neděle 30. června 2013

Letní kempy

Kdy: 27. červenec - 10. srpen 2013
Kde: Rekreační středisko Počta Lučkovice

Nutné podat přihlášku!

Letní kempy jsou volnočasovým projektem pro děti a mládež (ve věku 12–22 let), který už několik let pořádá občanské sdružení Prague by Night. Cílem kempů je nabídnout různorodou sadu aktivit na letní prázdniny za asistence zkušených lektorů a pedagogů. Děti si program, kterého se během týdne účastní, vybírají samy, čímž se podporuje jejich schopnost samostatného rozhodování, plánování a nakládání s vlastním časem. Zároveň je cílem probudit zvědavost a ochotu rozšiřovat své zájmy a spektrum dovedností.

S ohledem na zjištěné preference účastníků se Letní kempy tradičně konají v lepším ubytovacím komfortu než klasické tábory, letos to budou bungalovy s vlastním zázemím. Samozřejmostí je pravidelné hromadné stravování.

Program Kempů tvoří kromě klasických táborových aktivit (sport, procházky, výlety) různé linie. Jedná se například o dramatickou sekci, v jejímž rámci účastníci vytvářejí divadelní vystoupení, které se hraje na závěr každého týdne. Dále literární sekce, věnovaná tvůrčímu psaní, rozvoji citu pro jazyk a možnostem publikace, zahrnující také literární soutěž v rámci Letních kempů. Oblíbený je blok odreagování, zaměřený na kolektivní, poznávací a zážitkové hry. Své přívržence si každoročně najde i linie taneční (bollywood, street, latinsko-americké rytmy atd.), dále deskové hry (v nichž jsou pořádány turnaje) a rovněž linie výtvarná. Ta bývá velmi pestrá, každým rokem přináší nové možnosti – od tradičního ketlování, přes malbu na sklo, vyřezávání mastku, malbu na látku, batiku, kyanotypii, výrobu svíček, ruční vázání knih, až po výrobu šperků ze starých kovových součástek.

Jednou z mnoha aktivit na Letních kempech je i celotáborový larp. Letos jeinspirovaný světem známé počítačové hry Dragon Age. Účastníci se tak budou moci v rámci každodenních herních etap ponořit do světa čistokrevné, byť trochu temnější fantasy. Hráči budou během larpu ztvárňovat role lidí, trpaslíků a elfů, kteří se před nedávnou dobou usídlili v malé vesničce uprostřed nepříliš probádaného území. Každý z hráčů se bude moci rozhodnout, jestli chce ztvárnit mladého nadšeného hrdinu, který baží po dobrodružstvích, nebo spíše zkušenějšího, mnoha bitvami protřelého hrdinu, který hledá rozvahu a klid. Dohromady pak budou čelit nástrahám neprobádaného území, stvůrám místních lesů, ale i různým osobním neshodám, jako je třeba nesnášenlivost mezi mágy a templáři. Pro všechny je tak připraven propracovaný příběh s mnohými tajemstvími, která čekají na odhalení.

Veškeré informace naleznete a webu akce: http://www.praguebynight.eu/letni-kempy/

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)