neděle 29. září 2013

KomiksFEST!

Ve dnech 30/10–03/11/13 v Praze proběhne 8. ročník mezinárodního festivalu KomiksFEST!. Jako každý rok představí nová jména, komiksová alba, výstavy, filmy, divadelní představení, workshopy, autogramiády a besedy. Tato mezinárodní přehlídka představuje komiks jako mladé, dynamické, atraktivní a univerzální médium schopné nést jakýkoli obsah.
Motto festivalu zní Komiks unlimited!

KomiksFEST! 2013 zahájí ve středu 30. 10. v kině Francouzského institutu komentované promítání unikátního dokumentárního snímku Franka Paviche o nezrealizované adaptaci filmaře a komiksového scénáristy Alejandra Jodorowského. Ten chtěl na filmové plátno převést legendární román Duna od Franka Herberta. Během celého týdne proběhnou akce na deseti místech po celé Praze. Mezi zahraničními hosty se objeví otec italské avantgardy Lorenzo Mattotti, německý výtvarník a autor letošního vizuálu Lukas Jüliger, scenárista adaptace Kafkova Zámku DAVID Z. MAIROWITZ a autoři z Itálie, Norska, Polska a Velké Británie. Z domácí české produkce se představí např. Jiří Grus, Jaromír 99, Ticho 762 a další mladí komiksoví tvůrci.

Vyvrcholením festivalu bude celodenní sobotní program 2. 11. v MeetFactory. Dopoledne bude patřit dětským dílnám, odpoledne, večer a noc pak hlavnímu programu celého festivalu, v jehož rámci proběhne mj. vyhlášení 11 kategorií výročních cen Muriel. Předsedou poroty je letos grafický designér Petr Babák.

Veškeré informace naleznete na stránkách: http://www.komiksfest.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)