pátek 31. května 2013

Smršť otázek pro zvídavé abariňáky

Tento měsíc je opět na mě. Tak se podívejme, kdo neopatrně vystrkuje hlavu z řady………. Ion. Jeho literární počiny v soutěži O Austinův zlatý brk se mi líbily, tak proč si neproklepnout autora…

A mám tě! Právě ses stal obětí Smrště! Zvídavé otázky už mám na jazyku!
Ahoj. Dobrá, ptej se.

Nejdříve bych ráda věděla, s kým máme tu čest. Takže: jak jsi přišel ke své abarinské přezdívce?
Celkem dlouhý příběh... Nick Ion používám už dlouho a všude, kde mě už někdo nepředběhl. Mám zašátrat v minulosti?

Zkus to, maximálně to "redakčně zkrátím"... ;)
Nevím, jestli také spadáš do kategorie "...hrála jsem si už na ZX Spectru"...já ano. Od mala mě počítače, jestli se tomu tehdy dalo tak říkat, zajímaly. Většina her měla tehdy jedno společné - hráč se musel do score podepisovat třemi písmeny. Brácha měl Fuj, kámoš Leo atp. já si vybral tohle...vždycky jsem si připadal nabitej :) ...pro neangličáky - ION je jont:)

Takže takové "energické" jméno... Vidíš, tahle souvislost mě nenapadla a to angličák jsem... :D Ještě že máme tu Smršť... rozšiřuju si obzory!
No tehdy jsem anglicky neuměl. Je to náhoda. Prostě se mi to líbilo.

Pamatuješ dřevní doby compů, ale dřevní doby Abarinu tě minuly. Nejsi tu zase tak dlouho. Kde ses tu vlastně vzal?
Zase na dlouhé lokte... ale vezmu to heslovitě... dračí doupě - jiný server s touto tématikou – náhoda. Když to rozepíšu, dřív mne nějak netáhlo hraní online, ale moji staří drakobijci jsou teď, bez přehánění rozlezlí po světě. Zkusil jsem to na Immortal Fighters (reklamu si kdyžtak vyškrtni :), ale tam to bylo příliš svázáno pravidly a když se to zaseklo, tak fest. Abarin je volnější...jen RP :)

Jo jo... Abarin nezná hranic... ;) A máš na Abarinu některé své spřízněné staré drakobijce? Abychom si zmapovali tvou abarinskou sociální síť........ Práskni to na ně! ;)

To opravdu nemám. Starými drakobijci myslím kluky, kteří se mnou začínali offline. Byla to první pravidla drdu...uch nostalgie:). A vydrželo nám to ve stejné sestavě (a téměř i se stejnými postavami) až do dospělosti.

Stejné postavy? To asi moc často neumíraly... :) Jaká byla ta tvoje?
Byl to elfí mág Yar. Měli jsme geniálního PJe. Nebyla to hra typu...zrovna jste tady v té vesnici a něco se stalo...bylo to tažení bez konce.

Elfí mág, podívejme se... Proč zrovna tahle kombinace?
Proč elf? No asi vznešenost a arogance. Mág? Vždycky jsem mág :). Jak si mohli všimnout moji spoluhráči v Tajemné zemi - Kain - moje postava je rádoby filosof, učenec a sváří se v něm dobro a zlo. Vytvořil jsem jej jako navázání právě na Yara. Musí to být prostě intelektuál, abych do něho mohl promítnout vlastní ukecanost (neříkám inteligenci, to by asi dost smrdělo:))

Jen se pochval. Nikdo to za tebe tak dobře neudělá! ;) Hezky jsi zareagoval, že jsi byl „vždycky mág“… Proč?
Celkem jsem to i zodpověděl… Musí to být postava, která má kapacitu na moje řečnění. S krollem to nedáš:). Válečníci na to nejsou. No vlastně - jednou jsem si zkusil postavu válečníka, ale to byl zase hroznej rozumbrada, jako kdyby přespával v chrámu shao lin:) Na druhou stranu - mě samotného zajímá mytologie, legendy atd. Hodně mých povídek opírá svou realitu o skutečné okultní myšlenky z našeho světa. Tím chci říct, že mě tyto věci zajímají i ve skutečnosti...

Vidíš... mé postavy jsou zpravidla taky ukecané (mám podobný syndrom jako ty ;), ale přes mága bych to zrovna neventilovala... :D
Ale vraťme se ke tvé zatím jediné postavě na Abu... Kromě toho, že Kain je mág, je to také upír. A tvá povídka, která právě soutěží v abarinském literárním klání O Austinův zlatý brk, je také o upírech, i když pojatých trošku jinak. Zdá se mi to nebo tě tahle „rasa“ opravdu přitahuje?

No jo, teď jsi mě nachytala. Upíři jsou moje oblíbené téma. Hodně jsem o nich četl, hodně jsem o nich napsal. Jsem také nejhorším kritikem upírských knih a filmů. Nikdo se se mnou na nic takového nedívá.

Dobré vědět, které téma s tebou obcházet obloukem! :D
...trochu kecám:) Dívají se, ale neradi. Rád se na upíry dívám podle vlastních měřítek. Nesnáším drobné nesmysly, jako když v jedné části filmu řeknou, že upíři vidí potmě a pak tam leze upír s baterkou :)

Což o to... upír by viděl, ale divák by si asi na své nepřišel! :D A hlavně... měl to ve scénáři! :D

Herce nepeskuju, ale říkám si...to si mysleli, že jim to někdo sežere?:) Lze to i jinak...co takhle zprostředkovat divákovi pohled upíra...

To je zajímavá myšlenka... jak bys to proved? V kině bys u vchodu rozdával každému dvě deci krve a dal bys klimatizaci na plný pecky? :D
To jsem nemyslel...pohled kamerou...třeba vidí zčásti infra, nebo jen to důležité pro něho...lidská postava, skrz jejíž kůži by jasně viděl tepání krve :)... už dost úchyláren:)

Je vidět, že jsi o tom vááážně přemýšlel! :D
To ne... napadlo mě to teď:)

No a co zfilmování tvé vlastní povídky? Když už se bavíme o povídkách a psaní... Píšeš často, píšeš rád?
Píšu rád. Často? Jak kdy. Nejhorší pro mě je všechno co mám v hlavě dostat do psané formy. Prsty jsou hrozně pomalé. Je ale super, když mě chytne ten tranz a prostě jedu... málokdy se zaseknu.  Zfilmování? Tolik si nefandím:)

Mluvili jsme o psaní povídek a s tím určitě souvisí i čtení. Pokud chce autor dobře psát, většinou musí mít poměrně hodně načteno. Je to i tvůj případ? A co tvoji oblíbení autoři/díla?
Načteno je spousta...když mám knižní absťák, přelouskám i literaturu manželky (Monyová). Přečetl jsem spoustu klasiky (Othelo, Ilias a Odysea, Hrozny Hněvu atp.), samozřejmě hromady Sci-fi (povinná -Den trifidů, Neuromancer, Marťanská kronika, Vesmírná odyssea) a fantasy - to je hodně široký seznam, ale pro odlehčení mám rád Kulhánka. Mojí modlou je Sapkowski a jeho série o zaklínači....dokonalé charaktery, prostředí, story... Nesmím zapomenout na Bryana Lumleye...a jeho sága Nekroskop...super upířina.

Co kdyby ti někdo nabídnul, že by magie v nějaké formě fungovala i v dnešním světě a ty bys mohl umět jen jedno kouzlo. Jaké by to bylo?
Teleportace:) Asi to chce rozvést... Vždycky jsem chtěl létat. Často lítám i ve spánku a za ta léta už to umím:-)...teleportace je takový upgrade:)

Myslím, že to by byla velmi praktická volba. Jen nevím, jestli by sis tu teleportaci užil tak jako to lítání. Představa, že mi někdo rozloží tělo na molekuly, které někam pošle… No, možná by si to užila každá tvá molekula zvlášť… ;)
A jsi takový "letec" i v reálu? Hlava v oblacích, vzdušné zámky...

To nee. Rád fantazíruju, ale nechávám si to pro Abarin a povídky:). Jinak žiju s nohama na zemi. K té teleportaci...nemyslím nic na půl hodiny...teleportace mžikem...a kdykoliv.

Teleportace... s tím mě napadá další otázka: pokud by bylo cestování takhle jednoduché, je nějaká destinace, kam by ses rád podíval? Nebo kde jsi možná už byl a vždycky se tam rád vrátíš?
To je jak tenis:). Kamkoliv vysoko. Také zbožňuju vodu. Moře je úžasné. Když jsem na dovolené, není mě několik dní vidět...maximálně tak hřbetní ploutev...Konkrétní místo...jen jedno, Nebuď troškař...s teleportací:)

Tak ti ten tvůj rozlet zúžím jinak... muhehe... pokud bys měl vzít s sebou na týden na dovolenou některou ze svých postav (ať už z DrD nebo z povídek), která by to byla?
Bez váhání Pohozenec...je to postava z povídky (no už je to na kapitoly, takže se to nedá tak říct). Tuhle postavu jsem protáhl fakt krutým osudem, takže mu to asi i dlužím (taky zvažuju, že sem tu povídku dám:).

No tak to už se těším... Sice nevím, co jsi mu provedl, ale myslíš, že by s tebou i přes to všechno jel? No, už to jméno jsi mu nenadělil Bůh ví jaké… ;)
Kdyby mu nikdo neřekl, že jsem to zpískal já? Akorát bych se musel nějak izolovat...cítí emoce, syčák jeden.

Aspoň byste si hezky do hloubky popovídali... :D

A co hraní ženských postav?
Kdysi jsem se ptal jednoho mého kamaráda, který je na hraní ženských postav ujetý (a tou dobou zrovna pařil World of warcraft), proč za ty ženské hraje. Odpověděl… aspoň můžu koukat na pěknej zadek. Mě to netáhne...nevžiju se.

Je něco, co by sis chtěl zahrát a zatím nebyla příležitost?
Werewolf the apocalypse....zkusil jsem si vampire the masquerade, ale tohle ještě ne. Taky se k tomu už nedostanu...ten čas už zkrátka není.

Tak a povinně ještě něco málo o tobě. Už víme, že máš manželku. Troufnu si říct, že už taky pracuješ? Teda... ještě můžeš spadat do kategorie "věčný student"... :D
Pracuju a studuju...k tomu všemu (manželce) mám ještě 3 letého klučinu. Troufnu si říct, že už jsem starší než většina "obyvatel" Abarinu.

Teď už chápu ty povzdechy ohledně času a touhu po létání! To by se hodilo, abys to všechno stíhal! ;)

Nějaká otázka, na kterou ses pečlivě připravoval a nepadla tady? (Abys neměl trauma, že tvá domácí příprava přišla vniveč :D)

Promiň, ale nepřipravoval jsem se...to bych si pak neužil:) Napadá mě jedna věc...kdy bude Smršť s tebou?

No, Smršť útočí neplánovaně, ale asi umím hodně kličkovat líp než ostatní! Zatím mě nedohonila! ;)
Snad sis užil to naše povídání a máš ještě jedinečnou možnost oslovit abarinský lid. Chceš něco vzkázat?

Lide Abarinský...jelikož mně byla dána důvěra oslovit Vás v tuto osudnou hodinu, chci vám sdělit, co mne na srdci mém toliko tíží....bavte se tu dobře...pište a tvořte, hrajte pořádné RP, ať se vydovádíme a své tvořivosti učiníme zadosti. Tímto děkuji mé kronikářce a dalším pokolení, která budou později číst tyto řádky přeji, aby z mé moudrosti čerpali jen to nejlepší... Váš ION
Takhle?
 
Úžasné! :D
I když jsi mi psal, že NAMRO čteš jen nárazově, věřím, že tohle vydání si ujít nenecháš! ;) Díky moc za čas a až budeš mít tu teleportaci v malíčku, hlásím se jako učedník! ;)
Dělám na tom... ale zatím končím ve zdi:)

Tak to já si raději ještě chvilku počkám…

Teleportace, takové užitečné kouzlo… že mě to nenapadlo dřív! No nic, jdu trénovat! ;)


= Ion a Niniane =


2 komentáře:

  1. Tak tahle Smršť mě opravdu potěšila ;) Je fajn potvrdit si, že když se mi s někým dobře komunikuje a jedná, že je to opravdu sympaťák ;)

    A jsem ráda, že se řady "nás starších" na Abarinu zase rozrostly. Tedy nic proto mlaďochům, ale je moc fajn vidět, že ani ty starosti běžného života nesemelou některé na tolik, aby si nebyli schopní hrát ;)

    OdpovědětVymazat
  2. "Nás starších..." :) :)

    Každopádně jsem rád za fotku, konečně vím, kdo se skrývá za tak ve všech směrech kvalitně aktivním nickem.

    Melker

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)