.s.pod záštitou Pilirion o.s. humoristicky laděnou fantasy bitvu Sekery a Vařečky.

Rádi by tak oslovili obzvláště nováčky a méně zkušené hráče, které zajímá fantasy žánr a uvítali by bitvu, na kterou nemusí jezdit daleko. Hra je střetnutím národů trpaslíků a hobitů, které se rozhodli srovnat spory, pomstít mnohé vzájemné křivdy a jednoduše také rozhodnout, kdo má navrch.

Hra nabízí pestré úkoly jak pro celé armády, tak pro menší skupinky a prostor pro hraní a dobrou atmosféru.

Veškeré informace naleznete na stránkách larpu: http://www.pilirionos.org/projekty/sekery-a-varecky

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)