čtvrtek 28. února 2013

Jeskyně na motivy...

Bellkar a Argur Tamir – postavy z jeskyně Dragon Age: Journey of Destiny

Tentokrát uveřejňujeme hned dva životopisy postav z té to jeskyně, oba jsou kratší, tak ať vy, naši čtenáři, nepřijdete zkrátka.

Bellkar
Narodil se v chudé rodině na severu země. Jeho dětství bylo nuzné a drsné, mnohokrát neměla celá vesnice co jíst a dlouhé zimy málem vesnici pokaždé zničily. Dlouhou dobu přebýval sám v zimě doma, protože jeho otec byl lovcem, ale zároveň to byl bývalý voják, a tak stále měl svou čepel, se kterou Bellkar od svého raného mládí pilně cvičil a jeho otec to viděl i jako východisko alespoň pro jeho syna.

Když Bellkar dosáhl dospělosti, tak si zabalil své oblečení, pár pochodní, otcův meč a vyrazil do světa, když neměl koně, tak cestování trvalo i dlouhé měsíce, než došel do dalšího města, protože jeho vesnička byla celkem opuštěná. Když došel do blízkého města, tak ho nic moc nečekalo, bylo to malé město, ale byli tam i elfové, o kterých Bellkar slyšel jen z otcových příběhů, tak byl zprvu překvapen, a když zjistil, jak to v okolním světě funguje od svého poznaného přítele, který byl celkem již postarší obchodník se zbrojí od svého bratra, zdejšího kováře, byl velmi překvapen. Ale nedalo by se říct, že to nečekal.

Po deseti letech cestování a pracování pro různé armády a šlechtice dorazil do Fereldenu, kde si našel stálé místo jako žoldák, pro zdejší armádu. Když dovršil svých 34 let, byl to již velmi zkušený voják a zdejší panovník mu za jeho zásluhy v boji udělil rytířský stav. Asi půl roku před začátkem páté nákazy se vrátil do své rodné vesnice. Ale to, co zjistil, ho šokovalo, celá vesnice byla vymýcená, vše bylo zdemolované a následovně vypálené. U vesnice byla jen cedule, že vesnice byla vyvražděna zplozenci a tak jsme ji vypálili, abychom předešli nebezpečí, že se zde zplozenci usídlí, pozůstatky obyvatel a majetek jsou ve městě jménem Kassen.

A tak jedinou památkou na jeho rodiče zůstal anonymní hromadný hrob a náhrdelník jeho matky, který si uvázal na rameno. Pak se vrátil do Fereldenu, kde si nedávno díky tomu, že teď již prakticky patří ke šlechtě, pořídil Mabariho, který mu byl nejbližší. Pojmenoval ho Tesák, protože měl velmi výrazné tesáky. Jelikož je Mabari velmi inteligentní a také dost silný, tak ho jeho Tesák doprovázel i do války, dokonce až na bojiště, ale je zajímavé, že Tesáka nikdo nikdy nezasáhl, i když je to způsobené tím, že ho Bellkar vždy, když bylo potřeba, zachránil. Mezi nimi za 4 roky narostlo nerozdělitelné přátelství a byl to snad jediný tvor, ke kterému měl Bellkar bezmeznou důvěru. Teď mu už pomalu táhne na 40 let. Postavil si malý domek asi několik hodin cesty od Lotheringu. Ale klidně by přežil i bez návštěv Lotheringu, ale má tam pár přátel, se kterými si občas rád popovídá ve zdejší hospůdce…

= Arathron =

Argur Tamir
Šlechtický rod Tamir je z rodů prastarých. Má své postavení, velký vliv a své tradice. Z jejich rodu nevzešel nikdo, kdo by byl jiný, než čestný. Už po generace je to stejné. Prvorozený syn se jmenuje Argur a vždy se musí dát do služby k templářům.

Jeho největší autorita je jeho děd. Nosí stejné jméno a i on byl templářem, mezi kterými je živoucí legendou. On sám, jako ostatně celý jeho rod, se malinko od ostatních templářů odlišuje. A to tím, že v mezích možností toleruje léčitele.

= Hauser =

Žádné komentáře:

Okomentovat

1. Do velkého textového pole napište komentář
2. Vyberte podpis, lze i anonymní
3. Klikněte na tlačítko "Přidat komentář"
4. Opište písmena z obrázku (ochrana proti spamu)