sobota 30. března 2013

Jesknyě nejen na motivy...

Jeskyně Služebníci zla – anketa mezi hráči

Otázka díky názvu a vlastně i pojetí jeskyně byla nasnadě:

Jak se ti hraje za postavu sloužící zlu? A je tvá postava zlá?

Melker
Milá Janiko

Ty mě jednou přivedeš do blázince! Otázky jsou to celkem jednoduché, ale v tomto případku je odpověď na ně pro mě těžká.

Jestli se mi hraje dobře za postavu sloužící zlu?
Ani trochu! Plavu v tom jak sirka v záchodě když spláchneš... Je to doslova Sarajevo. Nikdá jsem zlouny nehrál - toto je moje premiéra.

Zda-li je má postava zlá?
Jo tak na to asi neodpovím. Tvrdá, přísná, s vlastními démony, nekompromisní, možná i trochu krutá... Ale vyloženě zlá? Těžko říci. Nu, každopádně se o to snažím :D

Melker

Lišák
Ve Služebnících Zla vedu jako PJ jedinou postavu, která má svou ikonku a tou je Aldar, bývalý kapitán Rytířů smrti vraga Borela.
Je to tvrdý, rozhodný, nepříliš hovorný chlapík. Ještě nedávno se ukázal ostatním jako výtečný bojovník a bleskurychlý šermíř. Momentálně je však velmi těžce raněný a je otázkou, zda v dohledné době, či ještě vůbec někdy, bude moci vzít zbraň do ruky.
Do toho, co se děje, nyní jen málokdy zasahuje. Většinou jen leží, pozoruje a pokud má nějaká přání, jsou obvykle určena jeho otrokyni Morticii.

Jak se mi za něj hraje?
Inu, docela dobře. Není to obtížné, ten chlapík mi sedí. Dělá (či do nedávna dělal) to, co umí. A uměl to dobře. Je výsledkem nemilosrdného života v Antarkagu, kde mohou přežít jen ti nejsilnější a nejschopnější. To, co dělá a jak to dělá, tomu odpovídá.
Pokud jde o to, zda mi vadí, že slouží Zlu, tak pochopitelně nevadí. Tak byl svět a jeskyně nastavena, o tom to celé je.

A jestli je zlý?
Inu, vzhledem k tomu, že jeskyně ještě běží a (jak pevně doufám) ještě nějakou dobu poběží a není co se týče informací příliš otevřená, nerad bych o něm prozrazoval příliš mnoho. Ale ačkoli vám nepovím, jaký skutečně je, pokusím se alespoň trochu přiblížit to, jak se chová.

Nevystupuje jako nějak zvlášť zlý. Spíše se může jevit jako racionálně uvažující pragmatický zamlklý člověk, který je pevně soustředěný na svůj úkol. A který je odhodlaný ho splnit.
Z toho, co říká a jak se tváří, mohou ostatní odhadovat jen celkem málo. Vypadá to však, že kdykoli jen může, všechno pozorně sleduje, ostatní poslouchá a pozoruje je. Možná nad tím, co vidí, uvažuje, promýšlí to…
Kdo ale ví, co si doopravdy myslí?

Marín
Kruun....ehm....no když se nad tím poctivě zamyslím, je to asi nejzvláštnější postava, kterou mám. A když se zamyslím ještě hlouběji, zjišťuji, že na tuhle otázku prostě nezvládnu odpovědět.
Ono totiž....Kruun není zlý a neslouží zlu. Kruun je skurut a chová se jako skurut a dělá to, co je příjemné jeho žaludku, jeho egu a jeho samčímu pudu.
Tím pádem nevnímá nějakou stranu dobra či stranu zla. Je, co je a dělá to, co dělal celý život. Nic jiného nezná. A rozhodně nad tím nepřemýšlí. Má svůj kodex skurutského válečníka a ten má velmi jednoduchá pravidla...Tudíž jedna z mála věcí, které obdivuje a respektuje, je síla a protože uznal lorda Sotha za svého vůdce, žádné složité otázky řešit nemusí.

Takže asi toliko. Opravdu nemůžu říct, že bych se snažila Kruuna hrát jako zlou postavu, sloužící temné straně síly:), snažím se ho hrát jako Skurut Hai. A když dumám nad jeho reakcemi a rozhodnutími, tak beru v potaz jen toto – jak by se v téhle situaci mohl chovat příslušník právě tohoto národa. Co by cítil? Co by s ním hýbalo?
Jestli to dělám dobře...no spíš ne, přece jen jsem ženská, což samo o sobě vylučuje, abych nějak skvěle zahrála opravdového chlapa....A navíc....chlap skurut?
Tuhle rasu bych si dobrovolně nikdy nevybrala. Nic moc o ní nevím a musím hodně improvizovat a pokoušet se vcítit.
Což už samo o sobě zní zvráceně a trochu mě to děsí:)))
Tudíž improvizuji a vciťuji se...:o)

Margit
Mě jako hráči se za postavu sloužící zlu hraje moc dobře, moje postava to snáší mnohem hůře ;) Coby hráčka si to velmi užívám, coby postava řeším těžká dilemata. Ale já mám prostě ráda postavy, které musí řešit nějaké vnitřní dilema a které jsou postaveny před dilema. Jsou tak mnohem zajímavější. Pravda, Morticie je postava, která to dilema má nejhorší ze všech mých postav.

Jak asi z předchozí odpovědi vyplývá, moje postava tedy není zlá. Naopak. Můžu to říct, protože tím neřeknu nic, co by ostatní hráči a postavy již před nějakou dobou nezjistili. Moje postava není zlá, je velmi hodná a poněkud i naivní a to, ani když je bytost, která běžně bývá se zlem spojována.

K tomu, aby Morticie sloužila zlu byla částečně donucena a částečně to byla její volba, udělaná pod tíhou okolností a její životní situace. Nu - a ta volba je právě to, co nese mnohem hůře než ono donucení, protože to je něco, za co může, něco, kde zvolila a mohla zvolit a ne něco "co se jí prostě přihodilo".

Janika
Angela se mi hraje moc dobře, a to pro to, že jsem si ji vymyslela tak, aby se mi hrála dobře ;) Já zlé postavy prostě neumím a hodná postava by v téhle jeskyni opravdu trpěla – a tak vznikla Angela. Ona sama sebe by zlou rozhodně neoznačila, i když z pohledu takové té všeobecně uznávané morálky rozhodně není dobrák od kosti.

Jenže ona je prostě jiná – spousta všeobecně platných věcí jde mimo ní a nedají se na ní a na její povahu napasovat. Nemyslí si, že dělá něco zlého, když mučí a zabíjí lidi. Je to její práce a baví ji to. To, že se nezabývá tím, jestli je to správné nebo ne, je dáno mimo jiné i tím, že opravdu není duševně zdráva.

.Sinthoras.
Mojí postavou ve hře je Itange. Dostal jsem se k němu jako náhrada za předchozího hráče - a vzhledem k tomu, že Itange je opravdu Tichý Typ, tak to občas není úplně snadné. Ale jinak mi jakožto zlá postava sedí. A to je vlastně odpovědí i na druhou otázku. Neboť něco dobrého by v něm člověk hledal jenom těžko.

Tartar
Ahoj. Já hraji Rughora, skřeta patolízala, podlézavého skrčka, sebestředného sobce, posměvačnou krysu, krutého hnusáka, pyšného domýšlivce, nenasytného lakomce, závistivého zloděje, líného strašpytlíka a chorobného smilníka... to nezní moc kladně, takže ano - moje postava je zlá. A užívám si to, muhaha.

= Janika =

3 komentáře:

  1. Checheche....

    Jsme my to ale partička k pomilování... :)

    Melker

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No co bys taky chtěl od služebníků zla, že? :-D

      Vymazat
  2. Jsou to krásné postavy. Úžasné.
    A moc se mi jedna každá líbí. :-D

    Lišák

    OdpovědětVymazat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)