pátek 31. května 2013

Pojďme si popovídat...

…o tom, co nás baví, co bychom chtěli, co bychom uvítali na Abarinu.
Nějakou dobu už mám moderátorskou hvězdičku a tak mi tyhle otázky vrtají hlavou. Cítím se odpovědná za zábavu na Abarinu. Jistě, bavíme se v jeskyních. Ale není to málo? Pořád ráda vidím Abarinský lid jako jistou komunitu, která spolu komunikuje a baví se nejen prostřednictvím svých postav v jeskyních.

Proto je zde třeba NAMRO, proto je zde třeba soutěž o Austinův zlatý brk. Snažíme se. Chceme vás bavit, chceme, abyste se poznávali i mimo jeskyně.
Ale chcete to i vy? Stojíte o to? O různé soutěže, články, třeba i setkávání naživo? Není naše snaha zbytečná? Někdy nás taková skepse a beznaděj přepadne…

Takže, pojďme si popovídat, prosím. Napište do komentářů, co vy byste chtěli, co vám na Abarinu chybí, co byste uvítali. Nebo napište, že o takové mimoherní aktivity nestojíte. Jen tentokrát prosím nemlčte.
Protože Abarin bude takový, jaký si ho uděláme. Všichni. Ti, co se snaží, vymýšlí a organizují, i ti, co se účastní. Ale aby vám na něm bylo dobře, musíme vědě, co si přejete.
Takže, pojďme si popovídat…

= Janika =

10 komentářů:

  1. Díky Janiko za toto skvělé téma, bezvadnou rubriku, trefný článek a "co já vím co ještě to je".

    Konečně někdo našel odvahu, sebral um a dovedeně kousl do onoho pověstného "kyselého jablka". Nu a je-li již jednou kousnuto, pak hurá do něj!

    Jako tvůrci jedné z mnoha věcí ve vodách Abarinských (Akademie magií) a dohližiteli na další z mnoha věcí Abarinských (Články) mi ve vodách Abarinských chybí základní věc: ZÁJEM, REAKCE.
    Absence toho je u nás na Abarinu fatální. Zejména nedostatek reakce, zpětné vazby, komentářů (nazvěte to jak je libo)je nejvíc bolestný pro všechny, kteří mají snahu cokoliv vytvářet pro pobavení druhých.

    Spousta "účastníků zájezdu" si přečtou to či ono a tím to pro ně končí. Nenapíší jedno jediné písmenko. Je to přeci moc práce a člověk je tak unavený, nebo má tak málo času... Uvědomte si jedno, moji milí spáči, i váš dotek k tématu je třeba, protože bez něj téma jako takové ztrácí význam a přestává existovat. Vy všichni jste dárci života našemu Abarinskému světu. Tak ho nenechte umírat...

    Pravda, asi ses, Janiko, ptala na něco jiného... ?

    Melker

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není pravda, že bych se tak úplně ptala na něco jiného. Protože máš naprostou pravdu - u zájmu všechno začíná a končí...

      A jak jinak projevit zájem, když ne účastí, tak alespoň nějakou reakcí, pár napsanými slůvky - nějakými, tím myslím, že nejde jen o chválu, klidně i kritiku... Jen dát vědět, že jak jsme my na jedné straně, tak vy jste na druhé, vnímáte nás, naši snahu, že to prostě neděláme nadarmo...

      Každý, kdo zkusil něco dělat pro druhé ví, jak je zpětná vazba důležitá...

      A až bude ta a bude zájem, tak přijdou snad i nápady a náměty a my, co se snažíme, budeme moct napřít svou snahu správným směrem a pro potěchu většiny.

      Vymazat
  2. Janika, výborný nápad založiť v NAMRO takúto tému. Dúfajme že to nezostane len pri Melkerovej výzve, a zapojí sa aj niekto ďalší.

    Nuž, prispejem aj ja svojou troškou...
    Pri blúdení v hlbokých vodách abarinských fór, som si všimol že aj tu akosi chýba aktivita a tak mnohé fóra stoja.
    Napr. taký Umělecký koutek, či hudba. Nebolo by od veci ich nejak spropagovať.
    Ale ani taká Akademie magií, ktorú spomínal Melker by nemuselo prísť skrátka. Veľa hráčov možno ani netuší že tu také fórko je. Ja osobne som sa o ňom dozvedel až keď som sa z nudy začal prehrabávať abarinom.

    Tož, ja iba toľko k veci... :D

    C.L.Albus, alias Karkulkojed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že tohle téma jsme už probírali a jsem moc ráda, že jsi ho zase nakousnul, děkuji ti za to ;)

      Takže, něco s tím uděláme ;)

      Vymazat
  3. Já bych byl pro nějakej skutecnej sraz. Ja vim ze kazdy jsme od jinud, ale urco by s to dalo provest, co myslite? Už jsme nad tím uvazovali s Orthosem. Ale jakej by byl skutecnej zajem?

    Spousta lídí je na Abarinu pro utek od reality, žijí svoje imaginarni zivoty zde, protože nejsou spokojeni s tim skutecnym a proto by pro ne konfrontace face to face nemusela byt prijemna a prijatelna ale ja jsem vsema 10 pro.

    S pozdravem,

    Berengar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že by to zase takový problém neměl být, myslím, že lidi se rádi, alespoň někteří, setkají a poznají osobně ;)

      Ostatně takové srazy už probíhaly a byly to vždycky bezva akce. Jen teď organizátoři (třeba já), prostě nemají tolik sil a času. Ale pokud něco zorganizujete a bude to jen trochu možné, ráda dojedu ;)

      Vymazat
    2. Byl to Berengarův nápad a myslím, že s trochou snahy a možná, kdyby mu alespoň jeden člověk z "vyšších řad" pomohl, byl by tenhle pokus úspěšný, sice by se našli lidé bez zájmu, ale stejně tak i ti, kteří se naopak rozhodnou i pro tuto aktivitu.

      Berengar je kreativní člověk a nechybí mu entuziasmus potřebný k podobným činnostem a plánům, nemůžu samozřejmě mluvit za něho, ale ve dvou je vždy lepší něco plánovat a organizovat, ten vliv je pak mocnější, rozšířenější a, řekněme, propagační prostředky propracovanější, tím pádem i efektivnější.

      Já se každopádně nezúčastním.

      Orthos

      Vymazat
  4. Taky by to chtělo rozjet ty zkutečné družiny, nejraději hraju s partou nekde v cajovne nebo tak neco. Kdyby byl nekdo nahodou z Prahy a měl zajem necht se ozve

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ma napadla ešte jedna vec. Podobne ako je to u abarinských zaprášených fór, tak je to u ešte zaprášenejších článkov. Teraz nepíšem o našich nových výtvoroch, ktoré za posledné mesiace pribúdajú rýchlosťou blesku.
    Reč je o starých článkoch, zahrabaných pod tým prívalom noviniek. O článkoch, ktoré si človek prečíta už len z akejsi nostalgie. Alebo možno aj nudy.
    Pritom sa v abarinských archívoch nachádzajú hotové literárne skvosty, články ktoré vedia pomôcť hráčom, úvahy na rôzne témy atď. (dole pridávam odkazy na dva články ktoré ma nesmierne zaujali). A je škoda že zapadajú prachom.
    Preto by nebolo na škodu pripomenúť si ich v NAMRO. Pre staršiu generáciu by to mohla byť exkurzia do spomienok na "starú gardu". No a pre abarinskú omladinu zase ukážka toho, jak se to tu válelo za stara! :) O inšpirácii ani nehovorím...

    Píšem to sem preto, lebo napríklad ja sa k starším článkom dokopem len keď sa nudím, alebo na niečo spomínam. Inak si na ne ani nespomeniem. A to je veľká škoda.

    http://www.abarin.cz/clanky/?idClanku=111
    http://www.abarin.cz/clanky/?idClanku=116

    C.L. Albus, alias Karkulkojed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, máš pravdu, ne každému se chce listovat články a možná je to škoda ;)

      Vymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)