neděle 29. září 2013

Plzeňský larpový ples

Plzeňský larpový ples pořádá již druhým rokem občanské sdružení Pilirion.

Ples je společenskou událostí pro všechny příznivce larpů a jiných rolových her, kteří si chtějí zatančit a pobavit se v duchu dávných dob a fantazijních světů.

Kdy: v sobotu 12. října od 19:00
Kde: Na zámeckém statku Býkov.

Letošním rokem si vás dovolujeme pozvat na Ples v Králově přístavišti pořádaný královnou Cersei ke zpestření jejích dlouhých dnů.

Ples je pořádán především pro hráče larpů a jiných obdobných her, a záleží jen na vás, jak moc bude atmosferický. Budete-li se po celou dobu programu držet své "role" a trávit ples s noblesou a grácií jež k podobné společenské události patří, jistě to přispěje k neopakovatelnému zážitku z akce.

V rámci programu vás čeká několik hudebních interpretů kteří budou hrát k poslechu i tanci, dobré jídlo i pití a v neposlední řadě drobné tematické vsuvky pro vaše pobavení a všeobecné pozdvižení. Ples je ples, a proto samozřejmě nesmí chybět ani tombola.

Tématem letošního plesu bude sága z pera spisovatele George R. R. Martina Píseň ledu a ohně, nedávno zpracovaná na televizním plátně jako seriál Hra o trůny. Na plese platí kostýmová povinnost! Zbraně a jejich larpové repliky s sebou na ples prosím nenoste. Výjimečně budou povoleny pouze bezpečné repliky zbraní a to v případě, že budou nepostradatelnou součástí kostýmu.

Při volbě kostýmu na ples se letos musíte držet v rámci zvoleného tématu a zvolit si libovolný kostým, který bude odpovídat danému světu. Znalci knih či seriálu si jistě poradí, pro ostatní lze v sekci Kostýmy nalézt ilustrovaný návod co na sebe. Dobrou zprávou je, že se nemusíte omezovat jen na módu Králova přístaviště, královna Cersei na svůj ples pozvala všechny, a tak mohou dorazit Seveřani ve svých kožešinách, Tyrellové oděni do květovaných brokátů, Greyjoyové v oděvech zaplacených železnou cenou i bohatí obchodníci a lepé děvy z Pentosu, Lysu, Volantis i odjinud. Příslušníci Noční hlídky jsou též vítáni.

Pokud chcete na ples dorazit za nějakou konkrétní postavu z knih a máte na to příslušný kostým, napište nám a můžeme se domluvit na využití vaší osoby pro roli "atmosferické postavy".

Veškeré informace naleznete na stránce akce http://larpovyples.wz.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)