neděle 29. září 2013

Akicon 2013

Letos se Akicon bude, stejně jako několik předchozích let, konat v KC Zahrada na pražském Chodově. Akce se uskuteční od pátku 8. do neděle 10. listopadu. Začátek se plánuje na šestou hodinu večerní v pátek a konec na nedělní poledne.

Sdružení přátel japonské kultury vás zve na jubilejní X. ročník listopadového festivalu anime, mangy a japonské kultury - Akicon. Letos se zaměříme na japonské kriminální podsvětí, které ovládají klany jakuzy. Krom promítání se můžete těšit na velké množství přednášek, workshopů a soutěží.

Ani desátý ročník Akiconu se neobejde bez hromady zajímavých přednášek, soutěží a filmových projekcí.

Tradičně se můžete těšit na další film o legendárním zloději Lupinovi III., ten letošní nese podtitul Dragon of Doom.

U legendárních postav zůstane com i v dalším titulu, neboť zavítá samotný detektiv Conan. Zdali dokáže vyřešit záhadu pirátského pokladu a přitom usvědčit zločince, kteří jej chtějí získat pro sebe, se můžete dozvědět ve filmu Detective Conan: Jolly Roger in Deep Azure.

Ze seriálové tvorby organizátoři letos vybrali ukázku ze série Cat's Eye, v níž budete svědky souboje zástupců zákona se zloději, kteří po sobě ve vykradených galeriích a soukromých sbírkách zanechávají jako navštívenku svoji vizitku.

Z hrané tvorby pak sáhnete po naprosté klasice, a to filmu Sedm samurajů od Akiry Kurosawy.

Z dalšího programu můžeme prozradit to, že Grek letos naváže na loňskou Typologii bišíků a podívá se na opačné pohlaví v přednášce o Typologii bišinek. Kromě ní vám tradičně nabízí také přednášku na přání.

Letos můžete nově vybírat téma i pro další přednášející, kterou není nikdo jiný nežli Lusi.

Kromě Greka, Lusi a dalších osvědčených přednášejících se do programu můžete dostat i vy v rámci programu "Přijďte si na Akicon zapřednášet".

Z her si budete moci vyzkoušet třeba tradiční japonské šachy Šógi, správně se naladit u hudebních her nebo se třeba odreagovat na některé z herních konzolí.

Veškeré informace naleznete na stránce akce http://www.akicon.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)