neděle 29. září 2013

Kahlaveranai LARP 2013

Devátý ročník Fantasy světa plného obchodů, intrik i soubojů proběhne: 11-13.10.2013 na fortu XVII v obci Křelov nedaleko Olomouce.

Co Kahla Larp je a co není?

Nejprve co je:
Je to realtivně malý larp a my to víme. Naším cílem není dělat obří akci, ale malý propracovaný svět, kde si lidi navzájem poznají. Je larp vhodný pro pokročilé, ale i nadšené a aktivní začátečníky. Avšak ve světě Kahla vám nedá nikdo nic zadarmo a ani organizátoři vám nenaservírují cíle, úkoly, či souboje pod nos. To vše si musíte hledat sami, my vám připravujeme jen možnosti a prostředí. Kahla je postaveno hodně na dobrém RP a čestnosti a tudíž se od vás tyto vlastnosti očekávájí. Svět Kahla je velmi založen na obchodu a komunikaci s ostatními hráči, táké o pátrání po informacech, politikaření a intrikách (sezením celý den v krčmě nebo své kovárně nic nevyřešíte). Vaše možnosti jsou téměř neomezené. Je jen na vás, co vymyslíte, s čím novým přijdete. Zhrnuto podtrženo snažíme se vám podat jiný druh zábavy, než je jen sezení u počítače, chlastání v oblíbené krčmě, ale i třeba kterýkoliv druh sportu.

A co tedy Kahla není?
Rozhodně to není bitva! Pokud je vaším cílem jen boj, bez jakéhokoliv kontextu a jiných činností, a očekáváte slepé vedení panovníkem. Unás vás nikdo nepovede za ručičku a nebude říkat, běž a udělej támhle to a zabij támhle toho (avšak pravidla vám rádi vždy vysvětlíme). Něco jiného je například případ, kdy si chcete zahrát chrabrého reka, jež chrání město, pátrá v lesích po ukrytých bestiích a zároveň vede obstojný život ve městě nebo naopak nájemného žoldáka, jež složitě, ale přec shání práci, kde se jen dá atp.
Druhým důvodem proč to není bitva, je i to, že u nás se ve velkém nechlastá! Nebráníme se sklence libovolného lahodného moku a pěkné písni, avšak pokud se těšíte na posedávání u ohně do ranních hodin, vyřváváním ožraleckých písní a popíjení tak že polovina lidí je ráno nepoužitelná a polovinu dne stráví místo hry vyspáváním kocoviny, tak jste na špatné adrese!

Veškeré informace naleznete na stránkce akce http://www.kahla.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)